ETSO’da İstihdam Seferberliği teşvikleri ve imkanları anlatıldı

“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ kampanyasının sunduğu avantajlar ve teşvikler, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantı ile anlatıldı.

ETSO’da İstihdam Seferberliği teşvikleri ve imkanları anlatıldı
ETSO’da İstihdam Seferberliği teşvikleri ve imkanları anlatıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Toplantıya, Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce ile Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Harun Akbalaban konuşmacı olarak katıldı.

Sloganı ‘Elbistan’da İş Var’ olarak belirlenen toplantıda, ilave istihdam teşviki, ilave istihdama 3 aylık ücret desteği, 2019 yılı asgari ücret desteği, 5 puanlık teşvik, 5 puanlık GSS teşviki, ilave 6 puanlık teşvik, Bağ-Kur’luya teşvik ve genç girişimciye teşvik gibi konu başlıkları anlatıldı.

Programın açılış konuşmasını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kahramanmaraş Akademik Danışmanı olan KSÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Elif Kocagöz yaptı. Kocagöz’ün konuşmasının ardından mikrofona davet edilen Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganı ile başlatılan İstihdam Seferberliği programında işverenlere tarihi ve büyük imkanlar tanındığını söyledi.

Daha sonra konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Harun Akbalaban ise, hedeflerinin, il genelindeki istihdamı arttırmak olduğunu belirtti.

İstihdamın üretime direkt olarak etki ettiğini vurgulayan Akbalaban, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 2017 yılında bir istihdam seferberliği başlatıldı. Bu seferberliğin 2019 dönemi de 21 Ocak’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yapılan toplantıda startı verildi. Biz de bu doğrultuda bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu kazanımlardan işverenler nasıl faydalanacak, getirileri ne kadar, teşviklerden ne kadar kazanç elde edecekler onu anlatıyoruz. Bir, kazanımları en yüksek ve uygulamaları en kolay olan teşvikleri anlatıyoruz. ‘Burası Elbistan burada iş var’ diye bir kampanyamız var. 2018 yılında çalıştırmış oldukları en düşük sigortalı sayısına ilave almış olduğunuz işçiye devlet 3 ay tüm primlerini, maaşını ve vergisini İŞKUR aracılığı ile karşılayacak. Bu 3 ayın sonunda sigortalıları çalıştırmaya devam ederseniz; 2018 yılındaki sigortalı sayısına bakacağız. Bunun üstüne çıkarsa primlerini ve vergilerini yine İŞKUR aracılığı ile devlet karşılayacak. Bunda kadın ve genç işçimiz olursa bu süre 15 aya çıkıyor. Çok faydalı bir kampanya. İnşallah Elbistanlı esnaflarımız ve iş insanlarımız bu kampanyadan en iyi şekilde yararlanırlar” dedi.

Akbalaban, hem kendi kurumlarının hem de İŞKUR görevlilerin, bu konudaki saha çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini ve il genelinde 3 bin 500 işyerini ziyaret etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce de, “Az laf çok iş” diyerek işverenlere ‘Elbistan’da iş var’ sloganı ile sürdürülen kampanyadan yararlanma çağrısında bulundu.

Bilgilendirme toplantısına SGK Elbistan Hizmet Müdürü Mustafa Kaynak, İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, Esnaflar ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin ile işadamları ve esnaflar katıldı.

Program, SGK Kahramanmaraş İl Müdür Yardımcısı Rıza Elma’nın sunumu ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

20 Mar 2019 - 17:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.