Erkoç’tan yeni üniversiteye yapılanma desteği sözü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kurulacak 15 yeni üniversite içerisinde Kahramanmaraş’ın da olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yeni üniversite kurulacağı müjdesini sevinçle karşıladıklarını ifade eden Başkan Erkoç, yaptığı açıklamada, “Bugün Kahramanmaraş’ımız için tarihi bir gün. Bugün çok güzel bir müjde aldık, tarihi bir müjde aldık. Hükümetimizden ve Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızdan Kahramanmaraş’ımızın geleceği ve gelişimi için çok önemli bir yatırımın müjdesini aldık. Geleceğimize bir yatırım olan ikinci bir üniversite sözü aldık. Bunun mutluluğunu yaşamaktayız. Kahramanmaraş olarak, tüm şehir halkı olarak, 17 yıldan bu yana AK Parti hükümetleri döneminde aldığımız en büyük müjde olarak görüyoruz” dedi.

Erkoç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hükümetimiz 70-80 yılda yapılan hizmetler toplamı kadar son 16 yılda hizmetler yaptı. Kahramanmaraş’ımız hamdolsun bugünkü potansiyele ulaştı. Bu potansiyele ulaşmasının ardından Hükümetimiz şehrimize ikinci bir üniversite kararı aldı. Bundan dolayı Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz Kahramanmaraş halkı olarak. Saygıdeğer Başbakanımıza, hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Genel Başkan Yardımcımız olmak üzere milletvekillerimize ve emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz Kahramanmaraş halkı olarak.

Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu üniversitenin en iyi şekilde yapılanması için her türlü desteği vereceğiz. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş halkı da elini taşın altına koyacak. Başta hayırseverler, sosyal sorumluluk sahibi insanlar olmak üzere bu ikinci üniversitenin de hızlı bir şekilde gelişimini sağlaması için kolları sıvayacakları inancındayız. Kahramanmaraş Halkı olarak şu andaki mevcut üniversitemize sahip çıktığımız gibi yeni kurulacak üniversiteye de sahip çıkacağız ve çıkmaya da devam edeceğiz. Tabii bu Kahramanmaraş’ın gelişimi için çok önemli. Çünkü bizim en büyük zenginliğimiz beşeri kaynağımız, insanımız, insanımızın en iyi şekilde eğitilmesi.

Tabii bu yeni üniversite yani ikinci üniversite ile de Kahramanmaraş’ımız eğitim alanında da çok güçlenecek. İnsanlarımızı geleceğe hazırlama açısından, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri açısından çok önemli. İkinci üniversitenin pozitif enerjisi şehrimize de yansıyacak ve sinerji oluşturacağı inancındayız. Hayırlı uğurlu olsun Kahramanmaraş’ımıza diyoruz. Başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçen herkese yeniden en kalbi duygularımızı sunuyoruz Kahramanmaraş halkı adına.”

24 Nis 2018 - 17:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Memet - İnsanları nasıl geleceğe hazirlayacaksiniz bu kadar okumuş işsiz varken.istihdam alanları açılsa daha iyi olmazmi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 17:16
02

Ali - Sayın Başkan

Elbistan için bir gelecek bırakın

İşsizlere en azından iş olanağı olsa çok iyi olur

İşsizler için bir şey yapın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 17:16
01

Gerçekler - Üniversitelerin sayısı artıyor ama eğitimin niteliği artmıyor. Üniversiteler lise düzeyine geriledi. Ayrıca herkes üniversite mezunu oldu fakat işi yok. Böyle olunca ATANAMAYAN ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ haberleri artıyor. Birilerinin bu kadar eğitim fakültesi gerekli mi sorusunu sorması gerekiyor artık. Küçük taşra üniversitelerinin çoğu bölümünde iş edinecek bir kabiliyet öğretilmiyor. Üniversite kurulunca kısa vadede yerel ekonomiye fayda sağlıyor görünebilir ama uzun vadede ülkeye kaybettiriyor. İNSAN KAYNAĞIMIZ OYALANIYOR, İSRAF VE HEBA EDİLİYOR. Herkesin üniversite okuması gerekmez, bunun yerine meslek öğretimine önem veren bir anlayış gerekli. Milyonlar boş yere yarış atı gibi sınavlara koşturmasın artık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 17:16