Engelliler Gününde engelleri aştılar

Elbistan Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının tek çatı altında toplanan Can Kulağı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle dar gelirli engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye etti.

Engelliler Gününde engelleri aştılar
Engelliler Gününde engelleri aştılar
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Engelli bireylere ve onların ailelerine el uzatmak, yüklerini hafifletmek amacı ile harekete geçen Elbistan Belediyesi ve Can Kulağı ekipleri, Elbistan genelinde bazı noktalara akülü araba için şarj istasyonları kurdu.

Hediye esnasında en dikkat çekici olay ise Suriye de yaşanan savaş esnasında sol ayağını kaybeden 13 yaşındaki Negam El Kaddur oldu. Küçük yaşta engelli hayat ile tanışan küçük Kaddur, tekerlekli sandalye ile hayata yeniden tutundu.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlarımızın da geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri için her türlü çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Gürbüz açıklamasını şöyle sürdürdü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Can Kulağı’na bağlı sivil toplum kuruluşlarımız ile dar gelirli engelli ailelere tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye edildi. Ayrıca ilçemiz genelinde bazı noktalara akülü araba için şarj istasyonları kurduk. Engelli vatandaşlarımızın da geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri için üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirme azmi içindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak çalışmaların öncüsü olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Hayata yeniden merhaba dedim

Tekerlekli sandalye ile hayata yeniden merhaba dediğini belirten Suriyeli Negam El Kaddur ise, “Suriye’de yaşanan iç savaş esnasında küçük yaşta sol ayağımı kaybettim. Şu an annem ve 4 kardeşimle birlikte yaşıyoruz. Babam savaşta öldü. Bu gün benim için çok önemli bir gün. Çünkü hayata yeniden merhaba dedim. Artık aileme yük olmadan dışarı çıkabileceğim. Hayatımı değiştiren Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz’e ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim” dedi.

03 Ara 2020 - 18:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.