Elbistan’dan Doğu Türkistan’a yardım eli

Elbistan Anadolu Lisesi öğrencileri, Doğu Türkistan’da yaşayan ve Çin Devleti’nin baskıları ile karşı karşıya kalan Müslümanlara yardım amacıyla düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, İHH Derneği temsilcilerine teslim etti.

Elbistan’dan Doğu Türkistan’a yardım eli
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Anadolu Lisesi öğrencileri, yaklaşık iki yüz yıldır işgal altında bulunan, baskı ve zulümler nedeniyle zor günler geçiren Doğu Türkistan’daki Müslümanlar için harekete geçti. Öğrenciler, Doğu Türkistanlılara yardım amacıyla okulda bir kermes düzenledi. Kermese okul idarecileri, öğretmenler ve diğer öğrenciler de büyük destek verdi. Kermesten elde edilen gelir, Doğu Türkistan’daki mazlumların yarasına merhem olması amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı Elbistan Temsilcisi Yusuf Bolat’a teslim edildi.

Burada bir değerlendirme yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Elbistan Temsilcisi Yusuf Bolat, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Doğu Türkistan’da baskı ve zulme maruz kalan mazlumlar için yardım kampanyası düzenlediklerini kaydeden Bolat, “İnsanlık yetime sahip çıkarak insanlığın göstermektir. Doğu Türkistan’dan bilinmeyen görülmeyen o kadar çok şey var ki. Bunlar anlatmakla bitmez. O nedenle biz her zaman onların ve diğer mazlum kardeşlerin yanındayız. Elbistan’dan da Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz için gönül köprüsü kuran ve kardeşlerimizin çığlıklarına kayıtsız kalmayan öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz” dedi.

Okul Müdürü Birkan Şatıroğlu ise, tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Şatıroğlu, “Doğu Türkistan’da halen yaşanmakta olan zulüm, bütün Müslümanların dikkat vermesi gereken büyük bir kabus halini almış olup kardeşlerimize destek olmak için öğrencilerimiz tarafından bir kampanya düzenlendi. Bu kampanyada toplanan para Elbistan İHH Başkanımıza teslim edildi. Tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

23 Mar 2019 - 18:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.