Elbistanlı öğrenci, il finaline damga vurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışmasında Elbistanlı öğrenci Zişan Dal, il birincisi oldu.

Elbistanlı öğrenci, il finaline damga vurdu
Elbistanlı öğrenci, il finaline damga vurdu
Haber albümü için resme tıklayın

Bu yıl “Milletin Sesi Mehmet Akif” teması ile gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde şiir yarışması düzenlendi. Yarışmanın, Kahramanmaraş finali, İl Müftülüğü’nce gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve ‘Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber. Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!’ mısraları ile hafızalara kazınan ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiiri ezbere okumak için ilçe birincileri yarıştı. "Çanakkale Şehitlerine" şiirini birbirinden güzel yorumlayan yarışmacılar salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Yer yer izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı. Yarışmada Elbistan’ı ilçe birincisi olarak Anadolu Lisesi öğrencisi Zişan Dal temsil etti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki yarışmada, performansı ve şiire hakimiyeti ile jüri ile izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Elbistanlı öğrenci Zişan Dal, il birincisi oldu. Dal’a ödülü Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, bu yarışmanın kaybedenin olmadığını belirterek, “Bu yıl ilk defa ülke genelinde tüm liselerde yapılan bu anlamlı yarışmanın amacı gençlerimize vatan, bayrak ve millet olarak verilen bu zor mücadelenin unutturulmaması ve bilincin aşılanmasıdır” dedi. Müftü Sürgeç, il birincisi olan Zişan Dal’a, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Müftü Sürgeç, ayrıca ilçe genelindeki başarışı çalışmalarından dolayı, Elbistan Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünde görev alan hocaları da tebrik etti.

26 Mar 2019 - 12:17 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.