Erkoç: “Şehir merkezinde asfalt işimiz sezonla beraber başlıyor”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’da şehir merkezindeki asfalt çalışmalarına sezonla birlikte başlayacaklarını söyledi.

Erkoç: “Şehir merkezinde asfalt işimiz sezonla beraber başlıyor”
Erkoç: “Şehir merkezinde asfalt işimiz sezonla beraber başlıyor”
Haber albümü için resme tıklayın

Başkan Erkoç, İller Bankası’nın, Elbistan’ın 1/1000’lik imar planını bitirmek üzere olduğunu belirterek, “İller Bankası bize planı getirdiği an 3 gün içinde onaylayacağız. Bu ay içerisinde bekliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’daki sorumluluk sahalarında kalan alt ve üstyapı hizmetlerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Ceyhan Nehri’nin, doğduğu noktadan şehri terk ettiği noktaya kadar olan bölümünde kapsamlı bir restorasyon çalışması yapacaklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, söz konusu projenin dünyaca ünlü bir mimar tarafından hazırlanacağına işaret etti.

Elbistan’a yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verileceği Millet Bahçesi’nin açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını anlatan Başkan Erkoç, “Büyükşehir Belediyesi olarak bize vermiş olduğunuz vekalet ve güvenin sorumluluğunun farkındayız. Omzumuzdaki bu yükün gereğini yerine getirmek için gece gündüz koşturmaktayız. Allah’a hamdolsun Elbistan’ımıza çok önemli hizmetler yapmaktayız ve yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde onun 1994’te Türk belediyeciliğine getirmiş olduğu yeni bakış açısıyla onun izinden yürümekteyiz. Hamdolsun Elbistan’ımıza önemli işler yapmaktayız. Elbistan’ımızı daha güzel hale getireceğiz. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız, Millet Bahçeleri’nden bir tanesini de Elbistan’ımıza yapıyoruz. Bitirmek üzereyiz.

Saygıdeğer Genel Başkan Yardımcımızla da konuştuk. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın adını verdiğimiz bu bahçenin açılışını inşallah önümüzdeki günlerde yapacağız. Orası, orayla kalmayacak. Tüm Elbistan’ın nehir boyunca her tarafı restore edeceğiz. Oraları ihya edeceğiz inşallah. Konuştuk ve istişare ettik; dünyaca ünlü bir peyzaj mimarı hanımefendiyi de davet edeceğiz ve Ceyhan Nehri’nin doğduğu yerden Elbistan’ı terk ettiği noktaya kadar tüm etrafına ve çevresine bir proje yapacağız. Bunları da inşallah parça parça yerine getireceğiz. Artık büyük bir bakış açısıyla. Eskişehir’de Porsuk Çayı var. Şehre önemli bir güzellik katmakta. Biz de inşallah Ceyhan Nehri’ni en güzel hale getireceğiz” diye konuştu.

Elbistan’ın atıksu arıtma tesisi ve içme suyu yatırımına ilişkin de bilgiler aktaran Başkan Erkoç, şunları söyledi:

“Ceyhan Nehri’ne kanalizasyon akmakta. Elbistan’ımızın atıksu arıtma tesisi yok. Yakında Elbistan’ımızın atıksu arıtma tesisinin ihalesini yapacağız. Bunlar dev yatırımlar. Bu yatırım 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım. İhalesini yaptığımızda Elbistan’ımızın çevresi tertemiz olacak. Elbistan’daki çöp depolama alanı, ilçenin havasını kirletiyor. İnşallah orayı da Afşin bölgesindeki merkezimize taşıyacağız. Onun da ihale süreci başladı. O da yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım. Oradaki çöpü de yakarak elektrik üreteceğiz.

Elbistan’a içme suyu getiriyoruz. Sarımağara-Akdere’den içme suyu şebekesinin 1.aşamasının ihalesi yapıldı. O da 200 milyon TL’den fazla bir yatırım. Elbistan’ımızı bir ilde olan; olması gereken ne varsa Elbistan’ımıza kazandırmaya, belediye olarak bizim sorumluluğumuzdaki alanlarda kazandırmaya çalışıyoruz inşallah. Sosyal tesisimizin ihalesini yaptık; inşallah önümüzdeki günlerde de çalışması da bitecek.”

1/1000’lik imar planında vatandaşların haklarının yanında şehrin siluetinin de korunacağının altını çizen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şöyle devam etti:

“Elbistan’ımızın 1/1000’lik planı gündemde. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 1/5000’lik nazım imar planını yapmıştık. Daha sonra ilçe belediyesinin 1/1000’lik imar planını yapmasını gerekiyordu. Ama burada sıkıntılar çıktı ve 1/1000’lik tamamlanamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duruma el koydu. Onlara bağlı olan İller Bankası da 1/1000’lik imar planını bitirmek üzere. Biz daha önce onlarla yaptığımız görüşmede Mayıs sonu onaylarız diye düşünüyordum. Ama bazı kurum görüşlerini alamadıkları için yetişmedi. İller Bankası bize planı getirdiği an 3 gün içinde onaylayacağız. Bu ay içerisinde bekliyoruz. Bu ay içinde plan geldiğinde Büyükşehir Belediyesi Meclisini toplayacağız ve biz onu kabul ettik diye onaylayacağız. Sizlerin itirazlarını alacağız ve ona göre yeniden bir durumu gözden geçireceğiz. Yapılan plan, elbise dar gelirse ona göre yeniden bir plan çizeceğiz. Sizlerin hakkını, hukukunu ve Elbistan’ın siluetini de sonuna kadar koruyacağız. Bu bizden kaynaklanan bir olay değil. Bu, ilçe belediyesinde tamamlanamayışından kaynaklanan bir durum.”

