Emniyetten Huzur Türkiye Duman-1 operasyonu

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 81 ilde eşzamanlı olarak başlatılan ‘Huzur Türkiye Duman-1’ operasyonu kapsamında ilçedeki tütün ve tütün mamulleri ile kaçak sigara ve uyuşturucu madde satılan işyerlerine yönelik olarak baskın düzenledi.

Emniyetten Huzur Türkiye Duman-1 operasyonu
Emniyetten Huzur Türkiye Duman-1 operasyonu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Sabah erken saatlerde Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 200 polisin katılımıyla startı verilen operasyonda, ilçe merkezinde tütün satışının yoğun olarak yapıldığı Hoca Ahmet Yesevi İşhanı, Örnek İşhanı, Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere birçok işyeri ve tezgahtaki kaçak tütün ve tütün mamullerine el konuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bir süre önce başlattığı ve oldukça başarılı sonuçlar alınan ‘Huzur Türkiye’ adı verilen uygulamaların uyuşturucu, kaçak sigara ve kaçak tütün satışının engellenmesine yönelik olarak 81 ilde eşzamanlı ‘Huzur Türkiye Duman-1’ operasyonu başladı. Tüm Türkiye’de aynı anda başlayan uygulamaya çok sayıda polis, daha önceden belirlenen noktalara eşzamanlı baskın düzenledi.

Edinilen bilgilere göre, operasyonun Elbistan ayağı ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik şube müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 200 polisin katılımı ile gerçekleştirildi. Sivil ve resmi araçlarla ilçeye dağılan ekipler, Örnek İşhanı ve Hoca Ahmet Yesevi İşhanı başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta önceden tespit edilen işyerleri ve tezgahlara baskın düzenledi. Ekipler, çoğunluğu Suriyeli mültecilerin işlettiği dükkanlar ile tezgahlarda satışa hazır olarak bekletilen tütün, tütün mamulleri, kaçak sigara, doldurulmuş sigara, elle doldurulmak için hazırlanmış içi boş sigaralar ile çok sayıda malzemeye el konuldu. Dükkanlar ve tezgahlar, didik didik arandı. El konulan malzemeler, çuvallar, koliler ve poşetlere doldurularak imha edilmek üzere emniyete götürüldü. İlçedeki uyuşturucu madde ve tütün ticaretini önlemek için de aynı operasyon kapsamında çeşitli adreslerde arama yapıldığı öğrenildi.

22 Haz 2017 - 15:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

M. Ali - E peki ya ne yapacak bu adamlar evlerine nasıl ekmek götürecekler devlet baba iş versin çalışsınlar sanayi yok üretim yapan yok madem tütün satışına karşısın ozaman sende sigaradaki yüzde 70 vergiyi kaldır millet tekel malı içsin yok sigaraya karşıysan tüm ülkede sigarayı yasakla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 15:53
02

vatandaş - çok güzel olmuş ama siz o işyerlerini kapatmadığınız sürece büğün toplarsınız yarın yenisi gelir.suriyeliye dükkan açtırmak nedir zaten onu da kimse anlamış değil bizim esnafımız vergi versin elin dölleri keyif sürsün nerde adalet yazık yazık...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 15:53
01

Mehmet - Kaçak sigara dedinmi suriyeler geliyor bu aramaları daha sık yapılmasını dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 15:53