Enerji Bakanlığı’ndan ‘devir’ açıklaması

Afşin Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin, Çelikler Holding’e 20 yıllığına devriyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’ın, devir işlemine ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu soru önergesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yanıtlandı. Bakanlık, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin rehabilitasyonu ve yeni ünitelerin yapılarak işletilmesini öngören imtiyaz sözleşmesinin imzalandığını açıklarken, her iki işletmede çalışan işçilerin geleceğiyle ilgili de bilgi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nin Çelikler Holding’e devriyle ilgili belirsizliklerin giderilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti. Bakan Dönmez, Aycan’ın soru önergesini yanıtladı. Bakan Dönmez, MHP’li Aycan’ın, ‘Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin geleceği ne olacaktır?’ şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin rehabilitasyonu, yeni ünitelerin yapımı ve işletilmesi için işletme hakkının devri kapsamında ‘İmtiyaz Sözleşmesi’ imzalanmış olup Bakanlığımızca devir çalışmaları sürdürülmektedir.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, her iki işletmede çalışan kamu işçisi ile taşeron işçilerin durumunun ne olacağına ilişkin olarak soruya da, “Söz konusu İmtiyaz Sözleşmesi çerçevesinde Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve bu santrale kömür sağlayan Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüklerinde çalışmakta olan 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi personel, isteğine bağlı olarak şirkete devredilecek veya Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nde (EÜAŞ) istihdam edilecektir. 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 657 sayılı yasaya tabi personelin devri yapılmayacaktır” şeklinde yanıtladı.

Süreçte son durum

EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nde atılan imza, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitlerinin 20 yıllığına Çelikler Holding’e devrinde yeni bir sürece girilmesini sağladı. Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi, devir sözleşmesinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından imzalanması halinde Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali, Seyitömer Termik Santrali gibi enerji tesislerinin de işletmecisi konumundaki Çelikler Holding’in bünyesine katılmış olacak.

26 Kas 2018 - 18:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

21

güvenlik - Tamamda kardeşim taşeron nolacak orda sadece kadrolularmı var bu nasıl açıklama

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
20

Sami duyar - Memurlar hakkini aliyor zaten işçinin hakkimi olur. Ozelde calissinkar iste ne oldu yemedimi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
19

M Kaya - Arkadaşlar ben elbistan da yaşamıyorum ama insanlara üzülüyorum esnafa üzülüyorum elbita na üzülüyorum oradayaşamak önemli degil insanlar seviniyor yazzık kardeşim elbistan'ın ekonomisi batıyor Allah sizleri bildigibi yapsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
18

vatandaş - valla heç üzülmedim b santralinide satsınlar akp bu konuda doğru yapıyor hiç öyle yan gelip yatıp maaş alma yok tez zamanda darısı b santralininde başına gelir inşAllah umrumdada değil çok mutluyum oyumuda akp vereceğim böyle Allah vekil iş yaptığı için akp minnettarıım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
17

İşçi - Kadrolu veya taşeron ne fark eder hepimiz bu yörenin insanıyız çalışanlar için hangisi iyi ise kadrolu veya taşeron fark etmez kimse mağdur olmasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
16

Kadrolu yorum yazan arkadaşa cevap - Kadrolu olan arkadaşlar hakkıyla girdi doğrusun kadrolu arkadaş hiç torpille giren olmadı TKİ ye hepsi hakkıyla girdi hiç partiye veya sağa sola gitmediniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
15

Elbistan sevdalısı - İşçi yav adı üstünde işçinin hakkımı olur. Sendikalar kendi çıkarının derdinde. Üye sayıları azalmasın yeter.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
14

Ahmet - (Mahmut) seni işe almamşlar galibaaa yara büyük sende

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
13

Murat - Dahada akp dersiniz yakında oturdugunuz evi bizim sayemizde aldınız der evinizi bile satar iyi oluyor bu millete bu yarar domburayı çalar oynarsınız artık koyunlar :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
12

Elbistanli - Elbistanlilar hak ediyor çünkü sessiz bir millet...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
11

