Erkoç, “Muhtarlık makamı, vatandaşın devlete açılan ilk kapısıdır”

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, muhtarlık makamının, vatandaşın devlete açılan ilk kapısı olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç, 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşın devlete açılan ilk kapısı Muhtarlık makamı milletimizin iradesini, teveccühünü ve güvenini yansıtan yerel demokrasinin en eski örneğidir. Milletin oyuyla seçilerek göreve gelen muhtarlarımız siyasi makamların en kıymetlisine sahiptirler. Binlerce köy ve mahalle muhtarımız demokrasinin temelini oluşturmakta, köylerde ve mahallelerimizde mevcut her türlü sorun ve talebin çözülmesinde, insan ve hizmet odaklı siyaset anlayışının icrasında vazgeçilmez bir konuma sahiptirler.

Yerel yönetimden gelen bir liderin önderliğinde hükümetimiz hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın çalışma şartlarını iyileştirici, verimliliklerini arttırıcı ve devletin ilgili birimleriyle olan ilişkilerinin daha etkin hale getirilmesi için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Başta kahraman şehrimizde görev yapan tüm Türkiye'deki Muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığımızı belirtiyor, Muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”

19 Eki 2017 - 13:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ilyas - Ak partiye sizler çok zarar veriyorsunuz, bence bunu bilerek ve isteyerek yapiyorsunuz. Madem muhtarlar senin için böyleyse, neden evet seçim kampanyasında elbistana geldiğinde bir muhtar derdini anlatmaya calistiginda cevrendeki insanların muhtari azarlamasina izin verdin. muhtarı azarladini gördüğün halde neden o adamına sesini cikartmadin sayın erkoc....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 13:21