Jandarma ve polisten Huzur Türkiye-5 operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı başlattığı ‘Huzur Türkiye-5’ asayiş uygulamasının 250’ye yakın güvenlik görevlisi ile gerçekleştirilen Elbistan ayağında 400 gram esrar maddesi ele geçirilirken, aranma kaydı bulunan 1 şahıs da gözaltına alındı.

Jandarma ve polisten Huzur Türkiye-5 operasyonu
Jandarma ve polisten Huzur Türkiye-5 operasyonu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca eş zamanlı olarak 81 ilde stratejik öneme sahip bölgeler ile umuma açık yerlerde "Huzur Türkiye-5 Uygulaması" gerçekleştirildi. 5.'si düzenlenen uygulamada, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, aranan kişi ve araçların yakalanması amaçlanan Huzur Türkiye-5 Uygulamasını, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ali Çardakçı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Albay Cemal Rıza Kızıldağlı EGM Koordinasyon Merkezinden canlı takip etti.

Terör, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, asayiş, narkotik, deniz ve havacılık şubelerinde görev yapan 71 bin 705 personelin katıldığı uygulamada, ülke genelinde önceden tespit edilen 7 bine hassas noktada 633 bin 772 kişi kontrol edildi, aranan bin 628 kişi yakalandı. 501 kişi gözaltına alındı, bin 261 kişi hakkında adli ve idari işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde ise 192 bin 748 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 82’sine el konulurken 9 bin 596 araca cezai işlem uygulandı. Bin 711 araç da trafikten men edildi.

Saat 18.00 itibariyle startı verilen ve 22.00’ye kadar süren operasyonun Elbistan ayağı ise yaklaşık 200 polis ve 60 da jandarma görevlisinin katılımı ile icra edildi. Eş zamanlı olarak başlayan operasyonda ilçe merkezinde parklar, umuma açık yerler, çayevleri, kıraathaneler ve kafelerde denetim yapılırken kırsal mahallelerde de kıraathaneler ve işyerleri denetlendi.

Huzur Türkiye-5 operasyonun Elbistan ayağında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 51 işyerini kontrol etti. 550 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu gerçekleştirildi. Oluşturulan 3 ayrı trafik kontrol noktasında 192 araç incelendi. Bu araçlardan 11’ine bin 200 TL cezai işlem uygulanırken 1 araç da trafikten men edildi. Aramalarda 400 gram esrar maddesi ele geçirilirken 4 mahallede de umuma açık yerler denetlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Uygulamayla aranan şahıs ve araçların yakalanması, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması amaçlanıyor. Yapılan uygulamanın sonuçlarına ilişkin veriler daha sonra duyurulacaktır” denildi.

29 Nis 2017 - 15:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.