Erkoç: Elbistan’ı en iyiye taşıyacak bir plan yapacağız

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’ın 1/1000’lik imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacağını belirtti.

Erkoç: Elbistan’ı en iyiye taşıyacak bir plan yapacağız
Erkoç: Elbistan’ı en iyiye taşıyacak bir plan yapacağız
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’ın 1/1000’lik imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacağını belirterek, “1/1000’lik plan Elbistan Belediyesi tarafından yapılacaktı ama o süreç tamamlanamadı. Bugün itibarı ile yetki bize geçti. Bizde inşallah kanuni süreçleri takip ederek, bu süreci en adaletli ve hakkaniyetli şekilde, kimsenin mobbingi altında kalmadan tamamlayacağız” dedi.

Elbistan’da mevcut bir imar planının bulunduğunu ve işlerin bu plan üzerinden yürütülebileceğini de ifade eden Erkoç, “İşlerin durduğu falan yok. Bu plan üzerinden gidildiğinde Elbistan Belediyesi’nden ruhsat alınabilir” diyerek, yeni plan için her kesimin görüşünü alacaklarını vurguladı.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda bulunan Evet Bürosu’nu ziyaret eden Başkan Erkoç, burada AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde mahalle mahalle, ev eve ziyaretlerde bulunarak, vatandaşlara neden evet demeleri gerektiğini anlattıklarını ifade ederek, 16 Nisan’ın Türkiye için yeni bir milat oluşturduğunu kaydetti.

Seçim bürosunda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler aktardı.

Elbistan’a yatırımlar

Elbistan ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Erkoç, baharla birlikte hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Erkoç, “Elbistan’ımızda inşallah yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Baharla birlikte özellikle eskiyen kaldırımlarımızı, yollarımızı yenilemeye devam ediyoruz. Geçen yıl 35 milyon liralık yol yapmıştık, şimdi bunlar artarak devam edecek. Elbistan’ımıza 150 dönüm park yapıyoruz. Sosyal tesislerin ihalelerine çıktık, taziye evleri, aile danışma merkezleri yapıyoruz. Büyük parklarla birlikte Elbistan’ımızı daha güzel hale getireceğiz. Yeni Hükümet Konağı ve önündeki alanı vatandaşlarımız için dinlenme bahçesi yapıyoruz. Orada büyük bir alan var. Bu işe de bugünlerde başlıyoruz. Vatandaşlarımız geldiğinde orada dinlenecekler, Elbistan’ımızı daha ferah, daha müreffeh bir hale getirmek için çalışacağız” dedi.

İmar planı

Elbistan’da en önemli gündem maddelerinden biri olan 1/1000’lik imar planı hakkında da konuşan Erkoç, şunları söyledi:

“Elbistan’da bir imar planı meselesi var. Elbistan’da şuan mevcut bir imar planı var. Geçmişte yapılmış, 80’lı yıllarda 1/5000 ve 1/1000’lik planlar var. Yani Elbistan’da işler şuan bunun üzerinden yürüyebilir. Bunun yanında birde revizyon imar planı var. Bununla ilgili nazım imar planını yaptık. 1/1000’lik plan da Elbistan Belediyesi tarafından yapılacaktı ama o süreç tamamlanamadı. Bugün itibarı ile yetki bize geçti. Bizde inşallah kanuni süreçleri takip ederekten, bu süreci en adaletli ve hakkaniyetli şekilde, kimsenin mobbingi altında kalmadan tamamlayacağız, biz Elbistan’ın geneline bakıyoruz. Bizim AK Parti’nin bir şehircilik anlayışı var. Bunla ilgili kurultaylar, şuralar yapılmakta. Cumhurbaşkanımızın çizdiği bir şehircilik rotası var. Bu rotada saygıdeğer milletvekillerimiz ile teşkilatımızla ve büyükşehir meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bu doğrultuda tamamlayacağız. Şuan burada mevcut bir imar planı var. İşlerin durduğu falan yok. Yeni imara açılacak alanlar, yeni hatlarla ilgili beklentiler var, bu ayrı bir şey ama şuan burada bir nazım imar planı ve 1/1000’lik bir plan var. Bu plan üzerinden gidildiğinde Elbistan Belediyesi’nden ruhsat alınabilir. Ancak, yeni imar planı ne getirecek, ne götürecek o da belli değil. Yani biz bir misyonu temsil ediyoruz. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu şehircilik anlayışını takip ediyoruz. Bununla ilgili cumhurbaşkanımız tüm belediye başkanları ile bir araya geldi, mesajlarını da verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şurası da bitmek üzere. Tüm bakanlık bürokratları ve belediyelere gerekli talimatlar verildi. Bununla ilgili de başta Grup Başkanvekilimiz, eski Bakanımız sayın Mahir Ünal olmak üzere, herkes bu konuda çok kararlı. İnşallah Elbistan’ı en iyiye, en güzele taşıyacak bir plan yapacağız.