Ankara’dan gönderilen kaynağın, önce Büyükşehir Belediyesi hesabından ilçelere aktarıldığına ilişkin bir yanlış bilgi ve algı olduğunu anımsatan Başkan Erkoç, “Belediye kanununa göre, büyükşehrin işleri ayrı; ilçe belediyesinin işleri ayrı. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan yerler için hükümetimiz Ankara’dan direk bizim hesabımıza para gönderiyor. İlçe belediyesinin sorumluluğunda olan yerler için de direk onların hesabına para gönderiyor. Yani bize gönderip de biz ilçe belediyesi aktarma gibi bir kanun yok. Böyle bir olay da yok. Hepsi Maliye Bakanlığı’na bağlı. Hiçbir şekilde bizim bir ödeme, alma, kesme olayımız yok.

Biz tüm kaynaklarımızı Elbistan’a seferber ettik. 400 kilometre civarında yol yaptık. Grup yolu yaptık. Araçlarımız köylerimizde ağırlıklı olarak çalışıyor. Şehir merkezinde yoğun bir asfalt işimiz inşallah sezonla beraber başlıyor” ifadelerini kullandı.

13 Haz 2018 - 11:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Hacı - Geçen ayda çıkacaktı 1/1000 ölçek güya kaç kişi mağdur habriniz varmı.Doğru 1/1000 ölçek Elbistan belediyesinin işi ama sizde yapabilirdiniz Tayip Erdoğan deseydiki başkan bu ölçeği çıkarın bir an önce,bir haftada cıkarırdınız yani devlet liyakatle değil lafla,tanışla,siyasi rantla yönetiliyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
09

ismail - Yalan.Binlerce insan pınarbaşı caddesinden akıyor her gün,o yolu yıllardır bize reva görüyorlar,büyükşehir muhabbeti bitirdi memleketi.Hakkım haram olsun.Elbistan belediyesine de, büyükşehire de.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
08

Ahmet - Sn.baskan seçim geldi seçim yıllar geçti mağdur olduk işsiz kaldık bu imar yasaniz yüzünden bizden nasıl oy vermemizi bekliyorsunuz. Hani Mayıs sonunda imar yasası çıkıyordu nerde kaldı vaatleriniz bu saatten sonra kusura bakmayın ama size oy vermeyiz yılların işsizliği parasizligi çektiğimiz rezillik daha bitmedi seçime kalmış on gün hâlâ insanları kandırmaya çalışıyorsunuz dalga geçer gibi olmayacak busefer.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
07

Kazım - Büyükşehir avanesi gazetenizin yorumunu onaylamasını beklemiyorum. Hani Mayıs ayında çıkacaktı haziranda da yok. Park 150 günde bitecekti 350 günde bitti. Bu büyükşehirin yalan haberlerini yapmayı bırakın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
06

Muhammet - Başlıyor , başlayacak , yapacağız ,edeceğiz başlamaz yapamazsınız edemezsiniz bu şehre yarım bir Parktan başka ne yaptınız ? Millete sesleniyorum iki yıl önceki şu faciasıni unutmayınız unutturmayinuz.yeter artık,yeter bu kadar gözü kapalı olmayalım sandık da yeter diyelim artık daha önceki yorumlar kadar uzatmayacagim yoruldum.halkın üstüne sanki ölü toprağı Serpilmiş gibi hala inanıyor bu siyasilere tuz dahi kokmustur evinizde buz dolabı var diye her mahalleye kiraathane yapacaklar diye hala oy vermek niye.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
05

Alican - Referandumdaki Verdiğiniz söz ne oldu.Yine aynı sözmü Say'ın başkan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
03

Mağdur - 1/1000 lik çıkacak vatandaşa daha önce verdiğiniz kat yoğunluğu düşecek burada mağduriyet söz konusu bu nasıl giderilecek sayın başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
02

Alperen - Yalan hepsi elbistan on yıldır akp belediye nin elinde 2014den beri büyük şehir Belediyesi yasası ciktiktan kmaras büyük şehir Belediyesi'nin elinde elbistan sorun lari çevre yollari çevre kirliliği tarım hayvancılık fuar merkezleri elbistan spor için destek vermek kültür fuar merkezleri gençlik merkezleri çevre kirliliği organize sanayi bölgesi bitirilmesi tren yolu getirilmesi köprülü kavşak yeni otogar eski otogar ise ilçe otogari olarak hizmet vermeyi devam etmeli ağaçlandırma yapmak as evleri yeni belediye hizmet binası bunlarin hangisini yaptınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34
01

Yunus - Elbistan’dan utanıyorum yollar berbat cadde yolları berbat sosyal alan sıfır kasaba da farkı yok Elbistanın hala laf başka birşey yok bi büyük avm bile Yok ayıp utanın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 11:34