İnşaat firmasından şikâyetçi olanlar basın açıklaması yaptı

Elbistan’da faaliyet gösteren bir inşaat firmasından daire aldıklarını ama dolandırıldıklarını iddia eden bir grup vatandaş, basın açıklaması yaptı.

İnşaat firmasından şikâyetçi olanlar basın açıklaması yaptı
İnşaat firmasından şikâyetçi olanlar basın açıklaması yaptı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İnşaat firmasına ait olan büro önünde toplanan bir grup vatandaş, tapusunu aldıkları evlerin başka şahıslara da sözleşme ile satıldığını öğrendiklerini, bu nedenle daire satın alan kişilerin aralarında sorunlar yaşandığını belirttiler. Asıl sorumlunun inşaat firması sahipleri olduğunu savunan vatandaşlar, adli makamlara gerekli suç duyurusunda bulunduklarını kaydettiler. İnşaat firmasının yetkililerinin ilçe dışına gittiğini ifade eden vatandaşlar, birçok kişinin de bu konuda sorun yaşadığını hatırlatarak çözüm için bir yol bulunmasını istediler.

Söz konusu inşaat firmasından 2 adet ev aldığını ancak evinin başka şahsılara satıldığını iddia eden Tuncay Çiçekli, 500 bin lira maddi kaybının olduğunu belirtti.

Çiçekli, şunları söyledi:

“7 aydır mağdurum. 7 aydır paramız ödenmiyor. Bu firma 500 kişiyi mağdur etmiştir. Gerekli açıklamaları bekliyoruz. Adalet istiyoruz. Dolandırıldık. Muhatap istiyoruz. Kimseyi bulamıyoruz. Bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını, nafakasını ayırarak ev sahibi olmak istedik. Ancak dolandırıldık. Dolandırılan mağdurlara hiçbir şekilde ödeme yapmadan şehir dışına kaçmışlardır. Bunlardan dolayı adalet istiyoruz. 2 daire almıştım. Şuan itibariyle 500 bin lira kaybım var. Tapum var. Savcılığa verdiğim suç duyurusu var. Her şey hukuki olarak adaletin önünde. Hiçbir gereksiz ithamda bulunmuyoruz. Firma yetkilileri, bizleri oyalıyor. Benim almış olduğum daireyi de başka bir şahsa satmıştır. Parasını da bana ödememiştir. Sattığı kişiye makbuzu, parayı almış olduğuna dair de belgesi var. Evraklarını da savcılığa teslim ettim. Ben bu şekilde mağdur olmuş bir insanım. Sürekli zaman istendi. Ama ödeme yapılmadı. İnsanları kandırıyor. Bugün yarın denilerek oyalayıp duruyor. Kışın ortasındayız. Çoğu insanların evi barkı yok. Hem maddi hem de manevi olarak perişan durumdayız.”

Mağdur olduğunu belirten Tevfik Çoğan isimli vatandaş da firma sahipleri tarafından sürekli oyalandıklarını kaydetti.

Söz konusu firma sahipleri hakkında 60’tan fazla suç duyurusu olduğunu anlatan Çoğan, şöyle devam etti:

“Bu firmanın sahipleri, bir daireyi sözleşme ile bir kişiye; tapusu ile başka bir kişiye satmıştır. Ve böylece bu insanları karşı karşıya getirmiştir. Şahsen ben 1 tane daire aldım. Dairemi yarım bıraktı ve inşaatın üzerine ihtiyati tedbir bıraktı. Adam, telefonlarımıza cevap veriyor. Bugün geleceğiz, yarın geleceğiz diye insanları oyalamaktadır. Kendileri ilçeyi terk etmiş adeta kaçmışlardır. Hakkında 60’tan fazla suç duyurusu var. Bir müteahhit batmış olabilir. Daha önceden de Türkiye’de yaşanmıştır. Ben battım diyerek bir kenara çekilirse insanlar anlar. İflasını kabul etmeyerek halkı karşı karşıya getirecek politikalar izliyorlar. Halk şuan karşı karşıya. Elbistan ekonomisi çok büyük zarar uğramıştır. Ve bu adam ortada yok. Bu adamlar, yanında çalışan işçisinin maaşını ödememiştir. Temin ettiği inşaat malzemelerinin parasını ödememiştir. Anlaşılan hep almıştır. Ödeme yapmamıştır. Bir vatandaşın müteahhitten daire alarak onu dolandırdığı hiç duyulmamıştır. Bizler, tapuya güvenmeyeceksek neye göre ev alacağız. Şaşırdık kaldık, çözüm istiyoruz.”

Grup arasında olan vatandaşlardan Hasan Hüseyin Basut da, aynı şekilde mağdur olduğunu söyleyerek, “Bizleri mağdur eden bu şahıslarla ilgili suç duyuruları var. Elbistan’da çok sayıda kişi mağdur durumda. Biz, çözüm istiyoruz. Bu firma sahipleri, Elbistan’ı terk etmiş gitmiş. Muhatabımız yok” ifadelerini kullandı.

23 Oca 2018 - 17:11 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.