Engelli vatandaşlardan atama ve sınav talebi

Görme engelli vatandaş Ahmet Yılmaz, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın, Elbistan’da yapılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, engelli atamalarına biran önce başlanmasını beklediklerine vurgu yaptı.

Engelli KPSS’nin, 11 Ekim’de yapılacağını kaydeden görme engelli vatandaş Ahmet Yılmaz, “Kısa bir süre sonra sınava gireceğiz. Ancak pandemi süreci henüz geçmiş değil. Biz, bu süreçte sınavların il merkezlerine ek olarak ilçemizde de yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü biz sınav yerlerimizi değiştirdik. Kahramanmaraş’a gitmemiz, bizler açısından büyük zorluk teşkil ediyor. En az 160 engellimiz sınav için Kahramanmaraş ya da en yakın il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Büyük çoğunluğumuz bir gün öncesinden il merkezine gidiyor. Bu da bizleri çok zorluyor. Sınav, 11 Ekim’de yapılacak. Yetkililerimizden tercihleri yeniden alarak sınavların ilçe merkezinde yapılması için sesimizi duymalarını istiyoruz” dedi.

Kamuya engelli personel atamasının en son ocak ayında yapıldığını hatırlatan Yılmaz, “Yetkililerimizden müjdeli haber bekliyoruz. Engelli vatandaşlar olarak en kısa sürede atama yapılmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın bakan hanımdan sesimiz olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

13 Ağu 2020 - 18:11 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Samet - Allah yardımcınız olsun gercekden bu vatandaşlara kolaylık sağlanması gerekirken zorlastirıliyor her yıl sınava marasa git ayrı eziyet yıl boyunca atama bekle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 18:11
02

Necdet yıldırım - Memura emekliye zam ikramiye ve tüm imkanlar sağlanıyor biz engelliler ise en yüksek 850 tl maaşla geçimimizi sağlıyoruz biz engellilerin en düşük maaşları en düşük 1000 tl olmalı bu konuyla ilgili yetkili makamların sesimizi duymalarını

Saygılarımla arz ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 18:11