Hasta sayısı 35 bin, sebebi: KİRLİLİK VE DİKKATSİZLİK

Elbistan’da 35 bin kişinin ishal, yüksek ateş ve kusma şikâyetiyle hastanelere akın etmesine neden olan salgının nedeni tespit edildi. Kaynarca mevkiinde içme suyu alınan keson kuyulara, dışarıdaki kirli suların karışması nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Hasta sayısı 35 bin, sebebi: KİRLİLİK VE DİKKATSİZLİK
Hasta sayısı 35 bin, sebebi: KİRLİLİK VE DİKKATSİZLİK
+8
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da meydana gelen salgın olayı ile ilgili olarak siyaset, bürokrasi ve sağlık kurmaylarının katılımı ile geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenlendi. Yapılan açıklamalarda, ilçeye içme suyu sağlayan ana terfi istasyonundaki keson kuyulara, çevrede bulunan kirli suların karışması nedeniyle salgının yaşandığı belirtilerek, gerekli tedbirlerin alındığı söylendi.

Elbistan Kaymakamlığı Salonu’nda yapılan toplantı, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın konuşması ile başladı.

Tüm Elbistanlılara geçmiş olsun dileğinde bulunarak toplantının açılışını yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Çok yoğun bir hasta müracaatı söz konusu oldu. Bu hastaların ağırlıklı olarak ishal, yüksek ateş ve kusma şikâyetleri ile başvurduğu belirlendi. Hasta sayısının artmasıyla birlikte hemen il ve ilçe kriz merkezlerini kurduk. Kitlesel bir etki ile karşılaştık. Kriz merkezlerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor. Bütün kamu kurumları ve meslek kuruluşlarıyla birlikte hareket ettik. Bu krizin nereden kaynaklandığını, sorunun ne olduğunu, kontrol altına alınması için neler yapılabileceğini ve kontrol altına alındıktan sonra bertaraf için neler yapılabileceğini görüştük. Hastalarımızın ilaç ihtiyacının giderilmesi ve personel takviyesi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. Çevre illerden ve Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği personellerle ihtiyacımızı tamamladık. 72 saattir ayaktalar ve müracaatta bulunan hastalarla tek tek ilgileniyorlar. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Altunok: İzolasyon çalışmalarına başladık

Daha sonra konuşan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok ise, salgının kaynağının tespit edildiğini ve çalışmaların başladığını söyledi.

Virüsün ilk tahlillerde tespit edilemediğini savunan Altunok, “Ceyhan Nehri’nin kenarındaki keson kuyularımıza nehrin seviyesinin düşmesiyle birlikte su girişi olduğunu tespit ettik. Bu, günün belli saatlerinde olan bir giriş. Şuan Elbistan ilçemizde su tüketiminin yüksek olduğu saatlerde ortaya çıkan bir durum. Su girişinin olduğu noktadan itibaren ekiplerimiz izolasyon çalışmalarına başladı. Geçirimsizliği sağlamak amaçlı kil banket çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar 2 gün gibi bir süre içerisinde bitirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah içme suyunu da en fazla 1 hafta içerisinde kesintisiz ve kaliteli olarak vermeyi planlıyoruz” bilgisini aktardı.

Suda norovirüs tespit edildi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan ise, salgına neden olan norovirüsle ilgili bilgiler aktardı.

Norovirüsün etkisinin 1 hafta daha süreceğini kaydeden Şencan, “Hastalardan alınan örneklerde bu ishale yol açan etkenin norovirüs dediğimiz bakteri ve virüslerin birlikte olduğunu tespit ettik. Bu virüsün genel karakteri karın ağrısı, bulantı, kusma, yetişkinlerde daha düşük ama çocuklarda daha ileri seviyelere varan ateş ve ishal yapabilen bir virüs türü. Çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor ve çok fazla kişiyi etkileyebiliyor. Virüs, doğrudan içme suyu ile alınabildiği gibi mikrobu almış birisinden yakın temasla da devam edebileceğini vurgulamak istiyoruz. Şebekeden ve kuyuların alınan suların analizleri tamamlandı. Sularda kimyasal bir sıkıntı yok. Suyun kimyasal kalitesiyle ilgili bir sorun yok ancak mikrobik ve bakteriyel bir kirlenme var. Kirlenmenin noktasının da su kuyuları tespit edildi. Kirlenme, su kuyularında olduğu için neredeyse şehrin tamamı etkilendi. Klorlaması daha iyi yürüyen depoların beslediği alanlarda daha az diğer taraflarda biraz daha fazla olmak üzere vakalar görüldü” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara bundan sonraki süreçte yapması gerekenlerle ilgili de önemli bilgiler veren Şencan, şunları söyledi:

“Su kaynağındaki kirlenmeyi durdurup şehir şebekesinin klorlanmaya devam edilmesi yapılıyor. Bu çalışmayı anlık olarak takip ediyoruz. Ancak bu mikrobun şebekeden de tamamen temizlenmesi için klorun seviyesi biraz daha arttırılacak. Bir ara çok daha yüksek seviyeye çıkarıp şebekeyi dezenfekte etmiş olacağız. Bu en yüksek düzey klor çalışması sırasında da kamuoyu bilgilendirilecek. Su, şuanda temizlik maksadıyla kullanılabilir ama içme maksadıyla kullanılmaması gerekiyor. Bir kere bulaşan kişiden de çevresine bulaşabileceği için sabun kullanımına devam edilmeli. Hasta olan kişilerle temaslarda mutlaka buna dikkat edilmeli. Suda sebep ortadan kaldırıldıktan sonra hasta sayısı azalarak bir süre daha devam edecektir. Bu 10 güne kadar uzar ama şuanda önceki günkü rakamlara göre hasta sayımız 1/3 oranına indi. Yeni hastalar kişisel bulaşma yoluyla devam edecek. Ancak su kaynağından bulaşma içilmediği için durdurulmuş durumda. Suyun ne zaman içilebileceği duyurulacak. Bu süre en fazla 1 hafta olabilir. Vatandaşlarımız suyu içmek için gerekli duyuruyu beklesinler.”

Akkoyun: Gerekli koordinasyonu sağladık

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, “Olayın duyulduğu Cumartesi günü saat 09.00 sıralarında olayın ciddiyeti anlaşıldı ve bu çerçevede gerekli sağlık personelleri hastanelerimize devam edildi. Aile Sağlık Merkezlerindeki görevliler de göreve çağrıldı. İlaçlar ve serumlar aile hekimliklerine iletildi. Eczanelerimiz olayın olduğu ilk günden beri 24 saat esasına göre çalışıyorlar. İhtiyaç duyulan ilaçların tedariki noktasında da gerekli koordinasyon sağlandı. Vatandaşlarımız ve kurumlarımızı bilgilendirme noktasında Valiliğimiz koordinesinde gerekli çalışmalar devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımıza teşekkür etmek istiyoruz. Sayın Bakanımız başta olmak üzere fedakarca çalıştılar. Büyük bir gayret ve yoğunluk olmasına rağmen hayati tehlikesi olan hastamız yoktur. Emniyetimiz tarafından da bütün sağlık kuruluşlarında gerekli tedbirler alınmıştır. İnşallah en kısa sürede bu sorunun çözülmesini ümit ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Cihan: Hekim ve hemşire takviyesi yaptık

Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan da ilçede salgından kaynaklı hastanelere başvuran kişi sayısının 32 bine ulaştığını açıkladı.

Cihan, şöyle devam etti:

“İlçeye toplamda 42 ekstra hekim ve 36 da hemşire takviyesi yapıldı. Hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde, toplum sağlı merkezimizde tüm imkanlar seferber edildi. Bu hastalığa ait acil tedavi merkezleri oluşturup hastanemizi adeta acil servise çevirdik. Bu üç günde yaklaşık 32 bin hasta karşılanmıştır. Hasta sayısının çok olması, çok yoğun bir hizmet yüküyle karşılaşmamıza neden olmuştur. İlaç, serum ve malzeme eksikliği yaşanmaması için de bölgedeki tüm kuruluşlar seferber edilmiştir. İl dışından da çok ciddi sağlık malzemesi transferi yapılmıştır. 3 gün içerisinde 32 bin hasta karşılamak bu ülkenin ne kadar güçlü bir idari sisteme ve sağlık sistemine sahip olduğunu göstermektedir.”

Şuanda durumu ağır olan hasta bulunmadığının da altını çizen Cihan, “Bu 32 bin hastanın yüzde 80’i ayakta tedavi edilmiştir. Yüzde 20’si ise serum veya gözleme alınmıştır. Çok şükür ki ağır hastamız yoktur. Şuanda 69 hastamız yatmaktadır. 3 hastanın da il dışına sevki yapılmıştır. Onların da durumlarının ağır olmadığı bilgisi teyit edilmiştir. Hastalarımızın 2 ila 6 saat arasında bir gözlemle rahatladıkları ve normal hayatlarına devam ettikleri gözlemlenmiştir. Krizin de alınan tedbirlerle kontrol altına alındığını gözlemekteyiz. Yeni hasta çıkışları olabileceği söylendiğinden sağlık sistemimiz teyakkuz haline devam etmektedir. Hasta başvurusu azalarak 1 hafta daha devam edebilme ihtimali vardır.”

