Erdoğan, İstanbul'daki D-8 zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da düzenlenen D-8 zirvesinde konuştu.Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerini kullanmanın önünü açarsak D-8 tarihinde bir devrime imza atarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

-Kürsel ve bölgesel sorunlar açısından oldukça kritik bir dönemde yapılan bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olacaktır.

-İyi terörist kötü terörist ayrımının yapıldığı bir dönemden geçiyoruz

-Kasıtlı şekilde İslam ile terörizm özdeşletirilmeye çalışılıyor

-D-8 ülkeleri olarak ticaret hacmimizi 500 milyar dolar'a çıkarabiliriz.

-Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerini kullanmanın önünü açarsak D-8 tarihinde bir devrime imza atarız. Dolar baskısı altında eritmeye gerek yok. Yerli milli paralarla ticaretimizi yaptığımız da ülkelerimiz kazanacak. Bir takas odası kurulması için merkez bankalarımızı bir araya getirelim.

20 Eki 2017 - 11:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.