Hac kayıtları 14 Aralık’ta sona eriyor

Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, 2019'da ilk defa hacca gitmek isteyenlerin ön kayıt işlemlerinin 14 Aralık 2018’de sona ereceğini söyledi.

Buna göre, ilk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek. Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini tercih edecek. Tercihler, bağlayıcı olacağından daha sonra hac konaklama türlerinde değişikliğe izin verilmeyecek.

Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, kutsal topraklara gitmek için önceki yıllarda başvuru yapan adayların kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenileceğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz 2019 yılı ön hac kayıtlarını başlattı. 2019 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracaklar, bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kaydını T.C. kimlik numarası ile yapabilecek, yabancı uyrukluların başvuruları ise alınmayacak. Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesine veya müftülüklere başvurup ‘Oda Tercihli Hac Konaklama’ ve ‘Otel Konaklama’ türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek. Önceki yıllarda kaydı olup 2018’de kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise aynı tarihler arasında Başkanlık tarafından otomatik yapılacak. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak. Başkanlık tarafından kaydı yenilenen hacı adayları arasında il ve ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik yapmak isteyenler, yine aynı tarihler arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yapacak” dedi.

2019 yılı kesin hac kayıtlarının 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacağını hatırlatan Demirel, "2019 yılı Hac Kurası 28 Aralık 2018 Perşembe günü saat:15.00’da Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek yerde bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde basın huzurunda çekilecektir. Kura sonuçları Başkanlığımızın http://www.hac.gov.tr web adresinden sorgulanabilecektir. Kurada kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarımız 2-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımız kesin kayıtlarını Müftülüğümüze müracaat ederek yaptıracaklardır. Kayıt süresi sonunda il bazında kontenjanların dolmaması halinde, 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında konaklama türlerine göre kura sıra numarası gözetilerek kayıt alınabilecek.2019 yılı Hac döneminin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

10 Ara 2018 - 12:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Mehmet - Hararet nardadır, sacda değildir.

Keramet baştadır tacda değildir.

Her ne arar isen,kendinde ara.

Kudüs'te, Mekke'de, Hac'da değildir.

''Hacı Bektaş-i Veli''

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 12:00