Erkoç: Her türlü tedbiri alıyoruz

Cihan’ın ardından söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, ilk yapılan tahlillerde virüsün tespit edilemediğini anlattı.

İhmal ve kasıt tespit edilmesi durumunda gerekenin yapılacağını ifade eden Başkan Erkoç, “Çok üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Halkımızın ve hemşerilerimizin sağlığı bizim temel görevimiz. Önceki yapılan günübirlik tahlillerde görülmeyen bir durum. Bu virüsün ve bakterinin üremesine sebep olan etkenlerin görülmemesinin nasıl olabileceği ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Ceyhan Nehri’nden sızma şeklinde bir durumla karşı karşıyayız. Yeniden testler ve değerlendirmeler yapılacak. Bu sistemi yeniden dezenfekte ederek halkımıza kaliteli su verme gayreti içerisindeyiz.

İçme suyu için hazır su dağıtımına devam edeceğiz. Kullanım için de tankerlerle su dağıtıyoruz. Bu iş sonuçlanana kadar su teminini elden temin şeklinde ücret almadan devam edeceğiz. Her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Elbistan halkının sağlığı bizim için her şeyden önemli. Burada istenmeyen bir durum ortaya çıktı. Yeni bir virüsün olması olayı ileri boyutlara taşıdı. Gerekli soruşturmaları yapıyoruz. Başsavcılık ve Valilik zaten soruşturmayı yapıyor. Biz de sonuna kadar üzerine gideceğiz ve gerekeni yapacağız. Gerekirse belediye bütçesinin hepsini buraya harcayacağız. İhmal, kasıt tespit edilirse gerekeni yapacağız” dedi.

Ünal: Sorunun çözümü için çalışıyoruz

Toplantının kapanış konuşmasını ise 64. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal yaptı. Bu sorundan etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Ünal, salgınla ilgili belirsiz hiçbir noktanın kalmadığını vurguladı.

Mahir Ünal, şunları söyledi:

““Halkımıza büyük geçmiş olsun. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, olayın başlangıcından itibaren sorunu takip etti ve en üst düzey bürokratlarını buraya gönderdi. Tüm bunların sağlanması ve ilaç ile lojistik destek için kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada vatandaşımızı en çok rahatsız eden şey, belirsizlikti. Sorunun kaynağı tespit edilmiştir. Keson kuyulara Ceyhan Nehri’nden kaynaklanan sızmadan dolayı yaşanan bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunun oluşturduğu çok ciddi bir sağlık problemi ile de karşı karşıyayız. Norovirüs denilen sudan bulaşan ve sudan bulaştıktan sonra da temasla diğer insanlara bulaşan bir viral bir enfeksiyonla karşı karşıyayız. Bununla ilgili kurumlar KASKİ, duruma el koydu. Şuanda gerekli çalışmalar başlatıldı. Meselenin sorumluları açısından da adli ve idari soruşturma savcılık tarafından başlatıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kendi içerisinde bir soruşturma başlattı.”

3 günde 32 bin hastaya sağlık hizmeti verilmesinin önemine işaret eden Mahir Ünal, “Diğer taraftan da işin diğer ayağı olan sağlık hizmetleri açısından 72 saat boyunca uyumadan hizmet verdiler. 3 gün içerisinde yaklaşık 32 bin hastaya hizmet sunmak, sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğunu ve devletimizin bekasına, hizmetine de müteşekkir olduğumuzu hatırlatması açısından da önemli. Çok hızlı bir şekilde çevre illerden personel ve ilaç desteği sağlandı. Aile hekimleri bulundukları noktada 1 saat içerisinde serum bağlanabilir bir altyapı oluşturuldu. Sayın Valimiz ilk andan itibaren ilde ve ilçede kriz masası oluşturuldu. Sorunun bütün paydaşları sorunun yönetilmesi ve çözüm bulunması noktasında çalışma yürütüldü. İlçemizde Sayın Kaymakamımızın oluşturduğu kriz masasıyla da bütün bu süreç kontrol altına alındı” cümlelerini kullandı.

10 gün içerisinde sorunun ortadan kalkmasının beklendiğini anımsatan 64. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, açıklamalarını, “Sorunun nasıl çözüleceği noktasında gerekli kararlar verilmiştir. Bundan sonraki sürecin nasıl yönetileceğine ilişkin planlama yapılmıştır. Elbistan’ımız 1 hafta içerisinde rahat bir şekilde suyunu kullanabilecek ve içebilecek duruma gelecektir. Aldığımız bilgilere göre keson kuyularla ilgili sorun 2 gün içerisinde çözülecek. Ondan sonra vatandaşlarımız uyarılarak hiper klorizasyon dediğimiz yüksek dozda klor şebekeye verilecek. Şebekenin bakterilerden ve virüslerden temizlenmesi sağlanacaktır. Bu esnada vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapılacaktır. Ondan sonraki süreçte de vatandaşlarımız suyunu rahat bir şekilde kullanmaya başlayacaktır. Bundan sonra da Elbistan’ımızda suyla ilgili herhangi bir sorun yaşanmaması için hem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hem de KASKİ gerekli önlemleri almaktadır. Halk Sağlığı Başkanlığımız da gerekli denetimleri hızlı bir şekilde yürütmektedir.

Hamdolsun bütün paydaşlarımızla adeta bir saatin dişlileri gibi çalışarak sorunu 3 gün içerisinde kontrol altına almış ve çözmüştür. Sorun, bundan sonraki 10 gün aşağı doğru inerek devam edecektir. Viral enfeksiyonun 10 içerisinde kontrol altına alınacaktır. Tüm Elbistan’ımıza geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Büyük bir özveriyle çalıştıkları için katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” cümleleri ile tamamladı.

Ünal ve beraberindeki heyet daha sonra Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne geçerek, burada tedavi altına alınan hastaları ziyaret ettiler. Önceki gün akşam da hastane ziyaretinde bulunan Ünal, daha sonra ilçeye içme suyu sağlayan terfi istasyonuna geçerek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

29 Ağu 2016 - 14:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

172

vatandaş - rezillik kepazelik. Saçma sapan açıklamalar yapan Kaski müdürü görevden alınmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
171

Caner - Bu kadar milletin üç gündür çektikleri zehir zıkkım olsun haram olsun tüm sorumlulara bir tane istifa yok bu kadar ucuz sağlığımız 35 bin insan ölse yine olmazdı daha tehlikeli birşeyde olabilirdi demekki suyumuza zehir katsalar hala Düne kadar sular temiz içebilirsiniz diyorlardı Sak'ın sesinizi yükseltmeyin provakötör derler susalım Ölene kadar koyun desinler Allah hepsinin belasını versin bunların

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
170

Murat - Trajıkomik

Elbistan ın su içtiği kuyuların başında ayakkabılarıyla hiçbir hijyen önlemi almadan inceleme yapılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
169

Doktor - Resmen rezilliğin üzerini örtüp hala hava atiyorsunuz.Millet ölse cenaze hizmetimiz aksamadi diye hava atacaksınız yazik ya insanda biraz utanma olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
168

Caner - Üç gündür benim ve çocuklarımın çektiklerini ben biliyorum hastanelerdeki insanların çektikleri çol çocuk herkes neler çekti su parası deyince en büyük katlamayı yapıp alan kaskı insanların sağlığı ile oynadığın için Allah belanızı versin hepinizin sesini yükseltsen provakötör sussan koyun oluyon ne Biçim bir halk olduk Allah yardımcımız olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
167

Aaa - 32 bın kısıye hızmet verılmıs 32 bın kısıyıde kaskı hasta ettı onu noye demıyosuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
166

Elbistanli - Bu rezilliğin hesabini kim verecek onu söyleyin hic birsey bahane etmeyin koltukta oturmakla olmuyor sorumluların istifasını bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
165

Elbistan - Nasıl memlekette yaşıyoruz bilmiyorum lanet olsun bunu yapanlara Allah belasını versin Nerede yetkililer neden bakmiyor lar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
164

Bir Kereden Bir Şey Olmaz Zİhniyeti! - Yazıklar olsun! Hakkımız burnunuzdan fitil fitil gelsin inşAllah. Seçim zamanı şarkılar türküler yemeklerle göz boyamalarla bu halkı kandırdınız (Halkında suçu var tabi.Oy verirken 1 değil 100 kez düşüneceklerdi) İş bilmezleri torpille işe aldılar. Elbistan bu ve bunun gibi daha nice rezillikleri hiç bu kadar fazla görmemişti! Şu hale bir bakın! 35-40 bin kişi sudan zehirlenmiş hastalanmış ama gelin görün ki hala ne bir istifa eden var nede görevden alınıp cezalandırılan! Bu ülke artık yavaş yavaş yaşanmaz bir hal alıyor. Allah milletimizi korusun. Daha kötüsünü düşünmek bile istemiyorum. Allah korusun bir deprem olsa Elbistan'ın yarısından fazlası yerle bir olacak cinsten yapılarla doldu taştı. DENETİM YOK DENETİM! Parayla adamları susturuyorlar! Her konuda Tarafsız Bağımsız DENETİM Yapılmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
163

elbistanlı - KASKİ ELBİSTAN DAN 3 AY SU PARASI ALMASIN KARDEŞİM.ZEHİRLİ SUYA PARA ALMASINLAR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
162

Abdullah - Elbistan, kendisi var ama, belediye yok,sular idaresi yok,belediye başkanı yok, parti yok,bu rezillikten dolayı görevden alınan yok,vatandaşın çocukları rezil olmuş hasataneler sahra çadırına dönmüş hesap soran yok,yok,yok...

