Gönüllü gençler, ensar-muhacir kardeşliği sergiledi

On bir ayın sultanı Ramazan boyunca birçok sosyal organizeye imza atan Elbistan Gençlik Merkezi, bu mübarek iklimin son günlerinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçemize yerleşen Suriyeli mültecilerin iftar sofrasına konuk oldu.

Gönüllü gençler, ensar-muhacir kardeşliği sergiledi
Gönüllü gençler, ensar-muhacir kardeşliği sergiledi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Gençlik Merkezi, Ramazan ayı süresince birçok örnek çalışma sergiledi. Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençler, kimi zaman şerbet dağıttı, kimi zaman da yaşlı dedelerinin ninelerinin iftar sofrasında aynı tastaki çorbaya kaşık daldırdı. Yaptıkları çalışmalarla gönül alan, yüreklere dokunan ve sevgi bağları kuran gönüllü gençler, bu kez de ensar-muhacir kardeşliğinin örneklerinden birini sergiledi.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz ve beraberindeki merkez eğiticileri ile gönüllü gençler, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve Elbistan’a yerleşen Suriyeli ailenin iftar sofrasında konuğu oldu. Kendi götürdükleri yemeklerle birlikte Suriyeli aile ile iftar yapan gönüllü gençler, evde bulunan yaşıtlarıyla da ilgilenmeyi ihmal etmedi. Ensar-muhacir iftarıyla ilgili olarak bilgi veren Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet yılmaz, programın ‘Sosyal Uyum’ projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Suriyeli mültecilerin ülkelerinden ve sevdiklerinden ayrı, hüzünlü bir bayram daha geçireceklerini kaydeden Yılmaz, bu üzüntülerini bir nebze olsun gidermek istediklerini belirtti. Yılmaz, “Elbistan Gençlik Merkezi olarak; ‘Sosyal Uyum’ projesi kapsamında ensar muhacir kardeşliğini diri tutabilmek amacıyla Suriye’deki savaştan kaçıp ülkemize sığınan Elbistan'da zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan ve bir bayramda daha ailelerinden, sevdiklerinden ve memleketlerinden uzak kalacak olmanın hüznünü yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin iftar sofralarına, merkezimizin gönüllü gençleriyle birlikte konuk olduk” dedi.

Gençlik Merkezi yetkilileri ve gönüllü gençlerin birlikte iftar yaptığı Suriyeli ailenin duyduğu sevinç ise gözlerine ve yüzlerine yansıdı.

23 Haz 2017 - 15:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.