Kandil Barajı’nda germe ile kaçak avlanan şahsa suçüstü

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Jandarma Çevre Timi Komutanlığı ekipleri, Kandil Barajı’nda germeyle kaçak balık avlayan şahsı, suçüstü yakaladı.

Kandil Barajı’nda germe ile kaçak avlanan şahsa suçüstü
Kandil Barajı’nda germe ile kaçak avlanan şahsa suçüstü
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Jandarma Çevre Timi Komutanlığı ekipleri, sorumluluk alanında kalan bölgelerdeki kaçak av denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Kaçak avın yoğun olarak yapıldığı bölgelerin başında gelen Kandil Barajı, Dağdelen Barajı ve Kalealtı Regülatör bölgesindeki denetimlerini sıklaştıran ekipler, başarılı bir operasyona imza attı. Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Jandarma Çevre Timi Komutanlığı ekipleri, sabahın ilk ışıkları ile birlikte başlattıkları operasyonda Kandil Barajı’nda germe ağı ile kaçak olarak balık avı yapan bir şahsı suçüstü yakaladı. Şahsa, idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Kaçak balık avcılığı yönünde devamlı denetim ve gözetim altında tutulacağını bildiren yetkililer, bu baraj gölünde amatör balıkçıların kurallara uymalarını, olta dışında hiçbir av aracını (germe ağı ve çeşitleri, serpme ağı, tırıvırı, sepet, ışık, patlayıcı ve zehirleyici maddeler, küspeli ve çok iğneli oltalar vs.) kullanmamaları yönünde uyardı. Su Ürünleri Koruma ve Kontrol ekipleri ve Jandarma Çevre Koruma ekiplerinin, Kandil Barajı, Dağdelen Barajı, Kalealtı Regülaötürü, Söğütlü Çayı ve Ceyhan Nehri ile Hurman Çayındaki denetimlerine aralıksız devam edecekleri vurgulanırken, denetimlerdeki amacın milli servetimiz olan su ürünlerinin sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda neslin çoğalması devamını sağlamak, su kaynaklarının temiz kalmasını sağlamak olduğu kaydedildi.

Yetkililer; Elbistan’dan doğan Ceyhan Nehri'nin kaynağından itibaren Çalış Mahallesi sınırlarında bulunan Dağdelen HES’in sınırlarına kadar olan bölgede, Söğütlü Çayı’nın kaynağından Elbistan girişine kadar olan bölgesinde, Ekinözü ilçesi Nergele Çayında, Söğütlü ve Hurman Çaylarında 2016-2020 tarihleri arasında her türlü balık avcılığının tamamen yasak olduğunu anımsattılar.

Vatandaşların bu av yasak ve ikazlarına uymaları, özellikle tırıvırı, hayalet olarak adlandırılan yasak av aracının satılmasının, bulundurulmasının ve avda kullanılmasının yasak olduğu ve bu yasağa uymayanlara 1.155 TL idari para cezasına kesileceği bildirilirken diğer av araçları için de ayrı ayrı cezai işlem uygulanacağının altı çizildi.

22 Kas 2017 - 15:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

ECZACI - COK GÜZEL YAPMIŞLAR biz de olta atalım belki bni balık tutarız diye sabahtan akşama oltanın başında bekleyelim elin adamı gelsin gersin agını alsın gitsin oh ne ala

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:45
02

Adsız - Budenetimler sıklık la devam edecek tutacagınız balık ödeyeceginiz ceza tutqrına değmeyecek o sebebten yol yakınken son verin siz kendinizi biliyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:45
01

Ì - Bu isi yapan sahislara bu paralar hafif gelir ve tekrar yaparlarbu insanlari bu yolla avlanilan baligi kayit disi olarak alip kendi dukkaninda satan esnaflar var ve bunu herkes biliyor ozelliklede marasta bu cok yaygin bide dogal bu baliklar ici kirmizi deyip hava atiyolar,ancak agdan cikan balik ezik

buzuk olmus balikliktan cikmis halde, satip para kazaniyorlar.firsat vermemek lazim tabi su urunleri tarafindan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:45