Jandarma, soba zehirlenmelerine karşı bir kez daha uyardı

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk sahasında kalan kırsal mahallelerde, sobalardan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı uyarıcı broşürler dağıtarak, vatandaşları uyardılar.

Jandarma, soba zehirlenmelerine karşı bir kez daha uyardı
Jandarma, soba zehirlenmelerine karşı bir kez daha uyardı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk sahasındaki kırsal mahallelerde bulunan umuma açık yerler, çay ocakları ve kahvehanelerde ‘Bacamız tütsün, ocağımız sönmesin’ projesi kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor.

Jandarma ekipleri, soba kullanımının yoğun olduğu mahallelerde afiş asarken vatandaşlara da broşürler dağıtarak doğru soba yakma teknikleri ve yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı. Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, odun, kömür gibi ısınma aracı olarak kullanılan maddelerin yanması ile ortaya çıkan karbonmonoksit gazsının; tatsız, renksiz ve kokusuz olması nedeniyle fark edilemediği için ‘sessiz katil’ olarak tanımlandığını anlatarak, özellikle rüzgarlı havalarda vatandaşları soba yakımı noktasında daha dikkatli olmaya davet ettiler. Karbonmonoksit zehirlenmesinin, baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı, yığılma, baş dönmesi ve bilinç kaybı gibi belirtiler olduğunu kaydeden jandarma görevlileri, soba zehirlenmesinden korunmak için de lodoslu havalarda soba yakılmaması, sobanın yandığı odada yatılmaması, eskimiş baca borularının değiştirilmesi ve baca temizliğinin düzenli bir şekilde yapılması gibi tavsiyelerde bulundular.

28 Mar 2019 - 18:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.