EMYO’da nevruz coşkusu yaşandı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda (EMYO) nevruz kutlaması yapıldı. Yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayan öğrenciler, geleneksel oyunlarla da özel anlar yaşadı.

EMYO’da nevruz coşkusu yaşandı
EMYO’da nevruz coşkusu yaşandı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Nevruz Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı kutlamalarda önce nevruz ateşi yakıldı. Üniversite öğrencileri, yakılan ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı. Kutlama programına Elbistan Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Muharrem Eren, akademik ve idari personel, Doğan Mahalle Muhtarı Ercan Ceran ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Nevruz Bayramı etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı EMYO Türk Dili Öğretim Görevlisi Ökkeş Yüksel yaptı. Konuşmanın ardından EMYO Müdürü Öğr. Gör. Muharrem Eren, nevruz ateşini yaktı. Nevruz ateşi yakıldıktan sonra sıra oyunlara geldi. Üniversite öğrencileri, yumurta tokuşturma, çuval yarışı ve halat çekme yarışı yaptı. Kutlamalar, halaylarla son buldu. Program sonunda katılımcılara nevruz pilavı ikram edildi.

22 Mar 2019 - 15:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.