Erkoç: Elbistan ve Afşin içme suyu ihalesi 75 milyon liraya yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan ve Afşin’e cazibeli kaynak suyu karşılayacak olan içme suyu ihalesinin 75 milyon TL’ye yapıldığını ifade ederek, yakın bir zamanda çalışmaların başlayacağını söyledi.

Erkoç: Elbistan ve Afşin içme suyu ihalesi 75 milyon liraya yapıldı
Erkoç: Elbistan ve Afşin içme suyu ihalesi 75 milyon liraya yapıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’a cazibe ile içme suyu sağlayacak tesisin Afşin için yapılan proje ile birleştirildiğini dile getiren Erkoç, mevcut tesisler ile birlikte A ve B planlı olarak çalışacaklarını kaydetti.

Erkoç, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Hamdolsun şu anda biz şehrimize çok kaliteli su vermekteyiz. Modern laboratuvarlarımızda tahliller de yapılmakta. İl genelinde en kaliteli suyu vermenin gayreti içindeyiz. Bu bizim için çok önemli, çünkü Kahramanmaraş Halkının sağlığı bizim için çok önemli. İnşallah Kahramanmaraş’ı su temini konusunda Türkiye’ye örnek hale getireceğiz. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biliyorsunuz Elbistan Afşin bölgesine Akdere-Sarımağara bölgesinden su temini konusunda birinci ihale yapıldı. 75 milyon TL karşılığında yakında onun çalışmaları başlayacak. DSİ ile ortak protokolümüzde o bölgeye de kaynak suyu getireceğiz. Ceyhan Nehrimizin gözündeki kaynaklarda da izolasyonlar yaptık çok özel yöntemlerle. İnşallah orada bir arıtma tesisi de kuracağız. Bunun için de hem A hem de B planlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın genelinde her birimimizin bir A ve B planları olması gayreti içindeyiz. Kırsalda bazı mahallelerimizde yoğun kuyular vuruyoruz ve bunlardan kuruyanlar oluyor. Yeniden buralarda çalışma yapıyor arkadaşlar. 2018 yılına kadar Kahramanmaraş’ımızla ilgili içme suyu konusunda tüm ihaleleri yapmış olacağız. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Kahramanmaraşlı Halkımızı sağlığı çok önemli. Bu konuda gayret eden tüm arkadaşlarımızı da kutluyoruz ve tüm Kahramanmaraş halkını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”

19 Ağu 2017 - 14:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Muhammet - Temcit pilavı.Yeter biz okumaktan bıktık siz haber yapmaktan bikmadiniz.Umarim bunda sonraki haberiniz suyun ucu görünunce olur yoksa bu haberleri ısıtıp ,ısıtıp önümüze getirirsiniz.tıpkı on yıldır süren doğalgaz haberi gibi tıpkı on yıldır süren Maraş duplex yolu gibi tıpkı beş yıldır süren Göksun yolu gibi. ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 14:47
03

Bir Elbistanlı - Geçen Yıl Tam Bu Zaman Zehirlenmiştik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 14:47
02

YAPALAKLI - Yapıyorsanız yapın artık ben bimere yazmaktan bıktım siz haber yapmaktan bıkmadınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 14:47
01

Mustafa taşkömür - Hurman çayından alınacak su tanır ve aşağıdaki bütün büyük ve küçük yerleşim yerlerini yaşanması zor alanlar haline getirecektir. Bir bölüme can verirken bir bölümü öldürmeyin. Doğal hayatı korumak gerekli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 14:47