Gürbüz, Elbistan’ın Milli Mücadeledeki önemine işaret etti

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, işgal altında olmasa da Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurulan Elbistan’ın, Milli Mücadelenin güney cephesindeki merkez olduğunu söyledi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, işgal altında olmasa da Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurulan Elbistan’ın, Milli Mücadelenin güney cephesindeki merkez olduğunu söyledi.

Başkan Gürbüz, Elbistan’ın bu özelliği ile Maraş ve Antep bölgesinin kurtarılması için de ev sahipliği yaptığına dikkati çekti.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Milli Mücadelenin 100.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Elbistan’ın o dönemdeki konumuna değindi.

Elbistan’ın, Milli Mücadelenin bölgedeki dayanağı olduğunu söyleyen Başkan Gürbüz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kadim bir şehir olan Elbistan’ımız sadece Dulkadiroğlu beyliğine ev sahipliği yapması ile değil Sivas Kongresinde alınan karar ile işgal altında olmayan şehrimizde Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurularak Milli Mücadelenin güney cephesindeki merkezi olarak Maraş ve Antep bölgesinin kurtarılması için de ev sahipliği yapmıştır. Milli Mücadelenin bölgedeki dayanağı olan şehrimizde toplanan silahlar Kuvayi Milliye’ye dağıtıldı. Elbistan halkı bir miting yaparak İzmir’in Yunanlar tarafından işgali ile Maraş olaylarını protesto etti. Yapılan zulme kayıtsız kalmayacaklarını eğer bunun önüne geçilmezse silahını kapının Maraş’a akın edeceğini belirterek birlikte kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.”

‘19 Mayıs 1919, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır’ diyen Başkan Gürbüz, “19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. İstiklal mücadelemizin ilk adımının atıldığı günden bugüne bir asır geçti. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bugün de aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam ediyor. ‪Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli bir yerde olan Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinden birinin merkezi olmaktan gurur duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

19 May 2019 - 17:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

ÇİÇEKLİ MİKOŞ - NUR YÜZLÜ BAŞKANIM YOLUN AÇIK OLSUN SAYENDE ŞEHRİMİZ HİZMETE DEWAM EDECEK AK DAVA İLE BERKETE BOLLUGA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 17:07
04

elbistanlı - Dulkadiroğlu beyliğinin başkenti HİZMETTEN YOKSUN gelen reklama geliyor bahtı kara ELBİSTAN... Yollarımız patates tarlası

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 17:07
03

Yorum - İsrail bayrağına benzettim ben :)) Ay yıldız nerde ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 17:07
02

Şahin - Elbistan'a dair hiçbir anlam bulamadım.

Madem değiştirilmek isteniyor. Bence biraz da düşünülse daha iyi olurdu.

Yada başkanın yaktığı koltuğun resmi konsaydı.

Sahi şimdi başkan yeni koltuk aldımı yoksa yerde mi oturuyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 17:07
01

Kızılcaobalı - İsme bak hele töbe estagfur git gece gece adamı günaha sokmayın yorum yapan arkadaş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 17:07