Elbistan hamdolsun Pazar günü hastanesinin açılışı yapılacak. Kaymakamlık binası bitti, valilik binasından daha görkemli. Hastanemiz il merkezlerindeki hastane büyüklüğünde. Bizde tüm imkanlarımızı büyükşehir olarak seferber ediyoruz. Bir ilde olması gereken her şeyi Elbistan’ımıza da kazandırma gayretindeyiz. Hemen hemen tüm grup yollarını bitirmiş durumdayız. Yaklaşık 470 kilometre yol yapmışız. Eksiklerimiz var, sezonun açılması ile birlikte hızla çalışacağız.”

Besi OSB

Elbistan’da çalışmaları süren Besi Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de konuşan Erkoç, “Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak Besi OSB yapıyoruz. Bunun yüzde 35 ortağı biziz, yüzde 35 ortağı valilik, yüzde 30 ortağı da diğer kurumlar. Hayvancılık organize sanayi bölgesini inşallah beraberce kuracağız. Bunun büyük paydaşlarından biri biziz” diye konuştu.

STK’ları ziyaret etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Evet Bürosundaki temaslarının ardından, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Elbistan Temsilciliği’ni ziyaret eden Erkoç, burada Vakıf Yöneticisi Faruk Gürbüz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Erkoç, buradaki ziyaretinin ardından Elbistan Şeker Fabrikası’na geçerek, işçiler ile bir araya geldi.

23 Mar 2017 - 12:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

43

ateş akce - Sayın Erkoç umarım Beşbinlik plandada yanlışları düzeltip promanın bitişigi olan Turizm alanından çıkartılan konut alanına çevrilen arsayı tekrar turizm alanı yapar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
42

Mehmet yücel - Başkanım esentepe ve Bahçelievler mahallesinin yolları tandır ocakları gibi daha ne planı düşünüyorsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
41

MEVLÜT - karelbistandan büyük şehir otobüslerini niye çektiniz belediyenin görevi ulaşıma katkı saglamak sizler ulaşımdan karelbistan dan kopuksunuz iğdeye niye gitmiyorsunuz ??????????????????????????..............

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
40

karelbistan elbistanın aynası - elbistanın içi altın olsa neye yarar karelbistan ın girişinde yolun kenarında üst geçitin o civarlarda yolun altın da hiç bir asvat yol kaldırım yeşil alan park vesair de vesair

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
39

Mağdur iğde - Kasabamıza servis verirseniz seviniriz. Tabi bu durumdan şahsi geliri olan yalakaları ikna edebilirseniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
38

Ahmet - Sayin başkanim sizleri elbistan da daha aktif görmek istiyoruz.Özelikle yollar konusunda bir yetki karmaşasi var.Heryer buyuksehire ait zannediliyor.Eskiden tarla gibi yollarda araba sürenler bir iki çukura bağirip çagiriyor.Çünkü bazi tipler kafasina taş düşse büyuksehirden biliyor.Siz ne yaparsaniz yapin adamlar kafayi büyüksehirle bozmuş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
37

Yapalak - Hizmet yapan,yapmaya çalışan en samimi idareci Fatih Erkoç.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
36

