İYİ Partililer, başkan adayı için istişare toplantısında buluştu

İYİ Parti Elbistan İlçe Teşkilatı ve kalabalık bir partilinin katıldığı toplantıda belediyecilik anlamında, Elbistan’ın ihtiyaçları, sorunları, bu sorunların çözüm yolları, belediye başkan adayı ile meclis üyelerinin belirlenmesi ve seçimde izlenecek yöntemler konusunda istişarelerde bulundu.

İYİ Partililer, başkan adayı için istişare toplantısında buluştu
İYİ Partililer, başkan adayı için istişare toplantısında buluştu
Haber albümü için resme tıklayın

İstişare toplantısında partililere hitaben bir konuşma yapan İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Yemliha Özcan, Elbistan’ın iyi yönetilemediğini ve büyük bir köy görünümüne kavuştuğunu iddia ederek şunları söyledi:

“Bu gün yaşadığımız şehir olan Elbistan hali kısaca şöyle: hali hazırda yönetim 2009 yılından beri 10 yıldır iktidar partisinin elinde bulunmaktadır. Bu iktidar belediyeyi vatandaşın hizmet kapısı değil rant kapısı olarak görmektedir. 2009 seçimlerinde “Elbistan Belediyesi ile iktidarı bir araya getirirsek Elbistan ihya olur” sloganı ile seçime gidilmiş ancak büyükşehir kanunu ile Elbistan önce mahalle olmuş, 2014 yılından sonra ise büyükşehir belediyesi ve iktidar partisi ile Elbistan belediye başkanı arasındaki çekişmeden Elbistan ve Elbistanlı zarar görmüş ve Elbistan büyük bir köy görünümüne bürünmüştür. 10 yıl süre ile görevde kalan belediye başkanı veda konuşmasında “çok güzel çalışmalar yaptık, halk ekmek açtık, asfalt çalışmaları yaptık” demiş ancak arkasını getirememiştir. kısacası bir kaç kamyon asfalttan başka bir şey yapılmamıştır.”

“Gözümüzün önünde bir kent can çekişiyor, Elbistan ölüyor” diyen Başkan Özcan, “Atık su arıtma tesisi, yollar, parklar, araç park yerleri, sokak lambaları, altyapı artık Elbistan’ın yükünü taşımaktan çok uzaktır. belediyenin yatırım yapılmadığı halde borç batağında olduğu, personel giderlerinin kanunun öngördüğü yüzde 30 oranından çok yüksek olduğu kamuoyunda konuşulmaktadır. Velhasıl, hepimiz Elbistan’da yaşıyoruz, daha birçok problemi birlikte müşahede ediyoruz. Gözümüzün önünde bir kent can çekişiyor, Elbistan ölüyor. Şimdi Elbistan’a: büyükşehir belediyesi ile uyumlu çalışabilecek, en temel belediyecilik hizmetleri olan yol, temizlik, kaldırım, ağaçlandırma, şehrin güzelleştirilmesi çalışmalarını en verimli şekilde yapabilen, ekonomiyi, kalkınmayı, ticareti, kültür ve sanatı geliştirici tarımı ve çiftçiyi kalkındıracak programlamayı yapabilecek, Elbistan’ı aşkla sevebilecek, Elbistanlının derdi ile dertlenen, sürekli vatandaşla birlikte Elbistan’ı adımlayabilen, yerinden sökülmüş bir kaldırım taşını gördüğünde uykuları kaçabilen, insanları kucaklayan, topluma tepeden bakmayan, alçak gönüllü, halk ile barışık, dürüst, çalışkan bir başkan ile aynı vasıflara haiz meclis üyeleri gerekmektedir.

İYİ Parti Elbistan İlçe Teşkilatı bunu bulabilmek için sizlerle defalarca bir araya geldi, fikir alış verişinde bulundu. Bu akşamda bunların üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak toplantı gündemiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

10 Ara 2018 - 16:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Vatandaş - Hesap yaparsan paksoy aday olursa bu iş tamam ama başka secenek başkalarının ekmegine yag calar cikarcilar düşünsün geriye dönüş yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 16:00
04

Elbistanlı - Mhp Elbistandan dan aday çıkarmayacakmış,Akp de Afşinden çıkarmayacakmış..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 16:00
03

Kazım - Mhp yi beklersiniz mecburi. Mhp aday çıkarmazsa kendini sizin kucağınıza atacak kimseler çıkar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 16:00
02

Kazım - Ayrıca bence Kürşat beyin hakkı ve sorumluluğu. Kesinlikle aday olmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 16:00
01

M,Zekeriya Marangoz - Beni tarif ediyorsun sayın başkan,Teşekkür ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 16:00