EÜAŞ’ta çalışan 16 işçi ve 1 zabıt katibi görevden alındı

Resmi Gazete yayınlanan 689 ve 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile EÜAŞ bünyesinde Elbistan ve Afşin ilçelerindeki işletmelerde çalışan 16 işçi ile Elbistan Adliyesi’nde görev yapan 1 zabıt katibi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Resmi Gazete yayınlanan 689 ve 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile EÜAŞ bünyesinde Elbistan ve Afşin ilçelerindeki işletmelerde çalışan 16işçi ile Elbistan Adliyesi’nde görev yapan 1 zabıt katibi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. İhraç, göreve iade ve kapatılan kurumlarla ilgili olarak Resmi Gazete'de yayınlanan 689 ve 690 sayılı iki yeni kanun hükmünde kararname ihraç edilen kamu personelinin birçoğu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bakanlıklardan. KHK'larla birlikte TBMM'den 3 kişi, Danıştay'dan 3 kişi, Yargıtay'dan 19 kişi, YSK'dan 6 kişi, HSYK'dan 6 kişi, Başbakanlık'tan 3 kişi, Diyanet'ten 201 kişi, RTÜK'ten 2 kişi, SPK'dan 23 kişi, Adalet Bakanlığı'ndan 1127 kişi, Dişişleri Bakanlığı'ndan 19 kişi ihraç edildi.

Son Kanun Hükmünde Kararnamelerle Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) bünyesinde Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi'nde 8, Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde 5 ve B Termik Santrali'nde de 3 olmak üzere toplam 16 işçi görevinden uzaklaştırıldı. Elbistan ve Afşin Adliyelerinde 1’er olmak üzere 2 zabıt katibi de görevinden uzaklaştırıldı.

Yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 34 personel göreve iade edildi. Muhtar ve korucuların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Yeni KHK'larla birlikte 484 akademisyen ve 98 üniversite çalışanı ihraç edildi. FETÖ'nün yurtdışındaki okullarından mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denkliği kaldırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 34,Adalet Bakanlığı'nda 15,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 4,Ekonomi Bakanlığı'nda 3 kişi göreve iade edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 34, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda 23, Sağlık Bakanlığı'nda 51, Yüksek Öğretim Kurumları'nda da 18 kişi göreve iade edildi.

29 Nis 2017 - 20:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.