Hazine arazileri, orman dışı ürünler yetiştirilmesi için kiralanacak

Kahramanmaraş Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Ekinözü ilçesine bağlı 2 mahalledeki mülkiyeti Hazine’ye ait toplam 128 dönüm araziyi, odun ve orman dışı ürün veren türler yetiştirilmesi amacıyla kiralayacak.

Kahramanmaraş Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Ekinözü ilçesine bağlı Kandil ve Çiftlikkale Mahalleleri’nde yer alan mülkiyeti Hazine’ye ait taşınmazların 10 yıllığına kiralanması için ihale düzenleyecek. İhale kapsamında Kandil Mahallesi’nde 107 dönüm ve Çiftlikkale Mahallesi’nde de 21 dönüm arazi, 10 yıllığına kiralanacak. Söz konusu alanları kiralayan şahıs ya da tüzel kişiler, elma, armut, şeftali, incir ve benzeri meyve ağacı türleri haricinde kalan türleri yetiştirebilecek. Her iki araziyi kiralamak için 15 Ocak’ta başlayan başvurular 13 Şubat 2018’e kadar devam edecek. Başvurular, Kahramanmaraş Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne yapılacak. Hak sahipliğinin belirlenmesi ve ön izin verilmesine yönelik ihale, 14 Şubat 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Belirtilen Hazine taşınmazları üzerinde elma, armut, şeftali, incir ve benzeri meyve ağacı türleri yetiştirilmek üzere ağaçlandırma yapılmak amacıyla ön izin verilemeyecek ve kiralama yapılamayacak. Ağaçlandırma yapılmak üzere kiraya verilen Hazine taşınmazları üzerinde bu ağaçlar yetiştirilmeyecek. İki grupta gerçekleştirilecek ihalede; birinci grup, taşınmazın bulunduğu mahallenin nüfusuna kayıtlı olan ve o mahallede oturan, mahallenin nüfusuna kayıtlı olan ancak o mahallede oturmayan ve/veya mahallenin nüfusuna kayıtlı olmamakla birlikte o mahallede oturan gerçek kişileri kapsayacak. İkinci grup ise, tüzel kişiler ile taşınmazın bulunduğu mahallenin nüfusuna kayıtlı olmayan ve o mahallede oturmayan gerçek kişileri ifade edecek.

Başvuruda bulunacaklardan birinci grupta sayılanlar, 358 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ekinde yer alan dilekçe ve 437 lira 25 kuruş başvuru bedelinin yatırıldığına dair makbuz ile; ikinci grupta sayılanlar dilekçe ve 4 bin 372 lira 50 kuruş başvuru bedelinin yatırıldığına dair makbuz ile birlikte gerçek kişilerin; yerleşim yeri belgesi veya ikametgah belgesini, aslını ibraz etmek suretiyle nüfus cüzdanı fotokopisini veya nüfus kayıt örneğini; tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerinin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından veya benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekaletnameyi, kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir belgeyi teslim etmeleri gerekiyor.

Her aileden sadece bir kişi hak sahibi olabilecek ve bir taşınmaz için aynı gruptan birden fazla kişinin başvuruda bulunması ve taşınmazın tamamının başvuranların taleplerini karşılamaması halinde, gruba ilişkin başvuru bedeli üzerinden pazarlık usulü ile ihale komisyonu tarafından yapılacak arttırma sonucunda en yüksek bedeli teklif eden kişi hak sahibi olacak.

18 Oca 2018 - 13:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.