Ah ah ah - Tarih 2015 son ayları Büyükşehiri aradım söylediklerim şu Söğütlü caddesi ne halde ne kaldırım ne yol var yola yağmur suyu doluyor neyse bir gün sonra hem aradılar hemde de mesaj attılar. Dedikleri aynen şöyle ihalesi yapıldı yıl başında orası kaldırım ve yol yapılacak. Aynen böyle vAllahi. Söğütlü caddesi Battal Gazi Caminin olduğu yer esentepeye giden yol. Hala aynı hala yıl başı gelmedi. Hizmetleri bu işte. Genel seçim dışında bundan sonra akpartiye oy vermem.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
35

ahmet fedakar - 30 yıllık planla inşaat yapılırmı.siz kimi kandırıyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
34

fahri doğmuş - elbistanın 1/1ooo lik planı çıkmadan zor evet alırsınız.çünkü insanlar evine ekmek götüremez duruma düştü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
32

MEHMET - Önce ilçe teşkilatı ve gençlik kolları degişsin cünkü birtane sevilen sayılan kişi yok..Benim Akparti ilçe başkanlığı yapmış iki tane kişiye saygım sonsuz Murat Mercan ve Mesut KURT..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
31

ahmet ata - pınarbaşı site tarafına yapılan yüksek katlı iki binanın durumu ne olacak yeni binlik imar planında pınarbaşı nasıl koruma altına alınacak merak ediyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
30

bayram atıcı - büyük çogunlugu tepebaşı esentepe ve şardagına verilen yeşil alanlar elbistan merkeze alınacakmı ,elbistan merkezde park olmaktan çıkartılıp normal konut alanı yapılan alanlar tekrar park alanı olarak yapılırmı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
29

ceyhan - vakit çok çeç olmadan ceyhan nehri kıyısını korumak için yeni planda ne gibi bir önlem alınacak merak ediyorum .ayrıca proma yakınındaki köprünün üst sol taraftaki yapılan binaların en azından bahce duvarları yola verilemezmi...orda tüm elbistan halkının hakkı oldugunu düşünüyorum ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
28

FATİH - ARTIK SİZLERE KANDIĞIMIZ YETER ELBİSTAN AC GÖZÜNÜYA BZE Bİ HASTANE YAPTILAR 50 YILDA Bİ ALLİ YILDA ONU KONUŞURLAR ELB COK GERİDE COKK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
26

Elbistan li Genç - İşsizlik e bir çözüm yapsanız

Elbistan 2 yıldır İşsiz im

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
25

ahmet - sayın başkanım bir an önce bu planı çıkarınız esnaf çok perişan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
24

isa kara - kardeşim siz ne yaparsanız yapın plan çıkmadan evet veremem.çünkü evime ekmek götüremiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
23

cem dolu - eski imar planı uzerinden yapılmıya devam ediciyse o zaman ye.osm.ucube 14 katlilari yapmiya devam etsin.ne elbistan halkını oyalayip duruyonuz kardeşim. laf deyi konusuyon yahu.imar Müdürlüğü'nü hatta buyuksehir belediyesi'ni kapat gitsin bir demlik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
22

Hulusi - Sayın Başkan bizi bize bırakmayın.Elbistan için elinizden geleni yapın lütfen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
21

Ahmet - Īmar dediniz Bahçeli Ev diye ruhsat verdiniz zemin artı 2 kat yanına 10 katlı ruhsatı verdiniz o insanların günahı ne bir kaç mütahitfaydalndi

I

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
20

Yusuf dogan - İnandinizmi Allah askina ... arkadas hic gulecegim yoktu yaaa ne yapmis elbistana uc yildada bunu yapacak bu adam hakikaten komik hele agzi acik orada bunu dinkeyenler daha komik bunlar elbistana hic birsey yapmaz arkadas birakin bu isleri bunlarin yapacagini soyleyim insanlari zehirlerler sucu baskalarna atarlar memleketin parasinj toplarhizmeti baska yerlere yaparlar bunu anlmak zor degil gidin bir diger ilcelere bakin bir elbistana anlarsiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
19

işitme engelliyim - Trafik Işıkları kaldırıldı fazla çubuk duruyor şehirde cok yakın araba kalabalık var trafik ışıklar yeni yapmiyor Kahramanmarasta 20 km uzak trafik Işıkları yapılıyor bu haksızlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
18

eren - belediye seçimleri geçeli üç yıl oldu fakat bizim elbistana bir hizmet gelmedi ne yaptı bu memleket size resmen cezalandırıyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
17

celil dağlı - baskan bey siz en iyisi elbistan girişi karelbistani baştan sona güzel bir vizyona vitrine yapıya kent girişine kavuşturun..o ne yav eyle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
16