Elbistan, etrafta başıboş köpekler var,bakımsızlıktan kurumuş binlerce agaç var, trafik keşmekeşi var,belediye hizmetlerini parken halka nasıl yansıdıgını araştırmadan ezbere hizmetler var,Çevre kirliliği var,su kirliliği var,hava kirliliği var,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
161

Zeynel - O kadar insanı mafedin sonrasında gelin inceleme yapmış olun ve utanmadan birde resimler çekip durun. Ne utanmaz insanlar sınız siz bir siyaset için insanlığınızı kaybetmişiniz.

Tabii birde suç kimsenin değil ne Elbistan belediyesinin ve çalışanlarının yetkililerinin nede Büyükşehiriz ya buradaki çalışan ve yetkililerin suç sizlerin değil suç bizim gibi vatandaşın. Ey vatandaş sen neden su içip hasta oluyorsun sen hasta olamazsın suç bizlerin su içme vatandaş su içme

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
160

Mağdur Elbistanlı - o değil de kaski müdürü herhangi bir inceleme yapmadan nasıl "su temiz için" demiş. Elbistanlı mahir ünal, sayın vali ya da sayın bşehir bld bşk sormamış mı " sen ne yaptın be adam?" diye merak ediyorum. 32000 hasta başvurmuş. ortalama 40 tl eczane masrafı ödeyip evlerine 20şer liralık su alsalar toplamda 1920000tl yapar ki bi içme suyu arıtma tesisi için iyi bi para. yazık değil mi elbistanlı perişan oldu. ambulansların yaktığı yakıtı hiç saymıyorum tabi bu arada !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
159

Yeter - Kaski müdürü istifa etsin ya da görevden atılsın için suyu diyordu utanmadan brnim cektiğim hakmıydı o benim hakkımsaydı eger senin hakkın koltugunu bırakıp defolup gıtmen yok o yuz de yok sende müdür yüz olaydı için suyu demrzdin Allah bin türlü belanızı versin kat kat fazlasını yasayın inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
158

hiç - Hiç kimse görevinden alınmaz da istifa da etmez. Çünkü bunlarda Erdem denilen şey olsaydı maraşın en büyük iilçesni sadece gelir kaynağı olarak görmezlerdi.vatandaşın çektiği yanına kar kalacak hiç kimse de olayın sorumlusunu aramayacak.elbistan halkı olarak kaskiyi de büyükşehiri de mahkemeye vermeliyiz ama nerde.herkes olaya parti açısından bakıyor.sayın editör inşAllah yorumumu yayınlarsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
157

Ben - Darbe gecesi şakşakçılık yapıp korna sesleriyle elbistanı turlayanlar nerdesinz göz göre gôre zehirlediler sizi protesto etsenize

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
156

DEPOLAR - ÖZELLİKLE KIZILCA OBA SU DEPOSUDA ELDEN GEÇMELİ KASKİ 3 YILDIR ELİNİ DEĞDİRMEDİ DEPOYU GÖRSENİZ SUYU İÇMEYİ ŞURDA BIRAKIN YANINDAN GEÇMEZSİNİZ. YAZIK MEMLEKETE SUYA ZAM YAPMAK KOLAY . AYRICA KAYNARCA YAKININDAKİ BÜFENİN KANALİZASYON BORUSU NEREYE GİDİYOR İNCELENİRSE SORUN ANLAŞILIR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
155

Kutalmış Öztürk - Kaski genel md.olan şahıs 2 gün önce yaptığı açıklamayı unutmuş ama biz unutmayacağız,nasıl hala utanmadan çıkıp açıklama yapabiliyor?Elbistan'lının canı bu kadar mı ucuz?Bu böyle geçiştirilemez..Bu ülkede adalet varsa SORUMLULAR HESAP VERECEK.Ayıptır,yazıktır,günahtır..bu bedeli yalnızca biz ödemeyeceğiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
154

Gözde - İnsanların ahları tek tek tutar inşAllah.. o çocukların acıdan her döktüğü gözyaşının hesabını ne bu dünyada ne de öteki dünyada veremezsiniz.Elbistan halkından gerekrse 35 bin insandan kameralar önünde tek tek özür dilemeli bunu yapanlarr ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
153

Teknik Konularda Biraz Gayret Beyler. - olay olduktan sonra şöyle olmuş,böyle olmuş bu açıklamalar sonuç itibariyle önenli değil.kaskide daire başkanlarından şube müdürleriden geçilmiyor.Altlarında son model arabalar ne yaparlar Allah aşkına ilçeler içme sularını nereden alırlar tehdit oluşturan bir durum varmı buna kim bakar.Allak korusun bu insanlar hayatlarından olsalardı bunun hesabınıda kim verirdi.beyler makamda oturmakla,makam arabalarına binmekle olmuyor beyler.kaskinin görevi yalnızca su arızalarını yapmak olduğunu hepimiz öğrendik herhalde.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
152

cevdet - Kanalizasyonlar çekmiyor kaskiye telefon ediyoruz gelen elemanlar siz den usandık ne yaparsanız yapın bir afra tafra müdüründen en alt kademedeki bu elemanların ikaz edilip kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor orası sanki ayrı bir birim birileri şımartmış milletvekilimizden kaymakamımızdan valimizden belediye başkanımızdan bunlara bir ayar verilmesini istirham ediyoruz vatandaş olarak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
151

Haci - KASKi genel müdürü denen zat Ceyhan su seviyesinin azalması sonucu içme suyuna kirli su karıştığını söylüyor.Bu yalan fizik kurallarına aykırı.Dahasi su tüketiminin arttığı dönemde bu olay oluştu diyor.Su tüketimiyle Ceyhan nehrinin seviyesinin ne ilgisi var.Buyuksehir belediye başkanı bu adamı almıyorsa kendisi istifa etmeli Elbistan hakkı hesap sormasını iyi bilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
150

Hakkı - Hiç kimse sorumluluğu üzerine almıyor. Çocuklarımızın çektiği acının bedelini kim ödeyecek. İstifa istiyoruz. Bu KASKİ belasını istemiyoruz. KASKİ geldi ikinci vaka oldu. DEFOL KASKİ!!!!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
149

yavuz yıldırım - ya arkadaslar zehirlenen kisilerden ya haberleri yok yada bska dunyada yasıyorlar bunca insan zehirlenmis bu suda denetleme yokmu simdimi dustu aklına seni orda neden tutarlar yazık sizin aldiniz maasa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
148

Hakan - İhmal olmasa bunlar yaşanmayaktı. KASKİ ancak su faturalarının tahsilatını mükemmel yapıyor. Paraları toplarken çok iyiler, toplanan bu paraların su dağıtımınında kullanılmadığı, suların tahlil edilmeden şebekeye verildiği, masraftan kaçıldığı, halk sağlığının hiçe sayıldığı ortada. Şimdi bu KASKİ utanmadan su faturalarının parasını nasıl alacak. ELBİSTAN HALKI KOYUN DEĞİLDİR!!!! KASKİNİN ÖNÜNDE TOPLANALIM. SESİMİZİ DUYURALIM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
147

ali - kaski müdürü derhal istifa elbistan halkına ikinci darbe yapıldı insanları öldrdükten sonramı kaltugu terk edeceksin

bu ne sorumsuzluk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
146

kemal - Rezaaaaleeeeeeeeeet En geri kalmış Afrika ülkesinde bile yaşanmıyor bu durum. ama bu sıkıntılar devam edecek. böyle belediyeler (Elbistan ve büyükşehir) birbirine zıt giderek görevlerini yapmayarak denedim mekanizmasını kurmayarak.kısacası kimsenin umrunda değil.ama umrunda oldukları bişey var makam mevki düzenli maaşları.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
145

