Elbistanlı çiftçilere TKDK destekleri anlatılacak

Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, TKDK IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanının yayınlandığını ifade ederek, Elbistanlı çiftçileri bilgilendirdi.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Programı İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje başvuru ve kabul işlemleri, 6 Eylül 2017 tarihi itibariyle başladı” dedi.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrının, IPARD Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelerin destek almak üzere yapacağı başvurularla ilgili olduğu bildirildi.

Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında başvuruların kabul edileceğini belirtmiştir.

Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler; 21 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Elbistan Ziraat Odası Toplantı Salonunda konu uzmanlarınca yapılacak olan bilgilendirme toplantısına katılabilirler. Elbistan’da üretim yapan ya da yapacak olan işletmelerin (Hayvancılık, Balıkçılık, Arıcılık ve Tarımsal Konular) katılması rica olunur.”

20 Eyl 2017 - 14:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.