Genel Başkan Akçul: “Devir hasarını en aza indirecek tedbirleri alacağız”

Elbistan-Afşin Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurul’unda konuşan Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Buradaki devir hasarını en aza indirecek bütün tedbirleri alarak işçimizin sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

Genel Başkan Akçul: “Devir hasarını en aza indirecek tedbirleri alacağız”
Genel Başkan Akçul: “Devir hasarını en aza indirecek tedbirleri alacağız”
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin yönetimi, 10. Olağan Genel Kurul Kongresi ile belirlendi. Tek aday olarak yapılan kongrede, mevcut başkan Adil Bölükbaşı, delegelerin desteği ile yeniden bu göreve seçilirken, Deniz Binboğa Şube Başkan Vekili, İlyas Kılınç Şube Sekreteri, Yaşar Sarıçiçek Mali Sekreter ve Burhan Özen de Teşkilat Sekreteri görevlerine seçildi.

AEL Memur Site misafirhanesinde gerçekleştirilen kongreye, Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, genel merkez yöneticileri, sendikaya bağlı 13 şubenin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve işçiler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Divan başkanlığını, Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul yaptı.

“2011’deki heyecanla mücadeleye devam edeceğiz”

Kongrenin açılış konuşmasını Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı yaptı. Başkan Bölükbaşı, maden şehitlerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında, “2011’de teslim almış olduğum bu şerefli bayrağını bugünlere kadar eğilmeden, bükülmeden getirmeye çalıştım. Kardeşlerim, 3.dönemde de bu yetkiyi tekrar bize verdiler. İnşallah bundan sonraki süreçte de 2011’de seçilmiş olduğum heyecanla ve ortaya koyduğumuz tavırla mücadelemize devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“Kamu işçisi, EÜAŞ’tan başka kuruma gitmeyecek”

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin devredilmesi halinde kamu işçisinin EÜAŞ’tan başka kurumda çalışmayacağını vurgulayan Başkan Bölükbaşı, şunları söyledi:

“2015’te devir konusu önümüze geldi. O gün Sayın Genel Başkanım, genel merkez yöneticilerim ve ekibimle beraber mücadele etmiştik. O dönem, eğer devir gerçekleşmesi halinde kurum müdürlüğü adı altında arkadaşlarımızı o havuza atıp hiç kimsenin burnu kanamadan kamu işçimizi kurtarma hesabını yaptık. Hamdolsun çözmüştük. Ama şimdi, sadece isim değişti. ERG gitti, Çelikler geldi. 2 aydır genel merkezimizle ve aynı ekiple, kamu işçisinin başka bir kuruma gitmesinin önüne geçtik. Kamu işçisi, EÜAŞ’tan başka kuruma gitmeyecek. Bu A planıydı. B planı ise, aynı durumda işçi kardeşlerimi havuza atıp Grup Müdürlüğü altında korumak. İnşallah Genel Başkanım ve genel merkezimizin de destekleri ile bunu da başaracağız. Bundan kimsenin şüphesini olmasın. Bayramdan sonra çıkıp çalışmalarımızı yapacağız. Bizler, sizler için varız. Sizler de bizler için önemlisiniz. Başkanlıklar, makamlar gider; dostluklar, güzellikler kalır. Bilerek veya bilmeyerek kardeşlerimin gönlünü kırdıysam özür diliyorum.”

‘Yaşasın maden işçileri’ diyen Başkan Bölükbaşı, konuşmasını, Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’un, “Varlığımız, maden işçisine armağan olsun” sözüyle tamamladı.

“İşçi kardeşlerimizi mağdur etmeden bu süreci atlatacağız”

Daha sonra kürsüye Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul davet edildi.

“Türkiye Maden İşçileri Sendikası, buradaki devir hasarını en aza indirecek bütün tedbirleri alacak ve işçimizin sonuna kadar yanında olacaktır. Burada bir kontrol müdürlüğü bünyesinde koruyabilmek ya da havuzda koruyabilmek. Asıl olan özelleştirmelerin ki- bu bir özelleştirme değil- ayrı bir şey. Ama başımıza geldi. 23 senedir devam eden bir süreç ve hukuki sonuç. ERG firması olmadı; yeni bir firma şuanda hazırlıklarını yapıyor. Ama bizim tek amacımız, işçi kardeşlerimizi zarara uğratmadan ve mağdur etmeden bu süreci atlatmak. İnşallah bu konuda sizlere mahcup olmayız. Allah, bizi mahcup etmesin. Burada, 9 canımız yatıyor. Onları anmadan geçmeyeceğim. Soma’daki, Ermenek’teki, Siirt’teki maden şehitlerimizi anmadan geçemeyiz. Ruhları şad olsun. Kazaların da sonu olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Akçul, şube yönetimindeki görevinden ayrılan Doğan Arkalı’ya plaket takdim etti.

Tes-İş Şube Başkanı Kılıç: “Taşerona verilen sözler tutulsun”

Kongrede söz alan Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç da, taşeron işçilerin kadroya alınması ve özelleştirme noktasında Maden-İş Sendikası ile omuz omuza mücadele edeceklerini kaydederek, taşerona kadro konusunda da verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Başkan Kılıç, “Bizim bölgemizin en büyük sorunu taşeron işçiliğidir. İktidardan, seçimden önce tüm işçilere verilen taşeron işçilere kadro sözünü tutmalarını istiyoruz. Şimdi de Çelikler konusu var. 25 yıllık süreçte ERG çıktı, şimdi de Çelikler gündeme geldi. Bundan sonra da karşımıza ne çıkacağını bilemiyoruz. Ne çıkarsa bunu hep birlikte kardeş sendika olan Maden-İş Sendikası ile mücadelesini vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kadro ve özelleştirmeye karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Seçimlerde 136 delege oy kullandı

11 Ağu 2018 - 16:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Serdar - Başkanlık sistemine geçtiğimizi unutmuş herhalde sn Akçul onlar eskidendi yok sendika karşı çıkıyor sivil kuruluşlar razı değil o devirler bitti özelleşecek ve devlet için ne uygunsa o yapılacak 200 tane işcinin menfaati devletin menfaatinden önemli degil ztn cogunun emekliliği geldi emekli edilir taseronda calısanlarda zaten işe girerken biliyorlardı kalıcı iş olmadığını zaten ihale usulu işi alan şirkette eleman cıkarıyordu yani devlet ve işi alan şirket ne derse bu iş bitmiştir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 16:47
03

renkli - hep hikaye anlatıyor referansla nasıl işçi aldığını anlat da bilmeyenler yol yordam öğrensin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 16:47
02

Ali - Neden kadro verilsin ki teşaron da çalışanlar haksız yere kadro verildi. Temsan ile itis yapılmadı mı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 16:47
01

Taseron - Helal sana mustafa baskan afsinliler olarak seninle gurur duyuyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 16:47