Mehmet - Sayın vekilim biz kaskiyi elbistan da istemiyoruz 32binin çektiği hastalığa çektiren kişilere nalet olsun yeter artık güzelim elbistanlıinsanlarımızı maraş tan ayırın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
144

Vatandaş - Bu suya madem mikrof ulaşmış neden daha ilk gün kaski çıkmış suyumuz temiz diyerek insanları su içmeye teşvik etmiştir dehal kaski gelen müdür görevinden alınmalıdır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
143

Vatandas - Ne yani şimdi bu işin bir sorumlusu yokmu bu kadar ucuzmu vatandaşın sağlığı yapanın yaninami kalacak daha ciddi yetkili istiyoruz haram zikkim olsun hakkimiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
142

necmettin - yapılan yorumlar neden yayınlanmıyor acaba hakaret yok bişey yok sadece sorumluların cezasını istiyoruz kimden çekiniyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
141

Yeter - Sayın mahir unal dedınız sorumlusu agır sekilde cezalandırılacak sorumlular belli sular zehır sactıgı halfe için diyen kaski müdürüdür gerekeni yapın bü tür insanlar daha bizim kac kere saglıgımızla oynayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
140

Kamu - Sayın Vali gorev ve yetkinizi yaparak 4483 sayılı Kanun gereği KASKİ GenelMüdürü,ilgili genel mudur yardımcısı, daire başkanları ve şube mudurlerini hakkında soruşturma izni vermeniz gerekmektedir, aksi durumda sorumluk size aittir ve toplum vicdanı sorumluları affetmeyecektir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
139

Vatandas - HANİ KASKİ müdürü SUDA SORUN yoktu BUKADAR insanı abt al yerine koymayın yazık yazik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
138

heyelan - yalanın bukadarınada pes yani biz ceyhan nehrinden küçükken su içerdik hiç bişey olmuyordu bu kaski gelincemi nehir zehirli oldu baya sorumsuzluk var bu kaskiyi elbistanda istemiyoruz bu 2. oldu ve arkasıda gelecek gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
137

Ahmet - Oradaki pislikler bir günlük değil yillardir öyle bunu hic bir sorumlu gomedimi tabi görecek kimse yok sorumluların cezalan dirilmasi halki az nebze rahatlatır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
136

ali - arkadaşlar kayıtlı 32 bin kayıtsız 100 bin her aileden yüzde 1 yakalanmayan hastalığa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
135

Ali Kılıç - Pınarbaşıgözü ve akan nehir yatağı yaz aylarında pislikten geçilmiyor.KASKİ Elbistanın suyunun parasını almayı biliyor.Büyükşehir ozaman o bölgenin ıslahınıda yapmak zorunda,ama nerde işte bu olay Büyükşehrin Elbistana bakış açısını göstermekte...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
134

Hakan - Ne 35000 en az bir bir bu kadarda kayit disi ve baska ilce ve illere giden var sorumlular hemen istifa etmeli ama nerde o yüz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
133

Norovirüs - Norovirüs bulaştığında ishal, kusma, karın ağrısı gibi şikayetlere neden oluyor. Çocuklarda erişkinlere nazaran daha çok kusma görülebiliyor. Kısa sürede vücudu etkisi altına alan Norovirüs, yiyecek, içecekler özellikle şebeke suları, norovirüs bulaşmış yüzeylere dokunulup ardından elin ağıza götürülmesi, hasta bir kişinin çatal ve bıçağını kullanılması, hasta kişilerin dışkıları ve kusmukları ile temas edilmesi durumlarında bulaşabiliyor. Hastalık başladıktan hemen sonra ve iyileştikten 3 gün sonrasına kadar bulaştırıcı etkisini koruyor, bazı kişiler 2 haftaya kadar taşıyıcı olabiliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
132

VATANDAŞ - SUDA SORUN YOK DİYEN KASKİ MÜDÜRÜNÜ HALEN GÖREVDEMİ TUTUYORSUNUZ SAĞLIK BAKANIMIZ OLMASAYDI BİZİ GEBERTECEKMİYDİNİZ BİDE SUDA SORUN YOK DİYE BİZE KİMLERİN PİSLİYİNİ İÇİRDİNİZ ÇOCUKLARIM KEPENEK GİBİ DÖKÜLDÜ OY İSTEMEYE GELMEYİN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
131

Vatandas - Az kaldi ucuncu denemede hepimizi oldureceksiniz.Size guveniyorum!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
130

HAKSIZLIK..!! - Suyun 'S' sini bilmeyen kisiler torpille KASKİ ye alındı yok onun akrabası yok onun bunun tanıdığı diye simdi rezillik ortada su basite alınacak bisey degil hele hele insan sağlıgı hic basite alınacak bisey değil kaç gündür neler cekiyoruz elimizi yıkamaya banyo yapmaya korkar olduk kim verecek bunun hesabını 35000 kişiden bahsediliyor hafife alınacak bi rakam değil suyu temizleyeceğinize öncelikle KASKİ de yan gelip yatan çalışanları temizleyin LÜTFEN..!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
129

Adamın Teki - Tüm insani değerlerin sıfırlandığı "ne var canım olabilir kusura bakmayın mantığı" ne kadar da yaygınlaştı!Yazıklar olsun fark edemeyenlere!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
128

Taner SAYIN - Tüm yetkililer toz pembe bir tablo çizmişler,sorun çözülmüş.Gerçekler hiç öyle değil.Bu büyük krizde takdire şayan tek bir şey var, o da sayıca ve imanca yetersiz olan sağlık personelinin olağanüstü gayreti.Hepsine tek tek teşekkür ediyorum, Allah razı olsun,güçlerine güç katsın.Sayın Mahir Ünal'da her zaman olduğu gibi Elbistan'nın tek sahibi olduğunu bir kez daha göstermiştir.Rabbim ömrüne ömür katsın. Ama malesef K.Maraş krizin yönetiminde gerekli başarıyı da hızı da gösterememiştir.Buna sayın vali de dahildir.Büyük şehir belediye başkanı ve beraberindeki heyet olayın başlangıcından kırk saat sonra Elbistan'a teşrif edebilmişlerdir.Çok mu uzaktı K.Maraş Elbistan'a.Yaşlı,çocuk onbinlerce insan,acılar içinde kıvranırken,acil servislerde,sağlık ocakarında çaresiz sıra beklerken,eczanelerde ilaç bulamazken siz uyudunuz K.Maraş!Ancak 05:30'da gelebildiniz,hastanede poz vermeye!Hiç kusura bakmayın böyle kriz yönetilmez.Hele o kaskı müdürün üzün basiretsiz,mesnetsiz,taklacı tutumu krizi daha da büyütmüştür.Elbistan'a hiçbir yatırım yapmayan kaski, fatura konusunda da ayrı bir zulüm yapmaktadır.Acilen kaskı müdürünü istifaya davet ediyor,yetkinin de yerel yönetime devredilmesi istiyoruz.Tüm Elbistan halkına geçmiş olsun,Allah şifalar versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
127

BÜYÜK ŞEHİRLE KÜÇÜK DÜŞEN ELBİSTAN - ŞEHRİNE TEMİZ SU GETİREMEYEN BAŞKAN GÖREVİ BIRAKSIN DİYEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BUYURUN!! BÜYÜKŞEHİRLE KÜÇÜKDÜŞEN ELBİSTAN YAPTINIZ.ALTIN YUMURTLAYAN KAZ OLARAK DÜŞÜNDÜNÜZ ELBİSTANI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
126

Ayse - Su icilmiyecek o anlasildi.. peki temas edilirmi dis fircalamak banyo vb... gibi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
125

Kadir Çiçek - İçme suyunun deposunun kapağı pislik içinde ,bu virüs kendıliğinde oluşmadı ya hiçmi sorumlu yok ,sağlık sistemi oturmuş devlet niçin var halka hizmet için tabiki halka bakacak ,kimse suçu üstlenmiyor suçlu yok ,suçlu halk o Zaman başına işten anlamayan yöneticileri getirirse olacağı bu,Elbistan belediye Başkan'ı durmuş bey Nasıl kesemi doldururum derdinde.Allah milletin yardımcısı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
124

hilmionur - Her zaman olduğu gibi bir sorumlu yok

istifadan vazğeçtik bir özür dileme bile yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
123

VATANDAŞ - 3 AY SU PARASI ALMASIN HEM PİS SU HEM DE PARAMI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
122

Halil - KASKİ müdürü daha dün suları gönül rahatlığıyla içebilirsiniz diyordu. Bundan sonra nasıl güveneceğiz bu adamlara.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
121

mustafa - 9 tane resim var hiç birinde durmuş küçük yok neden ? birbirinize inat gidiyorsunuz cezasını millet çekiyor .. komple istifa edin temizlensin ortalık. hiçbirinizi istemiyoruz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
120

