ETSO’da elektronik belge dönemi başladı

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), üyelerine önemli bir kolaylık daha sunmaya başladı. ETSO’da, elektronik belge dönemi başladı.

2017 yılı Ocak ayından itibaren, aldığı yetki ile Vergi Dairesine yatması gereken ticaret sicil harçlarını, bankalara yatması gereken Ticaret Sicil Gazetesi ücretlerini odada tahsil etmeye başlayan, şirket kuruluşlarında ana sözleşme onayı ve imza beyannamesi düzenleyen Elbistan Ticaret Odası, ‘e-belge’ işlemlerinde de yeni bir uygulama başlattı.

‘E-Oda Dönüşüm Projesi’ kapsamındaki ilk adım olan uygulama ile ETSO üyeleri, on-line olarak oda sicil kayıt sureti, faaliyet belgesi, firma ortakları belgesi ve ihale durum belgesini, e-imzalı olarak alabilecekler.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, TOBB tarafından başlatılan elektronik belge sistemine dahil olduklarını belirtti.

Söz konusu uygulama sayesinde, özellikle odaya gelme konusunda mesafe ve zaman sorunu yaşayan üyelerin internet üzerinden belgelerini alabileceklerini ifade eden Paksoy, şunları söyledi:

“Üyelerimizin faaliyetlerinde sıklıkla ihtiyaç duyduğu belgelerin uzaktan temin edilebilmesi uzun süredir gündemimizde olan ve TOBB ile birlikte üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu çalışmalar nihayet tamamlandı ve belge sunumunda yeni bir döneme geçiş yaptık. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçe merkezi ile Nurhak ve Ekinözü ilçelerimizde bulunan üyelerimize hizmet veriyoruz. Üyelerimiz bir belgeyi alabilmek için bazen uzun zaman harcamak durumunda kalabiliyorlar. İş dünyası açısından en önemli şeylerden birisi zamandır. Hepimizin zamanı değerli. Üyelerimiz, bundan böyle odamıza gelmeye gerek kalmadan, belgelerini temin edebilecekler. Belge almak isteyen üyemiz https://ebelge.tobb.org.tr/loginform.php adresine bilgilerini girerek kayıt etmeleri ve odamızdaki telefon numaralarının güncel olması gerekmektedir. Bu konuda üyelerimiz odamızdan destek alabilirler. Yine aynı biçimde üye aidatlarını da bu şekilde bulundukları yerden ödeyebilirler.”

Paksoy, açıklamasını, “2. safhada ise, 2017 yılının Haziran ayında da elektronik ortamda verilecek belge çeşitleri artacak. Üyelerimiz alacakları belgeleri, bankalara, Kamu İhale Kurumu’na, Gelir İdaresi Başkanlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve Adalet Bakanlığı’na (UYAP) elektronik ortamda gönderme imkânları olacaktır. Üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz” cümleleri ile tamamladı.

28 Nis 2017 - 11:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Elbistanlı - Elin adamı organize sanayinin üretimin de çığır açıyor bizimkiler elektronik belgeye geçtik diye seviniyor. Bu Etso ile hiçbir yere varamayız. #sahipsizsinElbistan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 11:05