Hayvanlar için mama odakları yerleştirilmeye başlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki sokak hayvanları ve kuşların beslenebilmesi için mama odağı yerleştirme işlemini, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’ndan başlattı.

Hayvanlar için mama odakları yerleştirilmeye başlandı
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 3 adet beslenme ve su odağının, ilçe merkezindeki kurulumlarına başlandı. Sokak köpekleri ve kedilerle birlikte kuşların da su içmesi ve beslenmesi için dizayn edilen mama odaklarının ilki, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’na bırakıldı. Şehir şebekesine bağlanan mama odağından beslenen hayvanlar, su ihtiyaçlarını da aynı yerden giderecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal ve Elbistan Sorumlusu Fatih Erbilen, mama odağı kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. Burada bir değerlendirme yapan Veteriner İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş genelinde 17 adet beslenme odakları ve su odaklarını yaptırmış bulunmaktayız. İlkini Çağlayancerit ilçemize yaptırdık. Şuanda Elbistan’ımızda da 3 bölgeye bu beslenme odaklarından kurdurduk. Bunlardaki sloganımızı, ‘Uzat elini, onlar da yaşasın’ olarak belirledik.

Nasıl ki insanlarımızın hakkı varsa; hayvanların da hakkı olduğu düşüncesiyle otomatik olarak şebeke suyuna bağlanan su, kedi köpekler için mama ile üst kısmında da su ve buğdayla kuşların beslenmesini sağlamaktayız. İlerleyen zamanlarda daha iyi hizmetler verebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

17 Kas 2017 - 15:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.