İstiklal Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda (EMYO) öğrenim gören 160 öğrenci, düzenlenen törenle kep atarak üniversitenin ilk mezunları oldu.

İstiklal Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
İstiklal Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretime devam ederken geçtiğimiz yıl kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne bağlanan Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi sona erdi. 11 programda eğitim verilen okulda, mezun olan 160 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Özalp, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Küçük Önder, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlyas Elmas, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Yusuf Köse, EMYO Müdürü Öğr. Gör. Muharrem Eren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, okul idari ve öğretim kadrosu, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını okul birincisi olan Nehir Akgün isimli öğrenci yaptı. Akgün, hayatlarının bir sayfasını kapatırken, diğer sayfasını da yeni beklentiler ve umutlarla açtıklarını söyledi.

Akgün’ün ardından mikrofona davet edilen EMYO Müdürü Öğr. Gör. Muharrem Eren ise, okulla ilgili bilgiler verdi. Eren, “11’i birinci öğretim ve 2’si de ikinci öğretim olmak üzere 13 programda 1493 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetine devam ediyoruz. Yüksekokulumuz, fiziki altyapı ve laboratuar donanımlarını geliştirerek bilirkişilik hizmeti verir haline gelmiştir. Öğrencilerimiz, birçok ulusal yarışmalarda ve kongrelerde, üniversiteler arası spor turnuvalarında dereceler kazanmıştır. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Bundan sonra da hiç durmadan çalışmaya devam edeceksiniz. Üstleneceğiniz sorumlulukların gereklerini tam olarak yerine getirmeniz gerekir. Ülkemizi sevip çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Törenin son konuşmasını ise Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Küçükönder yaptı.

Prof. Dr. Küçükönder, meslek yüksekokullarının, işgücüne dinamizm kazandıran eğitim yuvaları olduğuna dikkati çekti. Küçükönder, “Ülkemizin kalkınması, yükselmesi ve uluslar arası arenadaki rakipleri ile rekabet edebilmesi ancak güçlü bir ekonomi ile mümkündür. Bu güçlü ekonomiyi oluşturabilmenin temelinde ise iyi eğitilmiş nesiller ve onların sağlayacağı üretimler vardır. Üretimin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesinde ise meslek yüksekokullarımız ve meslek liseleri ile birlikte çok önemli bir yer tutmaktadır. İşgücüne dinamizm kazandıran genç nesillerin yetişmesini sağlayan meslek yüksekokullarımız, bu yönüyle yüksek öğretimin de vazgeçilmez unsurlarından biridir” dedi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında okuldan mezun olanların, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin ilk mezunu olarak tarihe geçtiklerini belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Küçükönder, “160 öğrencimiz mezun oldu. İnşallah hocalarından aldıkları bilgilerle alanlarınızda uzmanlaşarak üretimin itici gücü olarak ülke ekonomisine katkıda bulunacaksınız. Bugünü bizler için özel kılan bir nokta ise, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin ilk mezunlarını vermemizdir. Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi olarak başladığınız eğitim-öğretim hayatınıza, Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın gayreti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin mezunları olarak ayrılıyorsunuz. Bu kurumun tarihine geçiyorsunuz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Hocalarımıza da teşekkürü borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

Törenin son bölümü ise okul bahçesinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, öğrenci andını hep bir ağızdan okuduktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini gösterdi.

13 Haz 2019 - 10:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

13

Duyarlı Albıstani - Vaay be Elbistan için tasarlanan istiklal üniversite tabi her zamanki gibi suyun gözündeki maraşın oldu tabii buna bölgenin siyasileri de süper gözlüklerle seyrettiler nedenmi maraş vermek istemedi çünkü öğrenciler bacasız sanayi ve bazı illerimizi şu anda en büyük gelirleri üniversite öğrencileri Çanakkale ,Eskişehir,Isparta daha niceleri bu pastayı maraş heç Elbistana yedirirmi kan çıkar AlimAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
12

DOGAN DOGANCAN - TURKİYE İSSiZLER ORDUSUNA DİPLOMALİ 160 İNSAN DAHİL OLDU?!...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
11

Muhammet - İşsizler dünyasına hoş geldiniz

Daha da güzel olacaksınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
09

Ugur - Yarın iş bulamayacaklar,bu neyin sevinci her universite okuyan is bulacak diye bisey yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
08

SALİH YÜCEL - ÜNİVERSİTEMİZDE BU YIL MEZUN OLAN BİRİ OLARAK TÜM HOCALARIMIZI VEÖĞRENCİ ARKADAŞLARI TBRİK EDERİM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
04

Yokheri - Bir hafta tatil yapın. Ondan sonra işleriniz hazır. Hayırlı uğurlu olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
03

Serkan - Diplomalı işsiz torpili olan çokkk rahat girer arkadaşlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
02

Atacan Gül - burda boş yorum yapan arkadaşlar , üniversite okumak ille bir devlet işine girmek için değil, kendini geliştirip , yetiştirmek için okunur, yada kendi işini kurabilecek birikime sahip olmak için, (bilen ile bilmeyen bir olurmu), okumuş , kültürlü bir toplum haline gelmek sosyal , ekonomik ve siyasal olgu ve olayları kavrayabilmek, cahil ve boş yorum yapmamak için yüksek öğrenimli gençler nekadar sayısı artarsa okadar iyidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32
01

Okuyan toplum - Atacan gül güzel fikirlerine saygım var fakat torpil siz iş olmuyor günümüzde ne yazık ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 10:32