Kahramanmaraş, Gastronomi Zirvesi’ne taşındı

Bu yıl 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında Ankara’da ATO Congresium’da gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesinde Kahramanmaraş standına ilgi yoğun oldu.

Kahramanmaraş, Gastronomi Zirvesi’ne taşındı
Kahramanmaraş, Gastronomi Zirvesi’ne taşındı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile açılan standa ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un açılışını yaptığı 3. Uluslararası Turizm Fuarında açılan Kahramanmaraş Standı’nda yöresel ürünlerin yanı sıra Kahramanmaraş Mutfağı’nın damak lezzeti ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuara ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, “ Kahramanmaraş İpekyolu üzerindeki lezzet duraklarından biridir. Kahramanmaraş Türkiye’nin en özel gastronomi mutfağına sahiptir. Maraş mutfağı, Hititlerden başlayarak Asurlular, Makedonlardan, Romalılardan, Bizanslılardan Selçuklular, Dulkadiroğulları, Osmanlı ve Cumhuriyet olmak üzere tüm bu kadim kültürü bünyesinde toplar. Tarhanamız mesela Yavuz Sultan Selim, Mısır çölünü geçerken çölde bozulmayacak bir yemek ister ve Maraşlılar bu tarhanayı yapar. Bu yemeklerin çoğunun tarihi bir geçmişi vardır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 3. Uluslararası Turizm Fuarında stant açarak Kahramanmaraş Mutfağı’nı tanıtmak istedik. Gördüğümüz ilgi ve alakadan oldukça memnunuz” diye konuştu.

23 Mar 2018 - 15:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.