İnşaat firmasından şikayetçi olan vatandaşlardan açıklama

Elbistan’da bir grup vatandaş, ilçede faaliyet gösteren bir inşaat firmasından satın aldıkları dairelerin ve tapularının teslim edilmeyerek dolandırıldıkları iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

İnşaat firmasından şikayetçi olan vatandaşlardan açıklama
İnşaat firmasından şikayetçi olan vatandaşlardan açıklama
Haber albümü için resme tıklayın

Dulkadiroğlu Caddesi’ndeki bir işhanında bir araya gelen vatandaşlar, söz konusu inşaat firmasının çeşitli adreslerdeki bina projelerinden daire aldıklarını ya da ön ödeme yaptıklarını belirttiler. Tapusunu aldıkları evlerin başka şahıslara sözleşme ile satıldığını öğrendiklerini hatırlatan vatandaşlar, bazı kişilerin de aldıkları evin tapusunun kendilerinden habersizce başka şahıslara devredildiğini iddia ettiler. İnşaat firmasının yetkililerinin, ilçedeki birçok vatandaşı bu yolla mağdur ettiğini savunan vatandaşlar, başlatılan adli sürecin de devam ettiğini anlattılar. Vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi için ilçe dışında bulunan inşaat firması yetkilileri ile sadece telefon yoluyla irtibata geçtiklerini ancak henüz bir çözüm sağlanmadığını kaydettiler.

Basın açıklamasına katılan Fatma Yazıcıoğlu, “Bu firmadan 3 sene önce ev aldım. Anlaşmamız oldu. Tapumuzu istedik ama sürekli ertelediler. Şimdi ise tapum başkasının adına. Parasını ödediğim dairenin tapusunu alamıyorum. Firma sahiplerine önceden ulaşıyorduk ama şimdi ulaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

Ahmet Rıfat Özcan ise, “Yaklaşık 3 yıl önce kendime, kardeşime ve anneme 3 daire aldık. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çeşitli bahaneler öne sürerek inşaatların uzadığını söylediler. 2 yıl böyle geçti. 3.yılda da ekonomik açıdan zor duruma düştüklerini söylediler. Kendileri ile görüşmelerimizde en kısa zamanda Elbistan’a geleceklerini söylüyorlar. Kredi temini için çalıştıklarını anlatıyorlar. Bu şekilde bizleri oyalıyorlar. Mağdur durumdayız. Vermiş olduğumuz daireleri bir başkasına sattı. Şuanda ne inşaat var ne de daire. Hiçbir şey yok. Firma sahiplerinin vermiş olduğu taahhütler gereği yaklaşık 6 aydır ev kiralarımız da ödenmiyor. Mağdur olmamıza rağmen firma sahipleri tarafından tehditvari mesajlar gönderilmeye başlandı. Kişiliğimizi ve taleplerimizi zedelemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Söz konusu inşaat firmasından 2 adet ev aldığını ancak evinin başka şahsılara satıldığını iddia eden Tuncay Çiçekli de, “Buradaki toplantı amacımız inşaat firması, insanları kandırarak bu seviyeye getirdi. Hakaretler var. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. 6 aydır bugün yarın diyerek insanları oyalıyorlar. Kaçıp gittiler. Bütün mağdurlar olarak hakkımızı istiyoruz. Paralarımız ödenmiyor, daireler yapılmıyor. Herkesi perişan hale getirdiler. Evine ekmek götüren insanlar şimdi evine ekmek götüremiyor. Bundan daha büyük bir şey olmaz. Bunun üstüne telefonlarımıza tehdit içerikli mesajlar gönderiyorlar. Bunlarla ilgili de adli makamlarda hakkımızı arayacağız. Bundan dolayı mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Ahmet Pak, Mevlüt Demir de aynı projeden daire aldıklarını ve 2015 yılında ödeme yapmalarına rağmen oturdukları evlerin tapusu başkasının adına olduğunu söyleyerek, mağduriyetlerini dile getirdiler.

