Emiralioğlu: “Tarım sektörü her geçen gün gelişiyor”

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, il genelindeki tarım sektörünün artan bir trend içerisinde gelişme gösterdiğini söyledi.

Emiralioğlu: “Tarım sektörü her geçen gün gelişiyor”
Emiralioğlu: “Tarım sektörü her geçen gün gelişiyor”
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda İl Müdürü İhsan Emiralioğlu başkanlığında, il genelindeki bitkisel üretim ve bitki sağlığı çalışmalarının değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri ve konu uzmanı teknik elemanlar katıldı.

Toplantıda bitki pasaport sistemi ile bitki ve bitkisel ürün hareketleri, iyi tarım uygulamaları, organik tarım, ürün kaybını ve ekolojik sisteme zarar verici faaliyetleri önleyici işlemler, il dâhilinde bitkilere zarar veren hastalık, zararlılar ile mücadele yöntemleri, alternatif bitkisel üretim, gübre bayilerinin denetimleri, bitki sağlığı ile ilgili iç ve dış karantina hizmetleri, üreticilerce toprak analiz sonuçlarına dayalı gübre kullanımını, çiftçi kayıt sistemi, bitki hastalık ve zararlıları ile erken uyarı tahmin vb. yöntemlerle ve entegre-biyolojik mücadele, en az kimyasal kullanımını sağlayıcı modern metot ve usullerle mücadele edilmesi, tıbbı ve aromatik bitkiler, tarla bitkileri, meyvecilik, üzümsü bitkiler gibi konular da, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ilerleyen günlerde yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Kahramanmaraş’ta tarım sektörü her geçen gün artan bir trend içerisinde gelişim gösteriyor. Bu gelişimde Bakanlığımızın belirlediği esaslar doğrultusunda ildeki bitkisel ürünlerde üretimi, verimliliği ve çeşitliliği artıcı çalışmalar yaparak ticari ürün desenini arttırmak, bitkisel üretim potansiyeline uygun projeler hazırlayarak ilimizde tarım ve sanayi entegrasyonunu sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda arkadaşlarım ile verimli bir toplantı geçirdik” dedi.

Toplantı, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan projelerin değerlendirilmesi sonrasında, dilek ve temennilerin dinlenmesi ile son buldu.

23 Mar 2018 - 14:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Ugur - Ne diyor bu Allah askina yedigimiz her sey ithal edilirken kime gelisiyor bu tarim nohut,pirinc,mercimek,fasulye yerli kaldimi bu nasil gelisme

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:14
05

elbistanlı - gerçek tarım haberini çiftçilerimizden alacaksın...birde onlara sormak gerek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:14
04

Ulaş - Sayın Müdürüm yemin ederim aklımızla dalga geçiyorsunuz. Tarım bitti ya. Siz çıkmış tarım sektörü gelişiyor diyorsunuz. Allah akıl fikir versin ne diyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:14
03

bg - isteğe bağlı tarım ek 5 pirim tutarınada yüzde5 indirimli pirim tarifesi uygulansa ya ne iyi olur tarım sendikaları bu konuyu gündeme getiriniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:14
02

Gocmen zobasi - Müdür bey hakli dogru gelisiyor, ama geriye dogru:)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:14
01

Gocmen zobasi - Müdür beyi tanirim sahsen cok degerli bir insandir ama aciklama dogru degil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 14:14