İzinsiz insört dağıtan zincir markete zabıtadan 1000 TL ceza

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede izinsiz olarak broşür ve insört dağıtan ulusal zincir market firmasına 1000 TL para cezası kesti.

İzinsiz insört dağıtan zincir markete zabıtadan 1000 TL ceza
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede faaliyet gösteren ulusal zincir market firması tarafından el ilanı, insört gibi ilan ve reklam materyallerinin izinsiz olarak dağıtıldığını tespit etti. Bunun üzerine ilgili markete, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na muhalefet suçundan 1000 TL para cezası kesildi.

Ceza işlemi ile ilgili olarak Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu tür ilan ve reklam materyallerinin dağıtılması için mutlaka belediyeden izin alınması gerektiği, aksi halinde para cezası uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Belediyemiz sınırları ve mücavir alanları içinde yapılan her türlü ilan ve reklam, reklam vergisine tabidir. Firmaların mağdur olmamaları için, reklam materyallerinin dağıtımını yapmadan önce zabıta müdürlüğüne gelerek beyanını verip vergisini ödedikten sonra dağıtıma izin verilecektir. İzinsiz olarak dağıtılan ilan ve reklam materyalleri zabıtaca toplatılıp 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılarak para cezası uygulanacaktır.”

08 Ara 2018 - 19:15 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Elbistanli - oooo maşAllah zabita ve beladiye tam tikir calisiyor bu gune kadar nerdeydiniz ama dogru secim yaklasiyor akp kaybederse secimde sizinde rahatiniz bozulucu ya ondandir bu çalışmalar elbistanlida uyanmistir artik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15
06

Gökhan - Belediyelerin işidir. ne işin olsa belediyeden izin almadan nerde iş yapılmıştır bu da reklamdır sonuçta belediyeye ilan reklam vergisini ödeyip onaylatması gerekirdi bizim insanımız okumaya meyilli olmadığından buna da istemezük derler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15
05

Ahmet - Gercekten tebrikler büyük başarı..Kaldırımlardaki esnaf mallarını kaldırın önce kaldırımda yürüyemiyor yayalar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15
04

Vatandaş - Bu partilerin dagittigi broşürlere ayni hassasiyet gosteriliyormu acaba benimkisi bir merak tabi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15
03

DOĞAN DOĞANCAN - ELBİSTAN ZABITASI ÇOK AMA ÇOK MÜKEMMEL İŞLERE İMZA ATIYOR?!!.......................................................................................

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15
02

Elbistanlı - Bir kerede vatandaşı düşünerek bir şeyler yapın saraykent yolunda kaçak ve milleti dolandıran kömür satan kişilere baskın yapın..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15
01

Vatandaş - Belediye bu cezaları sabahtan akşama kadar sokaklarda eskici diye bağıranlarada kesmeli bence. Hafta sonu yataktan fırlayarak kalkıyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 19:15