Hayvan barınağında 500 fidan toprakla buluşturuldu

Elbistan-Nurhak karayolu üzerinde bulunan hayvan barınağına, TEMA Vakfı Elbistan Temsilciliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği çalışmayla 500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Hayvan barınağında 500 fidan toprakla buluşturuldu
Hayvan barınağında 500 fidan toprakla buluşturuldu
+4
Haber albümü için resme tıklayın

TEMA Vakfı Elbistan Temsilciliği’nin ilçenin ağaçlandırılması noktasındaki çalışmaları devam ediyor. Daha önceki günlerde şehrin farklı yerlerine binlerce fidan dikimine öncü olan TEMA Vakfı Elbistan Temsilciliği, bu kez de Nurhak karayolu üzerinde bulunan hayvan barınağını ağaçlandırmak için harekete geçti. Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan fidan dikimi programına Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kasım Seyfi, Cumhuriyet Savcıları, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Fatma Doğuç, vakıf yöneticileri ve gönüllüleri, Esnaflar ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Kuzey İlçeleri Sorumlusu Fatih Erbilen, öğrenciler ve denetimli serbestlik hükümlüleri katıldı.

Fidanların toprakla buluşturulmasının ardından değerlendirme yapan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, daha güzel ve yeşil bir Elbistan oluşturma mücadelesi içinde olduklarını söyledi. Kaymakam Demir, “Çocuklarımıza daha güzel bir Elbistan gayreti bırakma gayretindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kasım Seyfi ise, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart ise Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanıyor. Biz de bu kapsamda hem günün anlam ve önemini yaşamak ve yaşatmak adına hem de baharı karşılamak için fidan dikeceğiz. Ormanlarımız, nimetlerimizin kaynaklarından esaslı bir yer teşkil etmektedir. Orman, doğa, ağaç sevgisini çocuklarımıza aşılamamız gerekmekte, yaşanabilir bir hayat bırakabilmemiz için orman ve ağaçlandırmanın önemine vurgu yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başsavcı Vekili Seyfi, ağaçların da birer canlı olduğunu kaydederek, “Ağaçlar, toprakla buluşunca hayat bulurlar, toprakla birleşince gülümserler, toprakla buluşunca Sâni Kerimlerini, bir başka tesbih ve tazim ederler. Allah’ı zikrederler. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Fatma Doğuç da, bölgeye 500 fidan dikimi yapıldığının bilgisini vererek, “Baharın gelişi ile birlikte hem nevruz hem de Orman haftası sebebiyle hayvan barınağının olduğu bölgeyi ağaçlandırmak için önceliğimize aldık. 500 adet adet fidan dikiyoruz bu bölgeye. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızla ortaklaşa çalışmalarla burayı ağaçlandırıp özellikle hayvanlar için korunaklı bir alan haline getirmeyi hedefliyoruz. Bir taraftan da hem öğrencilerimize hem de Elbistan halkına ağaçlandırma kültürünü yerleştirmeye çalışıyoruz. Bunu da bir nebze olsun gerçekleştirdik diye düşünüyoruz. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Lider özellikli kişiliklerin bu tür etkinliklerde olması halkın daha da hareketlenmesini sağlıyor. Bu önderliklerini sürdürmelerini rica ediyorum” dedi.

22 Mar 2019 - 17:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.