Ö.özcan - Battalgazi mah. Tepebaşı cad.ve terminal cad.tarafına bakılsın kaldırımlar berbat sokkaklar çöp ve pislik içinde sokak lambaları yetersiz akşam bir bayanın yürüyecegi ortam yok kaldırım larda oturan erkeklerden gecmek imkansız bir bayan olarak lütfen belediye den yardım istiyoruz ayrıca sokak köpeklerinede bir care

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
15

Elbistanlı 46 - Ee ne de olsa referandum yaklaşıyor, oy lazım değil mi ? Göz boyamalarına karnımız tok artık , oyum HAYIR !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
14

Elbistanli ünal - Elbistan rumuzlu şahsiyet:lan diye konuşarak kaliteni ortaya koymuşsun zaten ama yinede şunu bilmende fayda bar;Elbistana yapılan hastanenin büyükşehir yasasıyla alakası yok milleti kandırma .gerçi sen kesin elbistanlı rumuzuyla yazan bu hastaneyi bile kıskanıp bize çok gören maraşlı bir şahsiyetsindir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
12

Ayhan erdogan - Dogal gaz gelecekse şimdi bu kaldırımlar.neden yapılır dogalgaz alt yapısını yapın ondan sonra kaldirimlari asvalt yapilacak yerleriyapin emek boşa gider

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
11

abdullah - bu zamana kadar neredeydin başkan, yılda bir defa elbistana gelen bir başkandan hayır beklenmez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
10

Bayram - şimdiye kadar plan yapmayan bu saatten sonra yapsa ne olur ki seçim sonrasına sallar olan ELBİSTANLIYA OLUR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
09

MEHMET GÜRÇAY - 15 YILDIR İKTİDARDASINIZ, İL YAPACAKTINIZ BÜYÜK ŞEHİRE DÖNÜŞTÜRÜP MAHALLE YAPTINIZ,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
08

Aslan yalavaç - Sayın başkan öncelik içme suyunu temize çıkarın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
07

Vatandaş - Sonuna kadar hayır diyorum. Milleti kandırıp duruyorsunuz insanların cebinde para yok. Ayakkabı almaya para bulamayan iş bulamayan ekmek alamayan bir millet olduk AKP sayesinde. Hayır hayır hayır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
06

elbistan - Ulan büyük şehir yasasıyla adam akıllı bir hastanemiz oldu.yeni yeni servisler geldi o taka servislerden kurtulduk size n ayaksiniz o hastane yeter lan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
05

Çevreci - Bütün bu hayallere ve vaatlere tek cümle yeter arkadaşlar Aynasi iştir kişinin lafa bakilmaz. Başka sözüm yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
04

Elbistanlı - Başkanım elbistan'dan uzak durun yeter. Büyük Şehir olduğumuz günden beri hiç bir hizmet yapılmadı. Allah rızası için bizden uzak durun lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
02

Salim ERGİNÖZ - SAYIN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HERŞEYDEN ÖNCE EVET VE HAYIRDAN VE BİNLİK PROJENİZDEN ÖNCE.

ALLAH RIZASI İÇİN GELİN ELBİSTAN PINARBAŞI CADDESİNE YOLLARA VE KALDIRIMLARA BAKIN.

ÇUKURLU YOLLAR, MOLOZ ATIKLARI, KALDIRIM KIRIKLARI.

İLK ÖNCE BUNLARA BİR ÇÖZÜM BULUN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18
01

Ali - 3 yılda pınarbaşını rezil oldu, sıra neyde? yalana yalancıya HAYIR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 12:18