03 Mar 2018 - 16:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

30

Öz elbistanlı - Evet firma suçluda alanlar değilmi sen 190 evi 105 aldın niye ucuza saldırdın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
29

Ömer TAŞ - İyi güzelde firmayı dava et dolandırıldım diye gazeteye haber yaptır firmanın adını söyleme başkasıda dolandırılsın diyemi korkudan mı şimdi dürüstlük mü bu olay.bende yaklaşık bir şekilde dolandırıldım ama yaygara yapmadım çünkü bu durumun suçlusu bizleriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
28

Kod 46 - Memlekette faizcisinden tefecisinden gecilmiyor kardeşim evi temeli atılmamış 150 bin liralık daire yi 40 - 50 Kagıt verip ev alma nedir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
27

Poseidon - Firmanın ismini dahi söyleyemezken bu dava ahlar emekler paralar hiç bir çözüme uğrayamaz ucuza ev sahibi olmak isteyenlere mağdur demekte nekadar doğrudur oda muamma tabiki birinci mağdur gerçek fiyattan evlerini alıpta alamayanlar tefecilere gelince herkes ticaret yapmakta özgür bir piyasada yaşıyor banka faizleri döviz kurları enflasyon herşey birbirine endeksli o yüzden çoğu insana tefeci lekesi vurmak nekadar dogru insanlar bankalardan yaklaşık iki katı faizle para alıp ödüyor kimse bankaya tefeci demiyor hemde bu faizler yasal ve devlet tarafından kontrol altında bu milleti dolandıranlar şu an keyf içinde yaşıyordur evlerini alamayanlar mağdur tefeciler hapiste efendiler kim bilir nerede telefon ulaşıyorsa devlette ulaşır alınıp çözüme gitmek en kısa yöntem yoksa daha kaç yıl gider bu iş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
26

Yavuz Selim Türk - Ne geldiyse bu memleketin başına hacıyım hocayım diyenlerden geliyor. Durmak yok kandırılmaya aldatılmaya devam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
25

ahmet - adamlar kaçtı gitti suçu da ona buna attı. keyfleri yerindedir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
24

Ali - Allah ım sizlerin yardımcısı olsun

Bu firma sahibi elbistan ı yedi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
21

Cogulhanli - Gecmis olsunda bukadar insani dolandiran kisileri ve firma ismini niye vermiyorsunuz firma ve i add im verinki kim olduklarini ins az nlarda bilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
20

ev zede - ya tamam bu 20 30 daireleri alanlar içerde anladık ya bu inşaat firmasının sahibi neden tutuklanmaz anlamaış değilim adamla telefonla görüşülşüyormuş ama nedense tuttuklanmıyor sebebini bir açıklayan var mı torpilli diyorlar o yüzden tutuklanmıyor vs lütfen açıklama bekliyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
19

asıl mağdur - Tamam faizciler içerde ama hırsızın hiç mi suçu yok acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
17

ayhan - orda görünenler buzdağının görünen yüzü mağdurların çoğu o firma tarafından hala gelecegiz halledecegiz diyerek kandırılıyor ve o insanlar hala bir umutla bekliyor ama şu saatten sonra geleceklerine imkan vermiyorum çünkü at izi it izine karıştı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
16

Garip - Proje halinde iken inşaat firması ile sözleşme imzalayan gerçek ev sahipleri evleri ucuza almadılar.2013-2014 yılında 150-160 Bin TL ye peşin para olsa sıfır daire alınırdı.Peşin parası olmayanlar 4-5 yıl kira vererek taksitle ev sahibi olmaya çalıştılar.Ucuza ev almaya çalışanlar peşin para vererek zaaftan faydalanan çıkarcı gruplardır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
15

Gerçekler vee yalaanlar... - Mağdurmuuu:? sizlermi mağdursunuz!!!Siz degilmisiniz 2014 yılında sözleşme yaparak HELAL paramizla aldığımız evlerimizi 2016da içinde oturdugumuzu bile bile hileyle faizle tapusunu alan.Hadi bilmeden aldın evi insan aldığı evi nerde nasıl görmeden nasıl alır.Evde oturan asil ev sahiplerini uyandırmamak için olmasın nasılsa tapu sizin.Rabbim herşeyi görüyor simdi yaptıkları pisliklerden cezaevinde olan çocuklarını aklama derdindeler.Bu nasıl bir yüzsüzlük münafıklık sizin putunuz para olmuş.Rabbim biz asil mağdurların çektiklerini sizlere yaşatsın hemde misliyle.Topladığınız ve kurduğunuz facebook hesabiyla Tiyatro yapıp magdur rolü oynamayın ucuz kahramanlık yapmayın Sizleri ve yaptığınız pislikleri bir Elbistan biliyor.Emin olun asil magdurlar sahneye çıkmadı.Rabbimin adaleti ergeç tecelli edecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
14

