Erdoğan: “Kahramanmaraş’ı tarihinin en güzel hizmetleri ile buluşturduk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ı tarihinin en güzel hizmetleri ile buluşturduklarını söyledi.

Erdoğan: “Kahramanmaraş’ı tarihinin en güzel hizmetleri ile buluşturduk”
Erdoğan: “Kahramanmaraş’ı tarihinin en güzel hizmetleri ile buluşturduk”
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Erdoğan, konuşmasında Elbistan’la ilgili hizmetleri anlatırken miting alanındaki Elbistanlılara da “Elbistan, sizi bir göreyim. Millet Bahçesi’nden memnun musunuz” cümleleri ile seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müftülük Meydanı’nda düzenleyeceği miting için hava yolu ile Kahramanmaraş’a geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için havaalanında karşılama töreni düzenlendi. Daha sonra karayolu ile mitingin düzenleneceği Müftülük Meydanı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güzergâhı boyunca sıralanan vatandaşlar, Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde kalabalığa hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yerel seçimlere ilişkin, "31 Mart, 15 Temmuz gecesi memleketine, bayrağına sahip çıkan ve o gece gönül birlikteliği kuran vatan evlatlarının, 15 Temmuz'dan sonra verdikleri mücadelenin son eşiğidir. İnşallah 31 Mart'ta Cumhur İttifakı sandıkları patlatacak ve 4 yıl boyunca sizlere hizmet edeceğiz. Gönül sevgidir, gönül merhamettir, gönül kibir değildir, gönül Türkiye’nin kendisidir, memleket aşkıdır, Kahramanmaraş sevdasıdır” diye konuştu.

Daha sonra mikrofona davet edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, Kahramanmaraş'ın sanayi, enerji, tekstil şehri olarak anılmasının yanı sıra sağlık şehri olarak da anılmasını istediklerini belirterek, Ülkemizin imkanlarını Kahramanmaraş'ın sağlıklı yaşam sürmesi için seferber ettik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting alanına gelişi esnasında ise coşku ve sevinç doruğa çıktı. Erdoğan, kendisinin de söylediği miting şarkısı "Nereden Nereye" eşliğinde mitinge katılan on binlerce kişiye hitaben, “Seni yürekten selamlıyorum Maraş” dedi.

"Maraş Türkiye’nin kalem kaşıdır, Maraş Türkiye’nin köşe taşıdır” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maraş tarihler inşa ettiren koca Sinan’ların ustabaşıdır. Türkiye’nin kalem kaşı Maraş’ın tüm ilçeleriyle mahalleriyle selamlıyorum. Önümüzdeki yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Maraş'ın istiklali demek, Türkiye'nin istiklali demektir. Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır, Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır. Maraş'ı kahraman kılan şehitlerimizi, gazilerimizi selamlıyorum. Bu vesileyle Maraş dağlarında elim bir kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yâd ediyorum. Maraş, hep yaptığı gibi inşallah 31 Mart'ta milli iradeye de sahip çıkacak” dedi.

Kahramanmaraş’ı gönülden sevmekle kalmadıklarını en güzel hizmetlerle de buluşturduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşlerim biz Kahramanmaraş'ı sadece gönülden sevmekle kalmadık. Bu kadim şehri tarihinin güzel hizmetlerle buluşturduk. Kahramanmaraş’a aşığız. Durmayacağız; yapmaya da devam edeceğiz. Bu şehre 30 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 5.809 adet yeni derslik yaptık. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduk. Yurt binalarını yaptık. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde 1.900 kişi kapasiteli yurt binalarını daha hizmete açıyoruz. Elbistan’a Gençlik Merkezi yaptık. Elbistan’a spor salonu inşa ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz Elbistan'a bir millet bahçesi yaptık. Sağlıkta 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Elbistan’a 300 yataklı bir hastane olmak üzere 86 tesisi kazandırdık.

İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engelli vatandaşlarımıza 3,2 katrilyon destekte bulunduk. Sağlıkta 13'ü hastane toplam 86 tesisi Kahramanmaraş'a kazandırdık. Niye biz Kahramanmaraş’a aşığız. Durmayacağız yapmaya da devam edeceğiz. Kahramanmaraş 200 yataklı fizik tedavi ve ruh sinir hastalıkları hastanesi, Afşin’e de 150 yataklı hastane yapacağız. Kahramanmaraş’ta 3 bin 200 konut projesini hayata geçirdik. 144 bin 466 kişinin Maraş’ta imar barışı sorununu çözdük. Kahramanmaraş’ta 58 ata yadigarı eseri ihyasını sağladık. Bölünmüş yol uzunluğunu 319 kilometreye ulaştırdık. Maliyeti 4,2 milyar TL olan içinde 13 tünel, 3 viyadük ve 3 köprünün olduğu Kahramanmaraş-Göksun yolunun önemli bir bölümü açıldı; kalan kısmını da bu yıl tamamlıyoruz. Afşin-Tanır-kayseri yolunu bu yıl tamamlıyoruz. Göksun-Elbistan yolunu ise seneye tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’a hızlı tren hattı ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Demiryollarını sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Kahramanmaraş’ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Yapacağız, edeceğiz demiyorum, yaptık. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Kahramanmaraş'a bağlantı yapıyoruz. Maraş havaalanı terminal binasını üç hafta önce hizmete sunduk. Burasının uluslararası havayoluna açılması için bir engel yok. Alt yapı hazır. İngiltere'de 100 bin Maraşlı çalışıyor. Bu habere çok sevinecekler" dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında ise, "Maraşlı işadamlarımıza ve girişimcilere 3 katrilyon yatırım teşviki verdik. 45 binden fazla iş yerine 1,6 katrilyon tutarında SGK prim desteği sağladık. Maraş’a Islah Organize Sanayi Bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin altyapı sorunlarını çözüyoruz. Bu sorunu çözüp Aksu Çayını kirlilikten kurtaracağız. Dokuma yatırımları da bölgesel teşvik kapsamına çalışmalar başladı. Maraş'ı EXPO 2023 kapsamında bir rekreasyon alanı haline getiriyoruz. 36 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. Maraş EXPO 2023’e hazırlanıyor dimi? Şehrimiz 2023’te birçok ülkenin katıldığı 750 bin kilometre karelik EXPO etkinliğine 6 ay boyunca ev sahipliği yapacak. Kahramanmaraş'ı, en az 40 ülkenin katılacağı, 2 milyon ziyaretçinin beklendiği bir kültür festivaliyle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın içme suyu sorununu çözdüklerinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş'a 5 baraj, 4 gölet inşa ettik. 17 baraj daha inşa ediyoruz. Kahramanmaraş'ın içme suyu problemini çözdük. Bölgenin dört gözle beklediği kılavuzlu sulamasının birinci kısmını tamamladık. Şimdi ikinci kısım şebekesini de yapıyoruz. Kahramanmaraşlı çiftçilerimize toplam 1,5 milyar tutarında destek verdik” dedi.

Konuşmasının devamında Suriyeli sığınmacılar konusuna değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusunun güvenli hale getirilmesiyle milyonlarca Suriyelinin geri döneceğine dikkati çekti.

Uluslar arası topluma, "Gelin İdlib’i güvenli hale getirelim Münbiç'i asıl sahiplerine teslim edelim" çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Avrupa halkları kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyorsa Türkiye'nin ve Türk milletinin fedakarlığı sayesindedir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Ama biz bu fedakarlığı ilanihaye yapacak değiliz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz de kendi evlerini, vatanlarını özlüyor. Bir an önce vatanlarına dönmek istiyor. Bugün Suriye topraklarından kaçan insanların geri döndükleri yegane yerler Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlerdir. Afrin'dir, Cerablus'tur, İdlib'dir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü. Gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim. Bunun için Rusya ve İran'la görüşüyoruz, ciddi mesafe de kat ettik. En az yarım milyon Suriyeli geri dönmek için Türkiye’nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. En az yarım milyon Suriyeli bu bölgeye geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine dönecek. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyaya sesleniyorum gelin Türkiye’nin bu çabasına destek olun. Temennimiz bunu müttefiklerimizle iş birliği içinde yapalım ama bize böyle bir kolaylık sağlanmazsa her hal ve şart altında kendi imkanlarımızla gerçekleştirmekte kararlıyız. Terör örgütleri Suriye sınırımızın öte tarafında havanla saldırmaya başladıklarında biz yanımızda kimseyi bulamadık. Güya müttefikimiz olanlar bırakın destek vermeyi ülkemizdeki hava savunma sistemlerini söküp götürdüler" dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda Cumhur İttifakı belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşları selamladı ve vatandaşlara keyif çayı ikram ettikten sonra Kahramanmaraş’tan ayrıldı.

23 Şub 2019 - 18:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439