Esed zulmünden kaçıp kırmızı ışığa umut bağladılar

Elbistan’a yerleşen Suriyeliler, yaşamlarını sürdürebilmek için sinyalizasyonun Kırmızıya dönmesini bekliyor.

Elbistan’a yerleşen Suriyeliler, yaşamlarını sürdürebilmek için sinyalizasyonun Kırmızıya dönmesini bekliyor. Mülteciler, ışıkta duran araçlardan para talebinde bulunuyorlar.

Suriye’de Esed zulmünden kaçan yüz binlerce kişi Türkiye’ye sığındı. Devletin resmi rakamlarına göre, sadece Kahramanmaraş’ta 15 bini aşkın Suriyeli Çadır Kent’te ikamet ediyor. Bu rakam il merkezi ve ilçelerdeki kalıcı konutlarda ikamet edenlerle birlikte katlanıyor.

Elbistan bölgesinde; Elbistan Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma tarafından resmi kayıtlar tutuluyor. Elbistan Belediyesi ve STK’lar tarafından gıda ve kalacak yer ile giyecek yardımı temin ediliyor. Ancak tüm bunlara rağmen, özellikle Elbistan’ın yoğun caddeleri üzerinde ortaya çıkan Suriyeli vatandaşlar, trafiğin durduğu bölümlerde yola çıkıp şoförlerden para talebinde bulunuyor. Israrlı talep zaman zaman mültecilerle araç sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Savaş halinden kaçıp Elbistan’a gelen ve güvenlik güçleri tarafından çadır kentlere yönlendirilen mülteci sayısının 500’ü geçtiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’a 15 bin 404 kişi sığındı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden edinilen bilgiye göre; Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Mardin, Malatya, Adana, Kilis’te 15 çadır kent ile 5 konteyner kentte 214 bin 859 Suriye vatandaşı bulunuyor.

2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle bugüne kadar Türkiye’ye gelen Suriyeli sayısı 433 bin 930 kişi Türkiye’ye gelirken, 229 bin 71 kişi ülkesine geri döndü.

Başbakanlık AFAD tarafından 10 ilde kurulan kamplarda, iki yılı aşkın süredir Suriye vatandaşlarının her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanıyor. Hatay'da 15 bin 42, Gaziantep'te 34 bin 72, Kilis'te 37 bin 412, Şanlıurfa'da 69 bin 242, Kahramanmaraş'ta 15 bin 404, Osmaniye'de 9 bin 135, Adıyaman'da 10 bin 53, Adana'da 11 bin 855, Mardin'de 5 bin 238, Malatya'da 7 bin 207 kişi, hastanedeki yaralılar ve refakatçilerle birlikte Türkiye'de toplam 214 bin 859 Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Öte yandan bugüne kadar Suriyeli sığınmacılar için 1 milyar 639 milyon 710 bin 538 TL harcandı.

Yetkililer uyarıyor: “kayıt altına alınmalı”

Bu arada yetkililer, bölgeye yerleşen ya da herhangi bir işyerinde çalışmaya başlayan Suriyeli mültecilerin kayıt altına alınması gerektiğini belirtiyor. Mültecilerin yardım alabilmesi ya da sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için kayıt altında bulunması gerektiğine işaret eden yetkililer, bu bağlamda vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini belirttiler.

06 May 2014 - 09:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

istanbullu - madem getirdiniz bakacaksınız bakmayacaksınız niye getirdiniz savaş başladıgından buyana türkiyedeki suriyeliye hükümet beş milyar dolar harcar kendi halkıda askari ücretle geçinmeye çalışırtürkiyenin kaderi suriyeli afganlı uygur türkü mısırlı yakındada tatarlar gelir biz çok misafir perveriz türkiyede herkese yervarda biz türk olarak kiralık ev bulamıyoruz üsteki yazıda suriyeliye ait

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mayıs 09:56

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439