Ali İhsan - taşeron işçilerin hali ne olacak.kimse bir açıklama yapmıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
10

mahmut - Çok güzel oldu hiç Akp ye oy vermemiştim bunun için oyu Akp ye verecegim bu sefer.Son iki alımdaki işcilerde şirkete devredilsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
09

şeherli - ooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhh amma olmuş bu kadar fesatçılığın sonu birbirinize sütüşmenin sonunda oooooooooh ne güzel olmuş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
08

Elbistan 46 - Satın beyler satın babanızın malı satın beyler satın siz yaptırdınız satın sonu ne olacak sata sata sırada ne var satın beyler sonumuz kötü olacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
07

Duyarlı Albısdanlı - Tamamda mal sabları satmazsa alan şirket nasıl alacak taaa 1976 dan beri orada çalışan bastonla gedip gelen işçi ve memurlar var babalarından kaldı sanki birçoğuda dövletnen pazarlık yapmaya çalışıyor oğlumu veya torunumu işe alında emekli oluyum deyi peki şimdi nolucu bari dövlet bir afşinden birde elbistandan servisi kaldırmasın bu adamlar hergün iş yerine gelip gelip getsinler yosa yosa Akıl hastanesinden yer hazırlasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
06

Kadrolu - Taşeron ne olacak demişler adı üstünde taşeron gecici boşamı insanlar kadroya girmek istiyorlar,taşeronana verikecek bir hesap yok zaten çogununda mesleği yok parti referansıyla işe girenler alan firma taşerondakileri sınava girdirsin zaten cogu elenir.Taseronun bir hakkı yok alan firma işi bikenleri illaki tutar ama bir brasta calusan 3 kişiyi bire düşürür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
05

SATARSINIZ - SATARSINIZ ULAN SATARSINIZ,AÇILMAMIŞ GONCA GÜLÜ!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
04

Akif Aslaneli - aslaleti onaylanmadı diye hak aramamanın bir alakası yok. kamu işçilerinin hepsi kurum içinde dağıtılacak. bir kısmı linyit işletmesinde kalacak zaten.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
03

Mehmet - Arkadaşlar devletin kestiği parmak acımaz artık millet olarak öyle bir hale geldikki benim oğluma,kızıma birşey olmasın bir işede girdilerse benimde evim emekli maaşım varsa kime ne oluyorsa olsun düşüncesine kapıldık,devlet yarın ne olacak, doğru yönetiliyormu, hak hukuk işliyormu kimsenin umrunda değil .Bugun bir insan sucsuz yere haksızlıga ugrayıpta buna ses cıkarmayıp hele birde seviniyorsak yarın bizim başımızda olur emin olun.Yazın basında şeker fabrikası satılıyor orda ailemizden biri çalışmıyorsa satılsın ya zaten yatıyorlar devlete zarar deyip yorum yapıp seviniyorsak yarında bizim işyerinin özelleşmesi çok doğal hani diğer kurum zarar ya o zaman burada zarar.Kimse benim işim rahat,garanti bişey olmaz diye düşünmesin eğer bugun biri haksızlıga ugramıssa ve biz görmedik,duymadık,bilmiyoruz dersek yarında başkaları aynı seyi bizim basımıza geldiğinde der ve düşünür.Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin hepimize birlik ve doğru olmayı nasip etsin bu ülke hepimizin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
02

serdar - İşciler burda devam etsin özel şirket elemanı olarak zaten en son girenlerin asaletleri bile onaylanmadı hiç bir hakarayacak durumları yok.taşeronda zaten 10 kişilik işte 100 kişi calısıyor onlar doğal olarak gidecek seçime kadar dokunmazlar yerel seçimlerden sonra zaten 4,5 sene seçim yok artık kimseye eyvAllah etmezler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10
01

mıammed - EVET KADES AG BARDİ COK İSLER BASARDİ MİLLET GÖRMÜYOR UYUYOR HERKES SSK ZAMANI CEHAPEYİ GÖRDÜK HEPİMİZ 15 TEMMUZDA DİRİLDİK EVELALLAH RTE SONUNA KADAR REİS

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Kasım 18:10