BUĞRA - OLAN VAR OLMAYAN VAR HASTANEYE GİDEMEYEN SU ALAMIYAN VAR 4 ŞİŞE SUYLA BU İŞ HAL OLMAZ BU 2 OLDU ELBİSTANLI İNSANLAR TÜRKİYEYE REZİL KEPAZE OLDU

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
119

vatandaş - Her aile en az 100tl ilaç parası verdi boşu boşuna...... bu paranın sorumlulardan alınıp vatandaşa iade edilmelidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
118

Ahmet - Geçen ay suya ℅100 zam yapıldı niçin yapıldı. Sulara bile bakan yak paso zam. Allah'tan korkun kukundan uyanın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
117

Halit yarbi - Su hayattır hayatımızla oynama KASKİİİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
116

metin - 13 yıldan bu yana her seçimde elbistandan % 67 den az oy almayan akp iktidarı nerede,35 bin kişi aynı anda hastanede yatıyor.bir tane görevden alma yok , üst düzey hiç kimse gelmiyor ilgilenmiyor ,afşine,göksuna,maraşa kendi imkanlarıyla hasta gidiyor.durmak yok yola devam elbistan birdahaki seçimde oy rekorunu % 74 le konyadan alırsa belki bir güzellik yaparlar....(paksoy la başkaydı elbistan)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
115

ziya balta - kimi kandırıyonuz lan...abd.nin teröre destek vermiyoruz demesi nekadar doğruysa maraş.ında elbistan,a sahip çıktığı o kadar gerçek.elbistanlıya su parası diye zam yapmayı bilip elbistan,ın tüm gelirlerini alıp iki çiçek dikip onuda sulamayıp ardındanda lafazanlık yapmayı iyi kıvırıyonuz.alın kaskınızıda başınıza elbitan,ın yakasından düşün,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
114

Demir - Hastalıktan etkilenen en az 60 bin. Çünkü insanların çoğu direkt eczaneden ilaç aldı. Bu ne rezillik. Söğütlü çayındaki canlıları katledin. Kloru ayarlayamayıp sularımızı kesin. Hakkımız haram olsun. Ceyhan'a bakınca adam utanıyor, yosun, pislik...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
113

suleyman - Burası Doğu olsaydı Diyarbakır falan. Taş üstünde taş kalmazdı. Yetkililer istifa eder bakanlar falan hep gelirdi. Biz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
112

ELBİSTANLI - İZOLASYON ÇALIŞMASI ŞİMDİYE KADAR NEDEN YAPILMADI KASKİ?ARTIK DEFOLUN BİZ BİZE YETERİZ.KASKİ BİZİ TOPLU HALDE ÖLDÜRMEK İÇİNMİ GELDİ.ADAM OLSANIZ İSTİFA EDERSİNİZ.KASKİ MÜDÜRÜ HEMEN İSTİFA ET.ELBİSTANA DA BİR DAHA AYAK BASMA.ELBİSTAN BELEDİYESİ DÖNEMİNDE NEDEN BÖYLE BİR SORUN YAŞAMIYORDUK,ELBİSTANI KÖY YAPTIKTAN SONRA 2 AYDA BİR ZEHİRLENİYORUZ.BÜYÜK ŞEHİRE BAĞLI KALMAK İSTEMİYORUZ.HEM PARAMIZI,HEMDE CANIMIZI ALIYORSUNUZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
111

vvatandaş - 2 yaşındaki çocuğum bu hale gelmesine ne den olan vatan hayini alçaklar devletimizi aciz duruma düşüp ne yapmaya çalışıyorsunuz hastane yatıracak yer yok hiç bir test yaptıramadım serum verip gönderiyorlar ilaçların faydası yok 5 serum taktırdım pes ettim gözümün önünde eriyor yarum.şehir dışına gönderiyorum.hastalarımıza acil şifalar diliyorum. sayın devlet yetkilileri sorumluluğu olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum devletin maşını alıp,işini yapmayan,yan gelip yatanlar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
110

46 elbistan - Tek çare büyükşehir yasasından çıkmamız.vede bazı yalakaları ihraç etmek.ELbistan kendi kendine bu zamana kadar gelmiştir.Allahtan başka kimseye ihtiyacımız yok inş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
109

Vatandaş - Dua edelim elbistan karışmasın olay çıkmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
108

Ulus - Ceyhanın kaynağı pis zaten Oray'a müdahele edilmesi lazım gezip görmüşler oraları artık büyük şehir el atar ceyhanın kaynagına temennimiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
106

vatan daşşş - 35 bin kişi kayıtlı olan dışarı giden veya ezzaneden alıp evinde yatanlar ne olacak bizim millet böle susar kapanır olay elbistanın hiçmi hiç sahibi olmadı çarşıda pazarda insan yok kalmadı bilinçli yapılada bilir arkadaşlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
105

aaAA - ALLAH Binkere belasını versin bunların o yavrucaklar neler çekiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
104

Fatih - İnanın şu birbirinden kes kopyala yapıştır ucuzca açıklamalara sinirden gülmek elde değil. Bu nasıl iş böyle!? Pınarbaşı nın çevresinin temizliğini yapmaktan âciz bir belediyeyle karşı karşıyayız. Allaha Şükür ki âhiret diye bir yer var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
103

Gözükara - Yetkililerden hicap duyuyorum!!ölen çocuklar oldugunuda duyuyoruz bunu neden açıklamıyorsunuz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
102

büşra - Allah belasını versin o kaski müdürünün bu kadar insanın hesabını nasıl verecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
101

elistanlı - ALLAH hepinizin belasını versin eşek gütmenlere gerev veririrseniz böyle olur hala otanmadan poz veriyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
100

şebeke suyundan zehirlenmiş birisi - hastenelere başvuranlar sadece 35 bin benim bir sürü tanıdığım hastaneye gitmedi EN AZ 50-60 bin kişi zehirlendi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
99

mehmet - Bu ne rezillik içme suyunun bu kadar kötü kullanılması

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
98

MEVLÜT ERDEN - Bu içme suyu şebekesi üç yıldır ASKİ sorumluluğunda değil mi?Suya zam yapmayı biliyorsunuz.30 bin kişi zehirlediniz aklınız başına o zaman mı geldi?Sorumluluktan kaçma yok.Haydi Salgına yakalanan ELBİSTAN'LILAR açın tazminat davalarını da akılları bir daha başlarına gelsin.Bu halk koyun değil.suç işleyenler cezalarını ÇEKMELİSİN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
97

defol - Azcik ar damariniz varsa birakin elbistani. Defolun elbistandan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
96

ilhan - elbistan büyüklüğüyle övündüğümüz il olmaya layık,çoğu illerden büyük ve coğrafi açıdan büyükşehire bu kadar uzak olan bir ilçenin ismi ne yazıkkiiçme suyuna kanalizasyon karıştı diye haber yapılıyor.konum ve mevki olarak böyle birşey olması söz konusu bile olamaz.üçüncü gün hala iki torunum ateşler içerisinde...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
94

eLBİSTan - Elbistan Belediyesinin ne zaman doğru işi olduki Durmuş istifa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
92

Osman - Elbistan sahipsiz. Kimi kime şikayet edeceksin Ak partiyi Ak partiye mi. Bir haftaya kalmaz unutur gider

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
91

Durdu Küpeli - Ülkem de ne yazık ki sorumlular istifa etmezler. Değer yargılarımız değişti, suçlu yine vatandaş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
90

mnk - bunun hesabı sorulmalı insan hayatı bu kadar ucuz değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
89

abdullah - aylıgı alak yiye k içek yatak oh valla böyle rahat degil yatmak haram olsun aldıgınız paralar zıkım olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
88

ELBİSTANLI - 15 Temmuz demokrasi nöbetinde nasıl bir olundu ise BİR OLALIM İL OLALIM Elbistan'ı il yapalım, işte Elbistan'a gerçek hizmet budur, Elbistan'ı gerçek sevmek budur. Elbistan'ın sahipleri ve sevenleri haydin iş başına...Bizi Kaski, maskiden kurtarın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
87

Mustafa - Resimdede açıkca görüldüğü gibi içme suyunu aldıkları yer ile kirli suyun yani kanalizasyonun karıştığı yer arasında 3-5 metre mesafe var. Utanmadan birde bu durumu açıklıyorlar. Millete kanalizasyonu içirmişler. Bu kadar insanın vebalini nasıl taşıyacaklar. Yazıklar olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
86

Ziyaretçi - Şu 2 gündür çektiğim ne böyle. Mide bulantısı kusma ardından ishal ve halsizlik. Çalışan insanlar iş gücü kaybına uğradı, çocuklar hasta perişan vaziyette. Buraya çok güzel şeyler yazmak isterdim ama rahatsızım ancak bu kadar. Birde bu siyasileri o suyun içerisine batırıp batırıp çıkaracaksın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
85