Hasan Türki - Ucuz fiyattan ev alacaktiniz. Planladiginiz gibi olmadi. Bunlar hep uyanikliktan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
13

Özdemir - Yalanla toplumu kaldıramazsınız devletimiz gereğini yapar kim HAKLI kim haksız ortaya çıkarır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
12

Hurşit - Ne diyelim Allah yardım etsin çok yazık dua ediyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
11

İnsaf ve Vicdan Sahiplerine! - Şirketin mağdur ettiği kişileri düşünenler neden daire tapularını gerçek sahiplerine teslim etmeyi düşünmüyorlar.Sizlerin alacakları şirket sahipleri ile değil mi?Bu kadar dünya, mal, mülk hırsı ile hareket etmek ne insanlığa ne vicdana sığar.Yol yakın iken yanlışlardan dönelim...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
10

E.a - Allah yardımcıları olsun. Millet me zorluklar ile ev sahibi olmaya çalışıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
09

mustafa - maalesef bunlar Türkiye nin her yerinde var bu konuda devlet gerekli tedbiri alıp vatandaşa destek vermeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
08

Mehmet - Gerçekten mağdur ikişiler var ama bu firmanın 5 yıldır işlerinin iyiye gitmediği açıktan araba alıp sattığı duyuluyordu daha temeli atılmayan inşaattan nasıl daire alıyorsunuz bukadar cesaret ya cok kolaypara kazanan insanda yada dairenin pazarlığını cok ucuza yapan kişide olur.kısacası söz ucar gider yazılı bir kanıt varsa ve bu kişilerin üstünde mal varlığı varsa o şekil alına bilir yoksa devlet daire aldım başkasına verilmişi takip edemez.Allah kimsenin hakkını kimseye yedirmesin gerçek mağdurlarında işleri inşAllah çözülür..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
07

Kod 46 - Kardeşim memlekette tefecisinden faizcisinden geçilmiyorki bu sefer mütahitciler dadandı ortalıkta Allah yardım etsin kardeşlerime umarın paralarını alırlar. Adalet yerini bulur ergeç .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
06

Ali Elbistan - Bu inşaat şirketinin sahipleri faizcileri içeri attırdılar ama kendilerine dolandırıcılıktan işlem yapılmadı. Adaletin tecellisi için şirket sahiplerine nitelikli dolandırıcılıklarından dolayı dava açılıp yakalanmalıdırlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
05

Gerçek Mağdurların Ahı! - Gerçek Mağdurların Ahı yerde kalmaz.Firma ile yapılan sözleşme tarihinden sonra borç karşılığı senet yaparak gerçek ev sahiplerinin evde oturduğunu bile haksızca daire alanlar için devlet büyüklerimizin gerekeni yapacaklarına yürekten inanıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
04

Herkes Herşeyi Biliyor! - Tefecilik yaparak ev, daire ve arsaya borç verme bahanesiyle el koyanlar haklı, çoluk ve çocuğun rızkından artırıp bir ev sahibi olmaya çalışanlar haksız öyle mi? Herkes Herşeyi Biliyor.. Devlet yetkililerinden hak sahiplerine ellerinden alınan haklarını iade etmelerini bekliyoruz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
02

vatandas - saray kentte kentsel dönüşümde ilk yıkılan evler bizimdi sesimizi duyuramadık yetkililerinden kimse yanımızda olmadı elbet bir keser döner sap döner gün gelir hesap döner.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10
01

x men - yorumunda kesinlikle haklısı kardeş.bu şerf...bilerek üç kağıtçılıkla milletin sözleşmeli tapulu evlerini hain inş firmasından aldılar ikisininde Allah belasını versin Herkesin bir hesabı var ama ALLHIN da bir hesabı vardır.ALLAH onların tuzaklarını başlarına geçirir inşAllah tekrar söylüyorum AĞLAYANIN MALI GÜLENE HAYIR ETMEZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mart 16:10