Erkoç: “Kısakürek, gönül dünyamıza da ışık saçmıştır”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında şunları söyledi: “ Hemşehrimiz olduğu için daima kıvanç duyduğumuz, edebiyat ve düşünce dünyamızın büyük üstadı, Sultanu'ş Şuara Necip Fazıl Kısakürek, çıkardığı Büyük Doğu dergisiyle İslam’ın yılmaz, taviz vermez, yorulmak bilmez, sağlam ve yüksek sesi olmuş; sadece şiir, piyes, roman ve hikâyeleriyle sanat dünyamızı değil siyasi, sosyolojik ve felsefi yazılarıyla düşünce dünyamızı, ayrıca biyografi, siyer, tarih, tasavvuf çalışmalarıyla inanç dünyamızı bir meşale gibi aydınlatmayı başarmıştır.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek, her biri birbirinden değerli yüz küsur kitabıyla halen bizleri ruh köklerimize yönlendirmekte, nesillerin yetişmesinde etkili olmaktadır. Her geçen gün ona olan borcumuzun ne kadar büyük olduğunu anlıyoruz. Vefatının 35. yılında üstat Necip Fazıl Kısakürek’e Allah’tan sonsuz rahmet diliyor, kendisini hasret, şükran ve saygıyla anıyorum.”

26 May 2018 - 18:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Hakkı - 1/1000 lik noldu hacı takipte misin 2 gün kaldı mayısta geçti?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 18:30
02

Vatandas - Söyle parmak gösterek poz verele önemli adam gimi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 18:30
01

Ümit - Insanlar söyledikleri sözden sorumludur birileri AKP ilçe Başkanlığında söz verdi ama Sözünde yalan çıktı ne oldu Elbistan'ın planı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 18:30