Mağdur - Kimi kime şiyayet edelim bu durumda. Onca günahsız insan niye bu acıları çekiyor. Sorumluları neden istifa etmiyor. Nasıl bir sorumsuzluk bu yaa. O kadar insanın hayatıyla oynuyorlar bunlar nasıl insanlar. O kadar insanın ahını aldınız yazıklar olsun size..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
84

Aliiiiii - Su+deposunun+oldugu+yere+bak+pislikten+gorunmuyor.cevresini+temizleyin+bakim+yapin.yoksa+her+yil+bu+gibi+olaylari+daha+cok+yasariz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
83

ELBİSTAN - CANI VE MALI UCUZ ELBİSTAN.DERHAL KASKİ GN.MÜD.GÖREVDEN ALINMALI...DÜŞ YAKAMIZDAN MARAŞ DÜŞ.ARTIK ELBİSTAN MARAŞTAN KURTULMALI VE KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALI...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
82

mine beyazıt - nüfusun yarıdan fazlası hasta, herkes perişan ve çaresiz durumda. Ceyhan yanıbaşımızda ama en pahalı ve en pis suyu bize içirdiler.büyükşehir sevdasıyla evet diyenler, ilgisiz, bilgisiz kişilerin halkın sağlığıyla oynamasına sebep oldular. hakkımızı helal etmiyoruz.her konuda her hizmette geride kaldık.Meydana madalya heykeli dikeceğinize sağlıklı bir su tesisi kursaydınız. Büyükşehir değil, küçük şehir istiyoruz. kaski değil ESKİ istiyoruz. (Elbistan Su Kanalizasyon İdaresi.)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
81

mehmet - elbistan halkı hor görülmeye devam ediliyor şak şak çılığı bırakmadıkça devam eder

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
80

has elbistanlı - kaski müdürü istifa etmeyecekse isim vermiyorum bu memleket size bir daha oy vermez! (admin yayınla la korkma bişi olmaz biziz biz halk)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
79

Elbistanlı - Birden biremi karıştı kuyulara kirli su... Çocuk mu kandırıyorsunuz....gerçeği açıklayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
78

Ali - Dış güçlerin işi dünya liderimize komlo..bu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
77

Hakkımız - İnsanları önce zehirleyip sonra mahalle mahalle dolaşıp su dağıtıyor biz hangisine guvenelim gelin bir olup 5 6 ay grev yapıp su faturası odemwyelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
76

zafer götùrler - Su anda yogun bakimda makineye bagli olarak yasayan kizimin cektigi acilar gormeyen gozlerinin acisi vicdanlarinizi sizlatsin sizi Allaha havale ediyorum rabbim neylerse guzel eyler hemserilerimden kizim zeynep icin dua istiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
75

Vatandas - Kardesim CARPIK KENTLESME CURUK ALT YAPI herzaman bu sorunlarla karsilasacagiz demektir lutfen yetkililer buna bir cozum bulsunlar ornek kaynak sularina yakin binalar yapilmasin ve korumak bu kadar basit

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
74

ibrahim - kardeşim hala inceliyorsunuz hani netice netşice yok laf cok boşbunlar başka ülkelerde olsa o sorumlu kendiliğinde istifa eder hanı o sorumlu insan nerede yazıklar sana ELBİSTANIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
73

hasan - sivri sineklerde çok zehirli bu aralar her tarafta koku var temizlik istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
72

Tahir TANYÜREK - 6 Yıl Türkiye nin en güzel ilçesinde çalışan biri olarak oradaki güzel insanlara derinden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,umarım bu vaka bir daha tekerrür etmez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
71

ELBİSTAN İLİ - feto gibi bu suyun kirlenmesine sebep olanlar yargılanmalı nerde görülmüş 35 bin kayıtlı 20 bin kayıtsız hasyanelerde toplam 55 bin insan bi kac gunde dünyanın neresinde bukadar halk hastaneye gitmis bu hatayı kim ort pas ederse Allah belasını versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
70

Ahmet - Baraj gölünden başlatıldı. Suda bulunan yosun,su teresi, sazlık ve buna benzer bitkilerin su içerisinde çoğalmaması için (gölete) kimyasal zehir bırakarak önce canlı varlıkların yok olması arkasından su bitkilerinin yok olmasına sebep oldu. Asıl sorun suyu kimyasal zehir atığı birikmesiyle su pompalarına kadar ulaşmıştır. Kanalizasyonla zehirlenme oranı % 30 diğeri ise gölete bırakılan Zehirin etkisidir. Bunun ispatı suyun Doğuş yerinden başlayarak 3 km mesafede ne balık ne de kurbağa diye bir canlı kalmamıştır. Buda ispatıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
69

vatandaş - O KASKİ müdürü istifa etmeli yerine işine özen itina gösteren biri atanmalı ... 3 ayda ikinci su vukuatı bu yaz ayında nedir bu yahu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
68

hasan - sokaklardamı arayalım haklarımızı sokagamı dökül sün millet yetkililerrr

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
67

Mehmet ali - Sorunu değilde bu sorunu nasıl fırsata ceviririz onun çabasında herkes onca insan hasta ha birde fırsatçı esnaf var 2 tl olan suyu 3 tl ye satıyorlar ne bir sorgulayan var nede bir suçlu doğruya suç suda birde daha devam edecekmiş hasta sayısı yazık gerçekten yazık birde içme suyumuzun işletmecisi kaskı daha dune kadar suda bise yok için diyordu ama bizim millet balık hafızalı çok değil geçenlerde klor kuyusu patladı şimdi kanalizasyon yarın öbür gün zehir katar biri şansı olan yaşar olmayanada ne diyim yazık hemde çok yazık tecrübesiz kişilere emanet hayatınız suyumuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
66

Orhan SÖNMEZ - Kuyulara neden bakım yapılmamış?!!Sorumlusu kim?!!Araştırılması gereken bu; neovirüs kendiliğinden mi yerleşti; neyin sonucunda bu virüs orada oluştu?!!!Sebeb kirlilik ise buraların hijyeninden kimler sorumlu?!!!Virüsmüş bitti yani!!!Su gelmiş bu gelmiş Mahir ÜNAL Gıda Mühendisi mi geldi yukarıdan kirli ayakkabıları ile kuyunun kapağına bastı, baktı iş bitti mi neyin cahilliği bu ey arkadaşlar?!!Kimin gelip gittiğinin bi önemi yok ''BABA,EŞEK,ANA,HAYRINI GÖR '' derler ELBİSTANDA!!!Bu iş böyle yani kimse kusura bakmasın neden hep kötü sonuçlar ortaya çıkınca araştırılma gereksinimi duyuluyor!!!Bu 'SU' sorununu halk uzun zamandır dile getiriyo zaten bunlar yeni mi öğrendi ille birilerinin ölmesi mi gerekiyo?!!!Yazık; bu işin sorumlusu kim ise Allah belasını versin!!!Aldığı maaşı helal ettirmeyenler vatan hainidir!!!Sorumlular kim ise cezalandırılsın milliyet 32000 kişi dedi...Rezillik bu ya Ceyhan'ın kıyısında bi memleket için!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
65

Vatandaş - Saglik bakanının açıklaması kesinlikle yalandır, hastalık kesinlikle kişiden kişiye bulasmiyor,sudan insana bulaşıyor, 10 kişilik evde ,9 kişi şebeke suyu icmisse hastalaniyor ama 1 kişi bu sudan icmemisse 9 kişiden 1 kişiye hastalık bulasmiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
64

Orhan SÖNMEZ - Tüm Elbistan halkının Kaski'ye maddi ve manevi dava hakkı doğmuştur!!!Herkesi haklı hukuk mücadelesine davet ediyorum...Tüm sorumlular cezalandırılmalı gerek maddi gerekse manevi olarak...Hakkınızı belli kademelere yerleşmiş, görev ve sorumluluğundan bi çare yaşayan insanlardan ve kurumlardan alın!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
63

Elbistanlı bir genç - Elbistan halkına geçmiş olsun ,bayaa kötü bir olay .ancak sorumlular en başta da KASKİ müdürü ilk gün sular da birşey yok diye açıklama yaptı .gördük hiç bişey yok . hastane de sağlık personellerine kızmak - sinirlenmek yerine asıl sorumlulara kızmak lazım .halkımız bu konuda lütfen sağlık personellerini zor durumda bırakmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
62

mehmet ali - Sorumluların en kısa zamanda istifa etmesi gerek insan hayatı bu kadar ucuz olmamali bu problem dün yada önceki gün olan bir problem değil suya uç katı para odemezken daha çok bakılıyordu bu içme suyuna fakat ne zamanki büyük şehire baglandik insanları kaderlerine terk ettiler hizmet sıfır fakat bakim parası büyük şehir payı falan derken 3 tl olan faturalarimiz 15 tl oldu sayın bakanımız bu soruna sebep olanları görevlerinden aldırır diye umut ediyorum yada onurlu olup kendileri istifa ederler ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
61

