ETSO, Mahçiçek’i misafir etti

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) davetlisi olarak ilçede bir takım temaslarda bulundu.

ETSO, Mahçiçek’i misafir etti
ETSO, Mahçiçek’i misafir etti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Başkan Mahçiçek’e, ETSO Başkanı Mustafa Paksoy ve Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından Elbistan OSB ve Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile bölgenin ulaşım, su ve diğer sorunlarına ilişkin kapsamlı bilgiler aktarıldı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, Kahramanmaraş’tan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapacak işadamlarını davet etti. Başkan Paksoy, “Organize sanayimizin ilk etabını bitirmiş durumdayız. Şuanda tahsis edilmeyi bekleyen 2 büyük parsel dışında yerimiz yok. 40 ve 60 dönüm olmak üzere büyük yatırımcılarımız için yerimiz var. Sizden de bu konuda Kahramanmaraş’tan yatırımcılarla irtibata geçmeniz konusunda ricada bulunuyoruz. Bunu, istihdam oluşturacak yatırımlar olarak görüyoruz. OSB’miz tam olarak hayata geçtiğinde ilk etapta 2 bin 500 kişi iş sahibi olacak. Aileleri ile birlikte 12 bin 500 kişinin ekmek sahibi olması demek. Besi Organize’de de son aşamaya geldik. Kahramanmaraş’tan da Valilikten de büyük destek aldık. İlk etapta 4 bin 500 dönüm hazine arazisine kurmak amacındayız. İnşallah bu sene programa aldırabilirsek 2018’de inşaatına başlayacağız. 70 bin büyükbaş kapasiteli hayvan çiftlikleri yer alacak. Böylece Türkiye’deki en büyük kapasiteli besi organize sanayi bölgelerinden birini hayata geçirmiş olacağız. Sizin de tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Samimiyetinize de güveniyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizi ağırlamaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan ise, il genelindeki tüm belediye başkanlarını ağırlamak istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Elbistan’ın en büyük sorunu herhangi bir sektörde sektörel bir faaliyetin öne çıkmaması. Bu bizim için büyük bir kayıptır. Adatepe Barajı Sulaması’nın biran önce hayata geçmesini istiyoruz. Yer altı su seviyesinde ciddi düşüş yaşıyoruz. Çiftçimiz çok daha derinlerden su çekip tarlasını sulamak zorunda kalıyor. Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarımızda o bölgedeki 5 bin 700 dönümlük alanın plan değişikliğini Büyükşehir Belediyesi bitirmek üzere. Toprak Kurulu’ndan geçirerek büyük bir ivme kazandık ve son aşamaya geldik. Elbistan’ın ette marka olması durumunu daha ileriye taşımak istiyoruz. Bölgedeki besi sayısını 60 bin 70 binlere çıkaracağını düşünüyoruz. Bu konuda katkınız olacağına inanıyoruz.”

Erdoğan, ETSO’nun bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bilgilerin yer aldığı dosyasını da Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e verdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, Elbistan’ın Kahramanmaraş’ın en büyük ilçelerinden biri olduğunu vurguladı. Elbistan için kendi üzerine düşen bir şey olduğunda yardım için hazır olduklarını kaydeden Başkan Mahçiçek, “Elbistan’ımızda dostlarımızla bir araya geldik. Başkanlarımız bizi davet ettiler. Bir araya geldik. Elbistan’ımızın meseleleri ile ilgili karşılıklı olarak görüşlerimizi, eksiklerimiz ve noksanlarımız neler var onları konuştuk. Umarım bunlara çözüm bulmakta milletvekili ve yönetici arkadaşlarımızla hep beraber gayret ederiz. Bu memlekette bize düşen bir şey olursa her zaman koşmaya hazırız. Bu makamlar gelir gider. Bu memlekete bir taş koyarsak inşallah onlar kalır. Elbistan’da bizim ekonomik olarak da nüfus olarak da en öndeki ilçelerimizden bir tanesi. Büyük bir ilçe. Elbistan’ımızın zenginliği çok büyük. Hep beraber inşallah Elbistan’ımızı ve Kahramanmaraş’ımızı daha iyi yerlere getirmek için neler yapılması gerekiyorsa bu bağlamda birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e, ETSO Başkanı Mustafa Paksoy tarafından halı hediye edildi.

20 Tem 2017 - 15:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Kazım - Etso vatansever olduğunu iddia ediyorsa tutuklu fetöcüleri yönetimden ve diğer yönetim organlarının üyeliğinden düşürsün.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 15:08
01

Bayram kaya - Say'ın Başkana ilçemize hoş geldiniz derim BB başkan Adaylığı hayır olsun derim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 15:08