Elektrik kanalı baştan sona temizlenecek

1950’li yıllarda yapılan ve Elbistan’ın ilk elektriğini üreten hidroelektrik santraline su taşıyan taş kanal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona temizlenecek.

Elektrik kanalı baştan sona temizlenecek
Elektrik kanalı baştan sona temizlenecek
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli Çevre Mühendisi Salih Dilik ve görevli çalışanlar, yaklaşık bin 500 metrelik kısmı açıktan akan kanalda incelemelerde bulundular.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir, şehrin içinden akan ve bir kısmı da Elbistan Ortaokulu yanından geçen taş kanalın temizlenerek, hem görüntü, hem de koku yönünden çevre temizliğinin sağlanacağını belirterek, çalışmaların birkaç gün içinde başlayacağını söyledi.

1950’li yıllarda yapılan taş kanalın, o yıllarda Elbistan’ın elektriğinin üretmesi amacıyla inşa edildiğini ancak, yıllar sonra atıl kaldığını belirten Demir, “Elbistan’da ilk defa elektrik üretmek amacıyla yapılan ve Ceyhan Nehri’nin Kaynarca mevkiinden, İlçe Jandarma Komutanlığı altındaki alana kadar su taşıyan kanal, elektriğin ulusal şebekeden sağlanmasının ardından zamanla atıl durumda kaldı. Kanalın içerisindeki suyun azalması ve yıllarca biriken kalıntılardan dolayı kötü koku yayan bir hal aldı. Bir kısmı da eğitim kurumumuzun yanından geçtiği için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi burada temizlik çalışması yapmaya karar verdi. Kanalın yaklaşık bin 500 metrelik kısmı açıktan akıyor. Geri kalan kısmı ise kapalı halde. Yapılacak çalışmalar ile kanalın içerisine bir JCB indirilecek. JCB kanalın içindeki pislikleri toplayarak, belli bir noktaya yığacak. Buradan ise beko ile kamyonlara yüklenerek, bertaraf edilecek. Bu sayede hem görüntü, hem de koku yönünden kanalın temizliği sağlanmış olacak. Temizlik çalışması ise birkaç gün içinde başlayacak” dedi.

20 Eyl 2017 - 14:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Vatandas - Bu gün temizlenir yarın yine kirletirler aynı sorun devam eder başa cikamazsiniz tek çözüm üzerini kapatmak dokun betonu gitsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 14:48
02

el cevap - temizlemeyelim beton dökelim öyle mi o kanaldan bahçeler sulanırdı çocuklar yüzme öğrenirdi o kadar temizdi. ama betonu hep beyinlere döktüğümüzden bu hale geldi öncelik kanalı öldürmek değil insanı eğitmek. Elbistan her geçen gün geriye gidiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 14:48
01

Serdar k - O kanalın suyu gecen sene su da bakteri ..k yani lagim karistiginda daha dogrusu kaski suyumuzu hic ettiginde o kanalin duyu kesildi bari kanali kapatin bitsin bu dava.Millete giren girdi zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 14:48