İl Sağlık Müdürü Öksüz, Elbistan’da Kalp Merkezi çalışmalarını inceledi

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Nuri Öksüz, Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki Kalp Merkezi kurulum çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Sağlık Müdürü Öksüz, Elbistan’da Kalp Merkezi çalışmalarını inceledi
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği onayla birlikte Elbistan Devlet Hastanesi’nin ‘Kalp Merkezi’ olarak faaliyet göstermesi için çalışmalar başladı. Elbistan’a kazandırılan bu önemli sağlık hizmeti kapsamında yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Kalp Merkezi, anjiyo ünitesi, anjiyografi cihazı kurulu katater laboratuarı, ikinci seviye koroner yoğun bakım servisi, üçüncü seviye en az 5 yataklı bir izolasyon odası, kalp ve damar cerrahisi yoğun bakım servisi ve 2 adet kalp damar cerrahisi ameliyathanesini bünyesinde barındıracak. Kalp Merkezi’nin açılmasıyla birlikte, il içi ya da il dışı sevkler, yok denecek kadar azalacak. Çevre ilçelerin de bu önemli sağlık hizmetinden faydalanması ile birlikte Elbistan, önemli bir sağlık merkezi konumuna gelecek.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Nuri Öksüz, bu çerçevede Elbistan Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hastanede koronavirüsle mücadele kapsamında verilen sağlık hizmetleri hakkında Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alptekin Yasım ve yöneticilerden güncel bilgileri alan Öksüz, daha sonra beraberindeki heyetle Elbistan Devlet Hastanesi bünyesine yapılacak olan içerisinde koroner anjiyografi ünitesi, koroner yoğun bakım, KVC ameliyathanesi ve KVC yoğun bakım ünitelerinin bulunacağı tam donanımlı Kalp Merkezi için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Öksüz’e, ziyarette Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Eyüp Mehmet Pircanoğlu, Personel Hizmetleri Başkanı Mehmet Yılmaz, Destek Hizmetleri Başkanı İbrahim Palabıyık ve hastane yöneticileri eşlik etti.

05 Haz 2020 - 17:01 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Misafir - Çocuk kardiyolojisi ve ramatoloji gastro entroloji de istiyoruz çok mağdur oluyor bu hastalar ve sürekli sevk ve sevklide gidilse hiçbir şehirde randevusuz hasta kabulü yapilmadigindan çok mağdur olunuyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Haziran 17:01
02

RAMAZAN EŞOT ÇATOVA MAHALLESİ - BÖYLE BİR YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜRLER İNŞAALLAH PIROJEDE KALMAZ YAKIN BİR TARİHTE GÖRÜRÜZ EMEĞİ GEÇEN HERKESE VEDESAĞLIK BAKANIMIZA MİNNETTARIM.............

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Haziran 17:01
01

Bayram - Kanser vakalarının sıklıkla görüldüğü elbistanda acilen onkoloji hastanesi kurulması gerekir.yuzellibin nüfuslu şehrimizde daha onkoloji uzmanı bile yok bunların ciddiye alınarak ivedilikle ihtiyaçlara cevap verilmelidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Haziran 17:01