Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne konaklama tesisi

Afşin’de yer alan ve Kur’an-ı Kerim’deki tarife uyduğu bilimsel olarak ta ispatlanan Eshab-ı Kehf Külliyesi, Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan konaklama tesisi ile daha çok turist ve ziyaretçi ağırlayacak.

Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne konaklama tesisi
Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne konaklama tesisi
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Afşin’de yer alan ve Kur’an-ı Kerim’deki tarife uyduğu bilimsel olarak ta ispatlanan Eshab-ı Kehf Külliyesi, Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan konaklama tesisi ile daha çok turist ve ziyaretçi ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda uzay bilimciler tarafından yapılan çalışma ile güneşin mağaraya geliş açısı ile kaç gün süreyle ve hangi açıyla mağara içine girdiği tespit edilirken, bu özelliği ile Kur’an-ı Kerim’de tarif edilen şekle uyduğu belirlenmişti.

Eshab-ı Kehf, Hıristiyanlar için de kutsal sayılırken, külliyenin inanç turizmine kazandırılması ve gelen ziyaretçilerin konaklayabilmelerine imkân sağlamak amacıyla 4 bin metrekare kapalı alana sahip bir konaklama tesisi yapılmasına karar verildi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan konaklama tesisi, aynı zamanda Afşin’e gelen ziyaretçiler için de konaklama imkânı sunacak.

Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf’in tarihi yapısına uygun olarak, eski yapı siluetinde projelendirilen konaklama tesisi, 4 bin metrekarelik kapalı alanı ile ilçeye renk katacak.

Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin üst kısmında yer alan alanda yapılacak olan konaklama tesisi, eski eser tescilli vakıf kültür varlığı Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin parsel bazında tescilli olmasından dolayı, konaklama tesisinin yapılacağı yer ile konaklama tesisinin mimari projesi Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 24 Mart 2008-3616 ve 24 Kasım 2008-4406 tarihli kararı ile onaylandı.

3 kat ve 38 odalı konaklama tesisi yapılacak

Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyarete gelenlerin rahat ve konforlu bir şekilde konaklayabilmelerine imkân sağlayacak olan konaklama tesisi, yıldızlı otel standardında ve külliyenin tarihi yapısına uygun olarak inşa edilecek.

3 katlı konaklama tesisinde 38 oda yer alacak. 72 kişilik 2 ayrı konferans salonunun da yer alacağı tesiste, bir de restoran bulunacak. Eski eser siluetinde projelendirilen konaklama tesisi, dış görünüşü ile tarihi yapıya uyum sağlayacak. Park alanları, kamelyalar ve oturma alanları ile süslenen konaklama tesisi, 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Aynı zamanda Afşin halkı ile Afşin’e gelen konuklara da hizmet everecek olan konaklama tesisinin yapımı amacıyla, 21 Nisan 2016 günü Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde ihale düzenlenecek.

İhaleyi kazanan firma belirlendikten sonra 5 gün içinde sözleşme imzalanacak ve yüklenici firmaya konaklama tesisini tamamlaması için 600 gün süre tanınacak.

16 Mar 2016 - 08:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

MİSAFİR - HADİ BAKALIM İNŞALLAH MEMLEKETE HAYIRLI OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 08:47
01

AKŞEMSETTİN - Hayırlara vedile olur inşAllah. Afşinin potansiyelleri hayata geçirilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 08:47