Emniyetten modifiye araçlara sıkı denetim

Elbistan’da İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, kuralları hiçe sayarak araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşüren modifiye araçlara yönelik olarak başlattıkları denetimlerini arttırdı.

Emniyetten modifiye araçlara sıkı denetim
Emniyetten modifiye araçlara sıkı denetim
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Nisan ayı itibariyle sıklaştırılan denetimlerde 5 araç trafikten men edilirken, çoğunluğu ehliyetsiz olan sürücülere de 24 bin TL para cezası kesildi.

İlçe merkezinde rutin denetimlerini sürdüren Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, modifiye araçlarla ilgili özel bir uygulamanın startını verdi. Drift atarak ya da otomobillerinde kanuna aykırı değişiklikler yaparak trafikte seyrederek araç ve yaya trafiğini tehlikeye sokan, abartı egzoz takılı modifiye araç sürücülerine göz açtırılmıyor. Şehrin birçok noktasında kurulan MOBESE kameraları ile anbean takip edilen araçlarla ilgili gereken cezai işlem uygulanırken, trafik polisleri de şehrin birçok noktasında kontrol noktaları oluşturuyor. Kontrol noktalarında modifiye edilmiş otomobiller üzerinde özellikle duruluyor. Sis farı açık seyreden, abartı egzoz takarak çevreyi rahatsız eden araçlar tek tek kontrol ediliyor. Bu şekilde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere gerekli maddelerden cezai işlem uygulanıyor.

Vatandaşların ve sürücülerin şikayetlerinin artması üzerine ilçe genelinde rutinin dışında gerçekleştirilen denetimlerin son 15 gününde modifiyeli 5 araç trafikten men edilerek, otoparka çekildi. Ayrıca, kurallara aykırı olarak polis çakarı taktığı belirlenen 5 araç sürücüsüne de cezai işlem uygulandı. Denetimlerde durdurulan araçların çoğunun sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Söz konusu sürücülere ve araç sahiplerine de gerekli maddelerden cezai işlem yapıldı. Son 15 günde modifiyeli araçlara sadece kontrol noktalarında yazılan ceza miktarı ise 24 bin liranın üzerine çıktı.

İlçedeki trafik düzeninin sağlanması ile sürücüler ve yayaların can güvenliğinin arttırılması için başlatılan bu tür denetim ve uygulamaların, aralıksız olarak devam edeceği öğrenildi.

17 Nis 2018 - 14:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Murat - Süper bir uygulama çok hoşuma gitti !

Egsoz larını bağırta bağırta siyah camlarıyla gezen tofaş cılara az bile yapmışlar

Nerede bir kaza görsem mutlaka birisi eski tofaş araçlarından birisi ve ehliyetsiz sürücülerden oluşuyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
09

Vatandaş - Oh oh cok güzel. Devamının gelmesini diliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
08

hakan - geç bile kalındı hergün aralıksız devam etmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
07

Eyüp İğde - Elin zengini taktırıl sis acar her caddede hız yapar. Elin garibanı kötü Şahin’le yapar men olur ceza yazar iyisin Elbistan devam et

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
06

elbistanlı - elin garibanı filan diye masumlaştıramazsın bu adamların %90 sapık ve tacizci. Kadınlarımıza kızlarımıza türlü sarkıntılıklar yapıyorlar. Trafikte hem kendi canlarını hem insanların canlarını hiçe sayıyorlar. Sen ehliyetsiz araç kullan trafik kurallarını hiçe say sonra da adı gariban olsun yok öyle bir dünya. Benzin olmuş 6 lira nerenin garibanı bunlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
04

El-bistanlı - Şükür yani, emniyetin her ana arterde bu uygulamayı gerçekleştirmesi lazım. Trafik yoğunluğunu zaten bu ve bunun gibi ehliyetsiz sürücüler ve araçlar yapıyor en azından ceza korkusuna trafiğe çıkıp yoğunluk yapmaz bu çarşıda devamlı piyasa yapan modifiyeciler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
03

Halk - Bu zamana kadar neredeydi bu önlemler bundan önce sanki hepsi trafiğe uygun geziyorlardı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
02

elbistanlı fatih - Bu modifiye araçlarına denetimlerin daha fazla olmasını cezalarında caydırıcı boyutta yüksek olmasını çok değerli polis camiamızdan istirham ediyorum.Gece saat o2 de sesli müzik çalanlara hapislik talep ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33
01

Rasit - Modifiye olabilir ama egzoz sis vesaire çok abartiliyor en güzeli yapılmış insanlar yüksek sesten bıktı artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 14:33