EÜAŞ: “İşçilerin en ufak bir hak kaybı olmayacak”

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından, Afşin-Elbistan bölgesinde TEMSAN firması yükleniciliğinde çalışan taşeron işçilerin durumuna ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, işçilerin hiçbir şekilde hak kaybı yaşamayacağının altı çizilerek, taşeron yasasından da faydalanmalarına bir engel bulunmadığı vurgulandı.

EÜAŞ tarafından yapılan açıklamada, TEMSAN yükleniciliğinde çalışan işçilerin, yine TEMSAN A.Ş.’nin kendi kurduğu iştirakine devredildiği kaydedildi.

İşçilerin TEMSAN A.Ş. bünyesinden Temsan Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş.’ye devrinin, İŞKUR’un gönderdiği doğrudan işçi çalıştıramayacağı yönündeki yazıya istinaden yapıldığının hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Afşin Elbistan Bölgesindeki AEL ve Termik Santral İşletme Müdürlüklerimizin Muhtelif İşlerinde çalıştırılmak üzere toplam 582 kişilik hizmet alımı işi için TEMSAN A.Ş ile 4734 sayılı KİK nn 3/o maddesine göre hizmet alımı sözleşmeleri imzalanmıştı. Ancak Türkiye İş Kurumu’nun TEMSAN A.Ş.’ye bir kamu kuruluşu olarak doğrudan işçi çalıştıramayacağı şeklinde bir uyarı yazısı göndermesi üzerine TEMSAN A.Ş., Afşin-Elbistan bölgesinde çalıştırdığı 582 kişiyi Temsan Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş adındaki iştirak firmasına devretmiştir. Bu şekilde tüm işçiler mağdur edilmeden ve işten çıkarılmadan ana işvereni EÜAŞ ve ana yüklenicisi ise yine TEMSAN olarak sevk ve idare edilecektir.”

Temsan Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş.’nin, TEMSAN A.Ş. özelleştirme kapsamında iken kurulan bir iştirak şirketi olduğunun da bilgisine yer verilen açıklamada, “Böylece Afşin-Elbistan bölgesinde çalışan 582 Hizmet Alımı Personelinin TEMSAN A.Ş.’nin kurduğu ve iştirak payının yüzde 40 TEMSAN, yüzde 60'ı ise özel Sektör olduğu Temsan Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş Firmasına geçişleri sağlanmıştır. Temsan Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş, TEMSAN A.Ş özelleştirme kapsamında iken kurulan bir iştirak şirketidir. İşçilerin devir esnasında EÜAŞ ve TEMSAN nezdinde en küçük bir hak kaybı söz konusu olmadığı gibi yılsonunda çıkması beklenen taşeron yasasından da faydalanmalarında bir engel bulunmamaktadır” denildi.

17 Kas 2017 - 15:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Bilal - Elbistan in anasını ağlattimiz sayenizde elbistanda ekmek yiyemiyoruz torpil le ünlü ettiniz akp

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
08

Muhammet ışık - Sözleşme de ihale süresi niye 5 ay 29 gün ve iş veren işçiyi işten cikara bilir .......maddeleri var bunların sonucunda biz ne hakkını alıyormuş cocukmu kandırıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
07

metin - kardeşim bu acıklamayı yapan hangi yetkili yapmış o bile gizli tutuluyor . lütfen yorumlarımızı yayınlayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
06

Mehmet - Bakında görün taşerona kadro dedikleri böyle olacak büyük firmalara verilecek işler adı taşeron olacak,zaten yakında santrallerde özelleştirlecek ve emekliliği gelen zaten emekli edilecek genç işcilerde oralara kaydırılacak,Erk firmasının gücü yetmedi yoksa zaten yapılacaktı ama eski Enerji bakanının çok büyük enerji şirketi var büyük ihtimal onlara verilecek.Türkiyede artık kadrolu işçi olmayacak,sadece emekli olan memurların yerine kpss ile memur alınacak..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
05

Ali - Yav kardeşim ayağını attığın her yer torbille bitiyor

Bu kadar vicdansizlik olur mu?

Bu kadar da olmasın

O kadar mazlumun ahini alıp nasıl rahat edecekler

Bn işsizim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
04

boşver - burası özelleşecek arkadaşlar bilmem bakanın haberı var bilmem santraldeki deve dişleri uyutuyolar bakanı, ne akplisi akp görünümlü hainler var kuzu postu giymiş İYİ arkdaşlar var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
03

taşaron - bugune kadar temsanla çalışılıyor devlet bişey demiyordu kadro çıkınçamı bu fırmanın işçi çalıştırmaya hakkı yokdıyorlar kazanılmışhaklar ne olacak tazminat ne olacak söylryim işe yeni girmiş gibi sıfırlanacak madem bişey olmayacagını ıdda edıyor sayın millet vekili ilker çitil bey orada çalışan taşarona temsan gelmeden önce süreklı firma degişikliği bahanesi ile taşarona 3 4 ayda bır girdi çıktı yaptırdılar tazminatları yandı neyi kimi kandırıyorsunuz tamam sayın millet vekilimiz garanti versin taşarona yazılı olarak kadro konusunda bu arkadaşlarda imzalasın herhangi bir olumsuz durumda muhatapları belli olsun değilmi konuşacak çookkkk şey var ama taşaron arkadaşlar işten çıkarılma korkusu yuzunden konuşmuyolar bu işler susmakla degıl birlik ve beraberlikle olur ben şuna inanıyorumki şikayetlerini taşkınlık yapmadan hukuk çerçevesi içerisinde dile getirirlerse haklarını kazanma konusunda başarılı olurlar .Taşaron arkadaşlar kormayın hakaret ve küfür etmeden sıkıntılarınızı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
02

mehmet - tavşanın suyunun suyu :D taşeron işi taşerona devrediyor.yapamazzz. yazıda yeni firmanın yüzde 60 ı özel sektörün diyor, kimin bu yüzde 60 lık kısım elini sallamadan para kazanacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08
01

Peki diyelim ki - Alt teşerona geçtik yıl sonunda kadroya geçtiniz tekrar sade Teksan oldunuz derlerse o da kamu derlerse ne olacak. Artı 11 ay var sözleşmenin bitmesine neden yeni firmada altı ay lik sözleşme yapılıyor. İki ayında deneme suresiymiş. Adamlar 11 yıldır deneniyor zaten.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 15:08