Gençlik Merkezi’nden ‘Şehirde Bir Gün’ projesi

Elbistan Gençlik Merkezi’nin hazırladığı 'Şehirde Bir Gün' projesi kapsamında kırsal mahallerde yaşayan gençleri, Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale’yi kapsayan 6 günlük geziye çıkardı.

Gençlik Merkezi’nden ‘Şehirde Bir Gün’ projesi
Gençlik Merkezi’nden ‘Şehirde Bir Gün’ projesi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Daha önce gönüllü gençlerin ‘Köyde Bir Gün’ projesi ile ilçeye bağlı Keçemağara Mahallesi'nde 1 gün geçirerek köy hayatı deneyimi yaşamalarına imkan tanıyan Elbistan Gençlik Merkezi, bu kez de köyde yaşayan gençleri, Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale’yi görmeleri için ‘Şehirde Bir Gün’ projesi hazırladı. Proje kapsamında belirlenen 43 genç, 6 gün sürecek yolculuklarına başladı.

‘Şehirde Bir Gün’ projesi ile ilgili olarak değerlendirme yapan Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, “Şehirde yaşayan gençlerin köy hayatını yerinde görmeleri ve teknolojiden uzak bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla ‘Köyde Bir Gün’ isimli proje hazırlamıştık. Bu projenin devamı olarak da köyde yaşayan gençlerimiz için ‘Şehirde Bir Gün’ projesi hazırladık. Belirlenen gençlerimizle birlikte 6 günlük bir gezi programladık. Gezimiz, başkentimiz Ankara’dan başlayacak. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere birçok yeri ziyaret edeceğiz. Daha sonra gençlerimize İstanbul’u gezdireceğiz. Çanakkale’de de dedelerimizin ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek tarih yazdığı mekanları, şehitliğimizi ziyaret edeceğiz. Burada gençlerimiz, bu kahramanlık destanının nasıl yazıldığını yerinde görecek ve şehitlerimizi yâd edecek. Projemiz, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’yı da gezdikten sonra tamamlanacak” dedi.

Gezinin düzenlenmesinde katkı sunan Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş’a teşekkür eden Yılmaz, “Bu gezi için bizlere ve gençlerimize destek olan Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet tıraş Bey’e teşekkür ediyoruz. Köyde yaşayan gençlerimizin, tarihimizi, kültürümüzü yerinde görerek kendilerini geliştirmeleri, sosyal yaşamlarına katkı sunmaları için önayak oldu. Güzel bir gezi olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Gençleri, uğurlamaya gelen Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş da, “Gençlerimiz, geleceğimizdir. Gençlerimizin, tarihimizi, kültürümüzü en iyi şekilde öğrenmeleri için her şeyi yapmaya hazırız. İnşallah, gittikleri yerlerde güzel zaman geçirirler. Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı.

İlk kez ailelerinden uzak bir şekilde Türkiye’nin metropol şehirlerini gezecek olan gençler de oldukça heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getirdiler. Geziye çıkan 43 genç, anne ve babaları ile uzun uzun vedalaştıktan sonra otobüslerle yola çıktı.

25 Mar 2019 - 16:03 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.