Volkan - Kaski müdürü acıklama yapacagına istifasını versin halkın bekledigi bu bizim suyumuza karışmasın Adam hazır suyu dagıtırken yerlere döküyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
59

Mehmet - Önce suyun önündeki set yıkılmaı.Akan su pis tutmaz diye boşa dememişler. KASKİ her ay suya zam yapıyor hizmet sıfır. Bu ilk değil ya KASKİ Elbistan içine karışmasın yada işini düzgün yapsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
58

elbistan - Bunu protesto etmeliyiz darbe gecesi gibi ayaklanmali bu su vakasi kac oldu buda en kotusu olduda duyuldu cocuklarimiz biz perisan olduk uyan aykalan wyyy elbistanim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
57

Ali Coşkun - Hane çıkıpta prtesto etsenize bir ay elbistan daydik sabaha kadar uyuyamadim resmen sizi zehirlediler utanmada her tûrlû ônlemi aldık diyorlar avrupada olsa kesinlikle sorumlu kimse mutlaka istifa eder

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
56

İsmail - Elbistan merkez nüfusu 90 civarında Allah aşkına hastası olmayan kac ev var yanlış anlaşılmasın ama kırılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
55

İsmail - Ceyhan gözünün ıslahı gözün etrafındaki tüm bufelerin kaldırılmasınsan gecer vesselâm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
54

Elbıstan - Kaskı daha paraları alsın hızmet yapmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
53

Ali - Buyuksehirr+uyuma+berdoslarin+meskeni+olan+ilgisizligi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
52

Elbistan - Allah belanızı versin bizim evimiz sağlık ocağına yakın sabaha kadar küçük çocukların bebeklerin ağlamalarını dinleyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
51

ELBİSTAN - İzmit Körfez geçişi asma köprüsünde cumartesi günü 'Catwalk' olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi bilek ve boğazını keserek intihar etti

Körfez Geçiş Köprüsü halatı koptu, Japon mühendis intihar etti

Sonra Oku

Paylaş

51

1682

137

Burhan KAZMALI -Gökhan ARTAN/HABERTÜRK

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsünde cumartesi günü kedi yolu olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan 51 yaşındaki Japon mühendis Kishi Ryoichi ‘Sorumlu benim notu bırakarak intihar etti. Cesedi mezarlık girişinde bulunan Ryoichi boğazını ve bileklerini keserek yaşamına son verdi BİZDE İSTİFA BİLE YOK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
50

Cemal - Bu mesele 3-5 günlük değildir. özellikle bu yaz sezonu boyunca vardı. tabiki bu sevide değildi yine hastahaner doluydu yani şimdi 30-40 bin sayı olduysa bundan bir ay önce 2 bin 3 bin di peki o zaman niye kaski kılını kıpırdatmadı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
49

Sude - Seçimler geldiğinde bizde size oyları zehir etmesini biliriz....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
48

Sorumluluk - Demekki bu islerin sorumlulugu kimseye verilmemis...cunku bu sorumlulugu uslenen olma di...Istifa etmek degil iceri bie atilmali...vatandasin cani bukadar ucuz mu ey yetkililer...Bizi zehirleyin diye mi oy verdi bu millet size...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
46

Neden acaba? - Her kurum ve her kisi aldıgi parayı helal ettirmek icin ugrassa yaptigi isi canini disine takarcasina yapmaya calissa bu tur aksiliker ihmalkarliklar ve bukadar vatandaslar madur olmaz ve kimse zan altinda kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
45

alperen - Cennet nehri ceyhanımızdan temiz suyu halka vermekten aciziz bu nasıl bir iştir.bir kaçay öncede şebekeye klor tankı kazara devrildi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
44

Ali Aslan - Yapılan çalışmayla sorunun kaynağına ulaşıldığını düşünmüyorum. Sorun çözülmeyecek daha da büyüyecektir. Türkiye kömür işletmesi lojmanları atıklarının nereye gittiği dikkatle incelenmelidir. Bu uyarıyı yapmayı bir yurttaşlık görevi olarak yapıyorum.açıklamalarda olduğu gibi bir sorundan bu kadar kirlilik olmaz. Ayrıca iki gün önce KASKİ'nin suda sorun yok açıklamalarına ne demeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
41

Gurbetçi - Havamizi ve iklimimizizehirleyentermiksantiraliyetmezmisgibi

Şimdide suyumuzuzehirlediler

Elbistan bukadarmisahipsiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
40

ayşegül - Ya bu nasil sacmalik kesinlikle yalan o sulara zehir katilmistir ben kirli suyla karisildigini dusunmuyorum Allah buyuk hepsinin hakkindan gelecektir bu bilerek yapilan birsey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
39

Neden acaba? - Yillar öncesine bakin bu kadar büyük bir olay olmusmudur suyla ilgili elbistanda. Ekmegi ekmekciye vereceksin bir ekmek fazla vereceksin demis atalarimiz simdi ekmegi degil fazlasina göz dikenler var yaptigim isi iyi aldigim parayi helal ettireyim diyen nerede böylesine is yapan ekstradan birde milletin ahini aliyor paralar biterde bu ahlarin hesabi cok agir odenir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
38

Adem Ekici - Kardeşlerim öncelikle Tüm Elbistana çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede gecer.

Çok güzel ve çok değerli Ceyhan kaynağı olan Elbistan gibi bir ilçeye sahip çıkılması gerektirir çünkü su hayattır,

Yaşamanın ana temelidir,degerinide elbistan halkı olarak fazla bilinmediğini düşünüyorum.Eger ki Kaski su bedelini alıyor ise fatura ödenmediği zaman suyu kesme hakkı doguyorsa halka temiz su vermekte sorumludur. Bu sorumluluğunu yerine getiremiyor ise böyle bir durumda da belediye başkanlarına sesleniyorum.

35 bin vatandaşımız zehirleniyorsa bu kadar insan hastaneye gitti ği anda gerek özel hastahane gerekse devlet hastahaneleri halktan aldığı bedeli belediye olarak karşılamanızda gerekir aksi takdirde savcılara sesleniyorum üzerinize düşen görevinizi yapmanızı bilmenizi isteriz.Elbitan'da cebinde bir TL si olmayan vatandaşımız var.

Belediye başkanları bu durumla ilğilenmiyorsa Elbistan halkı olarak ben şahsım adına başta olmak üzere imza toplayarak gereğini yapmaya hazırım.Elbistan halkına saygılarımla.

Adem Ekici/Zehra Öztürk Ekici

İstanbul

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
37

Ölüyoruz - 3 gün içerisinde 32 bin hastayı su ile zehirleyip sonra tedavi ettik diye övünen tek ülke tek il tek ilçe tebrik ediyoruz varolun nice zehirlenmelerimize

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
36

Asım - KAYNARCAYI ISLAH EDIP TEMIZ SEKILDE BIR CARE BULURSANIZ BOYLE BIR SORUN OLMAZ KAYNARCA MEVKII KANAYAN BIRBYARA PISLIKTEN GECILMIYOR.AYRICA PINARCASINDAKI FARELERI GECE GIDENLER GORURLER BU DA ILERDE BUYUK SORUN ACACAK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
35

adem tekin - Elbistanı hep horsunuyonuz hep öncesi de var tabikisi ses etmiyok diye eyce şamaroğlan oldu gariban elbistanlı. gelen vurur geden vurur aha biyle susarsaaz. istifiya çağırıyok size kim ettiyse Allahından bulsun. Allah biliyo gulu da bilsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
34

Ceyhun - Bu zamana kadar nerdeydi kaski denilen Kurum su Terfi istasyonunda adamlar resmen mesai dolduruyor çay kahveleri eksik olmuyor birde televizyon bağlamışlar suyun durumunu bakan yok kaski anca su parasını almayı bilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
32

ihsan - Elbistan il olmalı artık bu insanları 150 km gidip gelmekten kurtulmali olmuyor işte Maraş yapamıyor 250 bin kişiye haksızlık yapılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
31

Ahmet - Ben utandım suyun etrafına bakarmısınız yosundan pislikten gözükmüyor insan bir temizler orayı büyükşehir. Elbistandan o kadar oy alınıyor. Niye elbistana böyle yapıyorsunuz. 3-4 gün bu halkın çektğini kimse çekmedi. Elbistana bakın artık . Temiz bir sekilde yasayalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
30

