Gürbüz, “Down sendromu hastalık değil, farkındalıktır”

Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Mehmet Gürbüz, 21 Mart Down Sendromlular Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında down sendromluların farkındalığına dikkat çeken Gürbüz, şu ifadeler yer verdi.

“Down sendromlu bireylerde 21’inci kromozom çiftinde fazladan bir kromozom olması sebebiyle normal gelişim gösteren bireylerden bir fazla yani, 47 kromozom bulunmaktadır. Down sendromu bir hastalık değil, farkındalıktır. Bu farkındalık konusunda da insanları bilinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Ve bu hususta herkesin sorumluluk alması ve bilgi sahibi olup, çevresini bilgilendirmesi gerekiyor. Down sendromlu bireyler acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlar hayata daha içten, daha saf ve daha bağlıdır. Sevginin anlamını en iyi onlar idrak edebilir. Sizlerin de bu farkındalığın, bu özelliğin, farkında olmasını temenni ediyorum.”

21 Mar 2019 - 16:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.