Kahramanmaraş'taki 'dünyanın en saçma binası' yıkılıyor

Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arama yapıldığında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş’taki yarısı kullanılmayan özel idare binasının da bulunduğu bölgeye meydan projesi hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehre kazandırılacak meydanlara ilişkin hazırlanan Şehir Meydanı Projesi ve Kültürpark Dönüşüm Projelerini Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe meclisleriyle istişare etti.

Başkan Güngör ilk olarak Onikişubat Belediye Meclisi’nde Kültürpark Dönüşüm Projesini anlatarak proje ile ilgili meclis üyelerinden görüşlerini belirtmesini istedi.

Daha sonra Dulkadiroğlu Meclis Toplantısına geçen Başkan Güngör, burada da Özel İdare Binası ve çevresinde yapılacak Şehir Meydanı projesine ilişkin bilgiler aktardı.

Başkan Güngör, “Valilik binamız ile içerisinde bulunduğu ada içerisinde bir değişim projesi hazırladık. Bu projenin birçok nedenden dolayı cazibesi azalan şehir merkezine katkı sağlayacağını hedeflemekteyiz. Şu anki Özel İdare İş Merkezinin bulunduğu alana valilik binasını, valilik binasının bulunduğu alana da bir meydan projesi planlıyoruz. Ortaya koymayı planladığımız projelerimizi siz değerli meclis üyelerimizle şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ediyoruz. Bu kapsamda ortaya çıkan projelerimiz var. İnşallah bu projeleri kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Dünyanın en saçma binası’

Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Bulvarı üzerinde 1994 yılında hizmete giren Özel İdare binası, yaklaşık 90 bölümden oluşuyor. Dulkadiroğlu ve Onikişubat Kaymakamlığının yanı sıra, bünyesinde çeşitli iş yerleri de barındıran 19 katlı bina, arama motoru Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ olarak arandığı zaman 290 bin sonuç arasında ilk sırada yer alıyor.

03 Eyl 2020 - 17:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

11

Ömer unsal - Nesi saçma bence ekonomik ömrüne kadar kullanılmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
10

Eğitimli - İkisi de yan yana olan binaları komple ortadan kaldırıp İzmirdeki fuar alanı gibi bi alanda valilik binası kurulabilir. Hem şehire hava aldıracak ağaçlandırma projesi ve Valilik binası daha modern bir yapıya kavuşur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
09

Sara - Kahramanmaraş denilince akla gelen bir yapı nasıl yıkılır, ne olur bilemedim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
08

Vatandas - Yıkın yıkın yapın...

Külliye falan da yapın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
07

Veli - Dünyanın en saçma binası olarak turizme açılsa olmazmıydı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
06

Hiç - Yap-boz gibi uyduruk bir binaydı...Yikilmasi güzel olur..Tabi yeri iyi değerlendirilip halkın kullanımına açılırsa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
04

Fenasıkerım - Yıkılmalı bence yerinede 3 5 ihtiyar namaz kılacak diye dev asa bir kullıye yapılmalı aynen afsının iki araba yanana gidemeyen dar ve kucuk carsı merkezine

yapılan kullıye gıbbı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
03

Reklam - Maraş'ın simgelerinden biri olmuş Maraş'ın reklamını yapar olmuş bu bina yyikilir mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
02

Elbistanin sesine - Allah aşkına şu yorumları yayınlayan hiç dikkat etmiyor mu bu habere yorum yapan kişinin adına dikkat edin. küfürlü yazıları yayınlamayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24
01

0127 - Ámme malı nasılda çarçur ediliyor. Gerçekten yazık. Çürükce yıkılsın ama acelesi ne. Kendi öz malınız olsa aynısını yaparmısınız. İsraf israf.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Eylül 17:24