Hayırseverlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi

İlçede cami yaptıran, Kur’an Kursu yapılması için arsa bağışlayan ve 3 ayrı caminin halısının yenilenmesine vesile olan hayırseverlere Elbistan İlçe Müftülüğü tarafından plaket ve Türkiye Diyanet Vakfı’ndan gönderilen teşekkür belgesi takdim edildi.

Hayırseverlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi
Hayırseverlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da Termik Caddesi üzerinde bulunan Bilal-i Habeşi Cami ile lojmanını yaptırarak Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlayan hayırsever vatandaş Hüseyin Ceyhan’a, Akbayır Mahallesi’ndeki 200 m2 arsasını Kuran Kursu yapımı için Diyanet Vakfı’na bağışlayan Şakir Gürbüz isimli hayırsevere ve 3 ayrı camiye halı alan ve halı altı ısıtma sistemlerinin yapımını sağlayan Hasan Kurt isimli hayırsevere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Elbistan Müftlüğü’nde gerçekleşen plaket ve teşekkür belgesi takdimi sonrasında açıklamalarda bulunan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, cami yaptırmanın ve camilere yardım etmenin önemine işaret etti.

Camilere ve Kur’an Kurslarına yapılacak yardımların karşılığında alınacak sevabı Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerle anlatan Müftü Demirel, “Camiler, yüce dinimizde çok önemli bir yere haizdir. Cami inşa etmek, onarımını yapmak ve halısını almak gibi hizmetler, çok önemli ve faziletli sabit mükafatı çok büyük olan bir ibadettir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bu konunun önemine işaret eden ayet-i kerimeler mevcuttur. Cami yapanlar, camilerin bakımları ile ilgilenenlerin mümin olduğunu ifade eden ayetler bulunmaktadır. Bu tür işler imanının göstergesidir” şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in de (sav) bu tür yardımların sevabının çok büyük olduğunu ifade ettiği hadis-i şerifler olduğuna değinen Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, “Bu tür hayır işleri ile uğraşan kişiler için cennet müjdesini taşıyan hadis-i şerifler vardır. Bu kardeşlerimizin yaptığı hizmetler de çok önemlidir. Bu hizmetler dinimizde sadak-ı cariyeden sayılır. Kur’an Kursları’nda Kur’an öğrenenler olduğu ve Kur’an okunduğu müddetçe, camilerde ibadet edildikçe o halılar o camilerde kaldığı ve insanlar o camilerde namaz kıldıkları müddetçe devamlı akan bir çeşme gibi Cenab-ı Allah, kılınan kişilerin namaz sevabı kadar bu kardeşlerimize de aynı şekilde sevap yazacaktır. Her camide belki de yüz binlerce insan namaz kılacak. Kılınan bu namazın sevabı kadar da bu kardeşlerimiz mükafatlandırılacaktır. Camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza böyle bir hizmet yaptıkları için hepsinden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

16 Kas 2017 - 15:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

reklamcı - Sağ elin verdigini sol el görmez derler siz pilaketnen gastelernen duyuruyorsunuz siz hadi bilmiyorsunuz o muftudemi bilmiyor hayir Allah rizasi icin yapilir sayin muftu bey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Kasım 15:50
02

Mehmet - Peygamber efendimiz hadisinde "Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diyor"maşAllah bir ilçe gördü Şakir beyin yaptığını ayrıca onun hayır olup olmadığını Allah bilir..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Kasım 15:50
01

Fakir - İslam biriktirmeyeceksin der. Belli bir yaşa kadar biriktirin biriktirin, gider ayakta törenle dağıtın. Gidince şok olursunuz umarım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Kasım 15:50