Gürbüz: “Elbistan’ın güneş enerjisi potansiyelini değerlendireceğiz”

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, doğal, tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Elbistan’a yapılacak güneş enerjisine dayalı yatırımlarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Elbistan’ın güneşlenme oranı bakımından Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Gürbüz, “Özelliklerin değerlendirilmesi ve yatırımların engellenmesi gibi faktörlerin ortadan kaldırarak ilçemizin bu alanda da ön plana çıkması için mücadele edeceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, yapılacak planlama ile bölgeye değer katmak için proje üreteceklerini vurgulayarak, “Güneş enerjisi santrallerinin; fiyat avantajının olması, sürdürülebilir enerji kaynağı olması, sınırsız, temiz ve depolanmasının kolay olması, bakım maliyetlerinin az olması ve doğal kaynaklardan elde edilen gelirin artmasına olanak sağlaması gibi faktörler göz önünde bulundurularak yatırımların yapılması için çalışmalar başlatacağız. TR 63 Bölgesinde güneş enerjisi santralleri yardımıyla yıllık 6 MW’lık güç elde edilmektedir. 2023 hedefleri arasında bölgedeki üretimin 3000 MW’ a yani 500 katına çıkarılması planlanıyor. Yapılacak olan planlamalar neticesinde bölgemize değer katacak olan projeler geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

Elbistan’ın refah seviyesi yükseltmek ve kalkınma için uzun süredir araştırma çalışmaları yaptığını belirten Gürbüz, hayatın her alanında hizmet edeceklerini de sözlerine ekledi.

19 Mar 2019 - 15:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.