Aslı - Ne zaman Maraş büyükşehir oldu rezilliğimiz başladı..Anlaşılmıştır artık heralde Maraş gibi bir şehrin Elbistan gibi ilçeye hizmet vermeye gücü yetmiyor işte..Koltuklarda oturup ahkam kesmeyle bu iş olmuyor aldığınız parayı haketmiyorsunuz gidip işin üzerinde dursanız ölmezsiniz heralde..Hazır parayı haram yediğiniz gibi bu milletin vebalinide çekeceksiniz..Rabbim iki cihandada gözümüze gösterrir inşl..İşi biliyorsanız hakkıyla yapacaksınız buyurun koltuğunuzda oturun yok beceremiyorsanızki görüyoruz işte yalanla dolanla insanları oyalıyor kandırıyorsunuz çekilin bir bilen gelsin işin başına..Oyum haram olsun size....İnsanlara zehir kusturdunuz..Bunun hesabını kim verecek...Ne halde çocuk meydana getiriyoruz haddini bilmezler yüzünden onlardan oluyorduk..Sorumlular işi bıraksın çünkü beceremiyorlar bu işi bir bilen gelsin..! Çekilin artıkkkk...!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
29

Duyarlı vatandaş - En üstteki fotoğraftaki suyun ortasındaki yosun ve sazlıkları görmüştür yetkililler.Ceyhan nehrinin bazı noktaları ve köprü ayaklarının altları birikmiş sazlıklardan,pisliklikten geçilmiyor.El insah yahu!İlçe mi yoksa Büyükşehir Belediyesi mi sorumlu?Hangisi sorumluysa bir an önce o biriken pislikleri temizlesinler.En azında 1 ay falan temiz görünüyor.Tabi kalıcı çözüm bulunmasını da halk olarak bekliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
28

sara - Böyle şey olurmu insanlarin heyatlarinla oynamak. 3 sinif devlet mi bura si afrika yoksa indoneziya pislik su insanlara icirmek Allah buyuk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
27

ÖMER - Suya ödediğimiz para arttı sorunlar baş gösteriyor. Demek ki suya zam yapmakla hizmet olmuyormuş. Ödediğimiz fazla paralar ile su kalitemiz artmadı. Neden fazla para ödüyoruz.

Bu vahim durum karşısında görevden alınan kimsenin olmaması ayrı bir garabet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
26

Hasan - Çok üzüntü duyduklarını ve 5ay sonra tekrar yaşanacağını söylesinler çünkü 5ay kadar öncede aynı durum oldu sayılır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
25

ELBİSTANLIYIZ - Bu olmaz olasıca KASKİ GELDİ GELELİ SUDAN ÇEKTİKÇE ÇEKİYORUZ BUZAMANA KADAR HİÇ PATLAMAYAN KLOR TANKI PATLAR BUNCA YIL ZERRE KADAR SUDAN RAHATSIZLANAN VATANDAŞIMIZ OLMAZ NEDENSE KASKİ SIĞIR ÇOBANLARINI MASAYA OTURTTU ELBİSTANIN KALKINMAMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMAYA BAŞLADI LANET OLSUN BU ZİHNİYETE ART NİYET VAR ARKADAŞ YILLARDIR HİÇBİR SIKINTI YAŞAMAYAN ELBİSTAN BUGÜN büyükşehir e BAĞLANINCA KATLİAM GİBİ YIKTI GEÇTİ ELBİSTANI YETERARTIK BİRİ BİZİ ŞUNLARIN ELİNDEN KURTARSIN....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
24

my - Elbistan halkı olarak toplu şekilde dava açmak gerek.. Elbistan su kanalizasyon işlerine , kaskiye ve mühendislerine.. bu ne tedbirsizlik böyleeee

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
23

Tunahan - KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ise olayın yaşandığı ilk gün yaptığı açıklamada "Su temiz vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla su içebilir, su kirli diyenler art niyetli kişiler. Elimizde rapor var" demişti.

Bu açıklamanın ardından vatandaşların tekrardan şebeke suyu içmesi zehirlenme sayısını katlayarak arttırdı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
22

TUNAHAN DOĞRU SES - KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ise olayın yaşandığı ilk gün yaptığı açıklamada "Su temiz vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla su içebilir, su kirli diyenler art niyetli kişiler. Elimizde rapor var" demişti.

Bu açıklamanın ardından vatandaşların tekrardan şebeke suyu içmesi zehirlenme sayısını katlayarak arttırdı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
21

Tolga tap osmaniye - Tüm elbistanımıza Allahtan şifresi dinliyorum sağlık ve selametle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
20

Salih - Kaski Genel müdürünün ne sucu var içmeseydiniz kardeşim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
19

Ahmet Yılmaz - Elbistan halkı kadar yiyip içip malı mülküyle hava atmaktan başka birşey bilmeyen başka nere var acaba. İnsanlar kendi canlarına kast olunan bir durumda bile sesini çikarmaktan aciz. Sivil toplum kuruluşlarının insanların genel katılımı ile etkinlikler ve eylemler düzenlemesi gerekiyor. Etrafımız dağlarla çevrili olabilir ama sesimiz dışarıya taşmalı artık!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
18

kaya - koltukda oturması kolay izalasyona başlamışlar bey efendiler şimdiye kadar aklınız nerdeydi;?kaski müdürü kendi dediğine kendi inanıyormu?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
17

seray - İnanılır gibi değil rezilliğin daniskası.......yazık size.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
16

Canan kurt bekler - Salih kardesim sen heralde tuzunun kuru oldugu bi yerde salgindan uzaktasın ki bu kadar rahat sacmalayabiliyorsun.biz ne bilelim suyun pis oldugunu haber verselerdi icmezdik elbet ha tabi kendilerinin de haberi olsaydi verirlerdi zaar!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
15

Ayşe - Bir aylık bebeğimle çektiklerimin bedelini hiç kimse ödemeyecekmi Elbistan'da bu rezillik her yıl olurda bu sefer boyutlar ötesi oldu bu yaptıkları yanlarına kalırsa artık benim bu ülkede adalete hiçbir inancım kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
14

Mustafa - Nerde gördünüz pis sudan su alındığını gerçi işlerine geliyor o suyu al klor at gönder normalde hep kirleniyor kaynaklara az gidiyordu onları da klor öldüyordu. Gidin tekir den alın andırın dan alın temiz suyu gidip de pis Ceyhandan su mu alınır zati her tarafı yosun tutmuş. Kale Restaurant var oralar kayalık olduğu için gider borular yok direk Ceyhana veriyorlar. Ceyhana yakın olan restoranlar da öyle. Bizim elbistan halkımız toplanıp eylemler yapmalı. Sesimizi çıkarmalıyız. Bize bunları yapan belli. Hesaplarını verecekler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
13

Madur - Elbistan felc olmus vaziyette civil civil cocuk sesleri parklari inletmez olduherkes hasta yatiyor sadece ceken biliyor kimsenin kili kipirdamiyor millet sesini duyurmak istiyor engelleniyor burasi turkiye saglam adami oldurur kader der gecerler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
12

Ömer - Ne bekliyorsunuz ki orda ayağını uzatıp çayı önünden eksik olmayanın. Suya bakan mı var umurlarında bile değil. Zati su pislikten görünmüyor ki. Bide ordan su içiyoruz. Olmadı hiç uğraşmasın bize direk çekip pompalarla suyu versinler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
11

Ömer - Ne bekliyorsunuz ki orda ayağını uzatıp çayı önünden eksik olmayanın. Suya bakan mı var umurlarında bile değil. Zati su pislikten görünmüyor ki. Bide ordan su içiyoruz. Olmadı hiç uğraşmasın bize direk çekip pompalarla suyu versinler. Ve merak ediyorum ki o sular hemen nasıl karıştı. Gerçi geçen çarşambadan belli. Su iğrenç kokuyordu. Ordan su alırsan ne olmasını bekliyon.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
09

ELBİSTAN İL OLSUN - Yeter artık hep bu buyuksehirin pisligi bunlar elbistan i Maraş dan ayirin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
06

Ebubekir - İhraç edilmiş belediye başkanından ne bekliyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
05

Sefa - Yalana gerek yok oradan alınmıyor oradan termik santraline gönderiliyor Söğütlü ile ceyhanın birleştiği yer yalan atmasın kimse işini yapsınlar elbistan la neden uğraşıyorlar sebebini soylesinler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
04

Sefa - Neden bu zamana kadar olmuyordu da marsa bağlanınca mi oluyor elbistan üzerinde oyunlar oynanıyor biz okadar gözü kapalı insan değiliz ama yemleri kesilecek insanlar nedeni ile oluyor bunlar il olacak diye gündeme taşındı bütün mesele bu elbistan lı hemşehrim bundan kaynaklı lütfen tepki gosterelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
03

Erol Kaya - Elbistan durust insanlar tarafından yönetmeli bir iyi bir belediye başkani iki Elbistan il olmali ilçe tabiri ni kaldırmıyor artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
02

mehmet - Bu işte baska birşeyler var kasti yapılmış

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45
01

vah Elbistan vah - Tarih 19.12.2016 musluklardan çamur akıyor belli ki sorun çözülmemiş...Pınarbaşının gözünden temiz su içemiyoruz işi bilmeyenler başta olursa böyle olur bunların amacı hizmet değil rant peşinde koşmak...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ağustos 14:45