EMYO öğrencileri fidan dikti

Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) öğrencilerinin talepleri üzerine harekete geçen okul yönetimi, ilçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde yer alan su deposu etrafındaki alanlara fidan dikerek, örnek bir etkinliğe imza attı.

EMYO öğrencileri fidan dikti
EMYO öğrencileri fidan dikti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) öğrencilerinin talepleri üzerine harekete geçen okul yönetimi, ilçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde yer alan su deposu etrafındaki alanlara fidan dikerek, örnek bir etkinliğe imza attı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yeşilay Öğrenci Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Tutuş, EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, piknik havasında gerçekleştirildi.

Her biri 3-4 yaşlarındaki tüplü çam fidanlarını, açtıkları çukurlara diken öğrenciler, daha sonra fidanları sulayarak büyümeye bıraktılar.

Yapılan etkinliğin çok önemli olduğunu belirten, KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yeşilay Öğrenci Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Tutuş, Türkiye’nin orman alanı bakımından çok daha yüksek rakamlara ulaşması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Tutuş, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Elbistan Meslek Yüksek Okulu’muzda 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla EMYO Müdürümüzün başkanlığında fidan dikme etkinliği düzenlendi. Bugünün Dünya Ormancılık Günü olması da ayrıca anlam kazanıyor ve aynı zamanda Nevruz Bayramı. Özellikle ülkemizde son 10 yıl içerisinde Orman Bakanlığımız tarafından ilan edilen ağaçlandırma seferberliğine öğrencilerimizde katkı sağlıyorlar. Ben bu katkıyı çok önemsiyorum. Bir fidan da olsa bu seferberliğe katkı sağlamak lazım. Türkiye’miz yüzölçümü olarak yaklaşık yüzde 28’i ormanlarla kaplı ancak, yaklaşık yüzde 49’u orman alanı, orman sahası olup ta verimli orman oranı yüzde 28’le kısıtlı ve dar bir alanda ormancılık faaliyetleri devam ediyor. Bu faaliyetlerin alana yayılması gerekiyor. Yüzde 48-50 bantlarına çıkması gerekiyor. O anlamda bu etkinlikleri desteklemek, katkı sağlamak lazım. Ağaç, fidan gerçekten doğal bir fabrika, gıdası karbondioksit, ürettiği şey oksijen. İnsanlığa ve tüm canlılara çok faydalı bir mekanizma, biyosistem, bir fabrika, onun için bir fidan da olsa bugünün anlamına toprakla buluşturmak lazım. O yönüyle ben meslek yüksekokulu müdürlüğümüzün yapmış olduğu bu faaliyeti canı gönülden destekliyorum.”

21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde fidan dikme fikrinin öğrencilerden geldiğini belirten, EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek ise, yapılan etkinliğin mutluluk verici olduğunu söyledi. Küsek, “Orman Haftası dolayısıyla öğrencilerimizin böyle bir faaliyeti var. Bu talep öğrencilerimizden geldi, öğrencilerimizden gelmiş olması çok önemli. Onlardan gelmiş olması gençlerimize güvenebileceğimizi, gençlerimizin ülkemize sahip çıkacağını göstermekte. Bu yönden de oldukça memnunuz. Bugün burada 3-4 yaşlarında 200 adet fidan dikiyoruz. Bu faaliyete katkı sağlayan öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fidan dikiminin ardından öğrencilere yemek ikramında bulunuldu.

21 Mar 2016 - 14:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

MEHMET GÜNEŞ - BEN UZUN ZAMANDIR ŞÖYLE HATIRLARIM Kİ MART NİSAN AYLARI GİBİ RESMİ KURUMLAR OKULLAR BAZI KURULUŞLAR AĞAÇ BAYRAMI ALTINDA ŞÖYLE BİR NEŞE İÇİNDE FİDAN DİKİLİR VE OĞÜNDEN SONRA AĞAÇ ALLAHA EMANET YAĞMURA EMANET VE DAHA SONRA AKİBETİ HİÇ BELLİ OLMAZ.BEN ARZU EDERİM Kİ BUNLARA BAKILSA SULANSA ŞU GÜZEL MEMLEKİTİMİZ YEŞİLLİK İÇİN DE DAHADA ÇOK GÜZEL OLUR. ONUN İÇİN BEN İSTERİM Kİ YAPTIĞIMIZ HER ŞEYE SAHİP ÇIKALIM.VE HER ZAMANDA BU CANIM ŞEHRİMİZİ ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR HER YERİ YEŞİLLENDİRELİM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 14:53

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439